Fundamenti uvjek i svugdje
[/quote]
Koristim ovaj post da bi vrlo aktivnom forumašu vlad 111 odgovorio na njegov komentar o mom FRNK-u.
Samo djelomično moj/nažalost/jer imam samo pedesetak dionica Franka
Evo nekih podataka prema FI 1Q 2008.
zadnja cijena 1.540 BV 1.875 dobit/E / po dionici 155,18 kn dobit
P/E x P/B= 1540/155,18 X 154o/1.875=9,92 x o,82 =8.134 a treba biti manje od 22,5
dobit IQ 2008. 24,76 kn po dionici a IQ 2007 12,07 porast 105 %
Mirovinci mogu kupovati društva ćija je tržišna kapitalizacija 750 mil kn,a to je na cijeni od 1.756
što je vrlo jeftino
Slobodno više od 20% dionica
Dakle,vrlo lako može doći u fokus mirovinaca.Škrta dividenda od 12 kn za imaoce 29.o5.2008.
sa porastom cijene od 66% bili bi zadovoljeni kriteriji od P/E x P/BV = 22,5
Ne bih se želio prepucavati,ali kao što vidimo na našoj burzi ima i ovakvih bisera.Minimalna kratkoročna i dugoročna zaduženost.Znaćajan rast prihoda.
Ipak smatram da je cijenjeni komentator vlad 111 namjerno isprovocirao ovakav odgovor,jer sam
primjetio da je ozbiljan analitičar i da je želio ovakav odgovor,a da iznesene podatke već zna od ranije.
zanimaju me gdje se može vidjet cijena nafte na američkom i azijskom tržištu, ima neko live praćenje na yahoo možda?
live stanje crobexa nema nigdje, sve +15 minuta, jel tako?
hvala.
Možda ti ovo pomogne…
mislite da veliki ne znaju da svi vi to sanjate? i da svi mislite prodavati?
e pa znaju i pustit će vas da se istresete sutra, sve pokupovati a onda će potegnuti tako up da će pola foruma samo blejati. u cashu, naravno.
ne zaboravite, they know what you are thinking [lol]
Ako krene gore, navodno će biti još jedan manji val i onda bi trebalo bubnuti.
Tako da se previše ne nadajte da će rasti odmah do 5300.
Daj budite pametni. [wink]
[/quote]
a ima još jedna varijanta, ta mi je najuzbudljivija.
sutra pokupuju od svih paničara.
pa igra živaca, crobex 3800-3900 par mjeseci.
pa lagano na 4000, tako da medvjedi i ti koji su sada prodali konačno puknu i uđu da im vlak ne pobjegne.
i onda hop brzinski na 3200.
možda se i vrati na 3200, ali nekako mi se čini da s time čekaju dok ne uđete ti i ivek.
jer, kako kažeš, budimo pametni: fond menadžeri čitaju ovaj forum. i siguran sam da najviše od svega žele navući vas dvojicu u dionice pa tresnuti.
nhf, stvarno se ne bi trebalo zagađivati forum stavovima/zaključcima proizašlim iz nedovoljne informiranosti.
atpl ne revalorizira vrijednost flote.
p/b je mnogo manji od onog koji se može izračunati na temelju podataka iz bilance.
Cek, ti nisi skuzio da on tu prca sve i da se pritom zahebava?
[/quote]
ma nisam dovoljno pratija temu.
a kako se ovdika svašta piše, nije mi bilo čudno pročitati ovako nešto.
pa lagano na 4000, tako da medvjedi i ti koji su sada prodali konačno puknu i uđu da im vlak ne pobjegne.
možda se i vrati na 3200, ali nekako mi se čini da s time čekaju dok ne uđete ti i ivek.
jer, kako kažeš, budimo pametni: fond menadžeri čitaju ovaj forum. i siguran sam da najviše od svega žele navući vas dvojicu u dionice pa tresnuti.
Jesi siguran da se to neće vidjeti na TA.
Neka bude na 3900-4000 neko vrijeme, ali malo moguće jer nam je market tako volatilan, i pun straha od gubitaka. Uostalom zašto bi fondovi branili cijenu kad mogu kupiti jeftinije.
A tu je i borba među fondovima i mirovincima, ne zaboravimo.
Zašto baš na 3.200? Sjetite se prije koliko je vremena trebalo dosta da dođe na 3.200, a brzo se vratilo na 4.000, po meni to je znak da i neće tako skoro na 3.200. Kod nas postoje rodbinske veze, pa rođo nazove Bagu i Samodola, i ovi odmah naprave emisiju, a Samodol se ispriča zbog pada i naredi da se sve vrati kao da ništa nije bilo. Zašravo, kada gledaš situaciju, najbolje je negledati ništa.
Buffett: Banks Are to Blame For Subprime Debt Crisis[/b]
"I don’t think the situation will get worse in financial markets. General conditions in the business world will get worse, but it will only last a while," he said, adding he had no idea when an upturn would come.
The day before, Buffett was quoted in the German magazine Der Spiegel as saying the US is already in a recession and that it will be longer as well as deeper than many people expect.[/b]
I ovaj Buffett petlja, prije 15 dana jedao intervju i rekao: citiram: "Najgore je iza nas."
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b7945887-e9c1-452c-9838-afd6336bf671&open=sec
e ovo izlazi u ponedjeljak u njemačkoj, stoga DAX- SIGURNO RONI I TO ZNATNO TE DOMINO EFEKAT SLJEDI,
ŽAO MI JE ali ipak teorija dvostrukog dna je i više nego li izgledna,cash-r-a -majka do jeseni [bye]
I Buffett je u kešu i koliko znam došao u Europu u kupovinu pa prije toga druka.
Puno energije se troši na tome hoće li ili neće biti korekcije. To stvarno nije toliko bitno, bitno je pratiti fundamente i ono što neka firma uistinu planira napraviti, ako je sve to pod kontrolom, nema ni straha kod ulaganja, samo visoki fundamenti ulijevaju nervozu, a oni s dobrim ne, jer se i ako padnu brzo vraćaju.
I ako se mene pita, sutra bi mogli završiti u plusu, barem što se indeksa tiče.
Is $130 oil a bubble?
http://money.cnn.com/2008/05/23/news/economy/oil_bubble/index.htm?postversion=2008052312
zanimaju me gdje se može vidjet cijena nafte na američkom i azijskom tržištu, ima neko live praćenje na yahoo možda?
http://money.cnn.com/data/markets/
[/quote]u još sam i zlato kao dodatnu opremu dobio, sad više definitivno ne mogu pogrješit.
hvala oberst.
ovo mi je jedan od žešćih postova [lol] [lol]