Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@lopina

Veliki znaju i imaju dobru memoriju,ali muljaju da bi kod malih ulagaća stvorili iluziju da fundamenti nisu važni.To je jedino važno i bitno,ali je dugoročno i ne djeluje odmah.

Uh odmah mi je lakše,nisam više sam. [thumbsup] [thumbsup]

Fundamenti uvjek i svugdje
[/quote]
Koristim ovaj post da bi vrlo aktivnom forumašu vlad 111 odgovorio na njegov komentar o mom FRNK-u.

Samo djelomično moj/nažalost/jer imam samo pedesetak dionica Franka

Evo nekih podataka prema FI 1Q 2008.

zadnja cijena 1.540 BV 1.875 dobit/E / po dionici 155,18 kn dobit

P/E x P/B= 1540/155,18 X 154o/1.875=9,92 x o,82 =8.134 a treba biti manje od 22,5

dobit IQ 2008. 24,76 kn po dionici a IQ 2007 12,07 porast 105 %

Mirovinci mogu kupovati društva ćija je tržišna kapitalizacija 750 mil kn,a to je na cijeni od 1.756
što je vrlo jeftino
Slobodno više od 20% dionica
Dakle,vrlo lako može doći u fokus mirovinaca.Škrta dividenda od 12 kn za imaoce 29.o5.2008.

sa porastom cijene od 66% bili bi zadovoljeni kriteriji od P/E x P/BV = 22,5

Ne bih se želio prepucavati,ali kao što vidimo na našoj burzi ima i ovakvih bisera.Minimalna kratkoročna i dugoročna zaduženost.Znaćajan rast prihoda.

Ipak smatram da je cijenjeni komentator vlad 111 namjerno isprovocirao ovakav odgovor,jer sam
primjetio da je ozbiljan analitičar i da je želio ovakav odgovor,a da iznesene podatke već zna od ranije.

zanimaju me gdje se može vidjet cijena nafte na američkom i azijskom tržištu, ima neko live praćenje na yahoo možda?
live stanje crobexa nema nigdje, sve +15 minuta, jel tako?
hvala.

Možda ti ovo pomogne…

http://money.cnn.com/data/markets/

Only God, Muammar and Libya!

mislite da veliki ne znaju da svi vi to sanjate? i da svi mislite prodavati?
e pa znaju i pustit će vas da se istresete sutra, sve pokupovati a onda će potegnuti tako up da će pola foruma samo blejati. u cashu, naravno.

ne zaboravite, they know what you are thinking [lol]

Ako krene gore, navodno će biti još jedan manji val i onda bi trebalo bubnuti.
Tako da se previše ne nadajte da će rasti odmah do 5300.
Daj budite pametni. [wink]
[/quote]

a ima još jedna varijanta, ta mi je najuzbudljivija.

sutra pokupuju od svih paničara.

pa igra živaca, crobex 3800-3900 par mjeseci.

pa lagano na 4000, tako da medvjedi i ti koji su sada prodali konačno puknu i uđu da im vlak ne pobjegne.

i onda hop brzinski na 3200.

možda se i vrati na 3200, ali nekako mi se čini da s time čekaju dok ne uđete ti i ivek.

jer, kako kažeš, budimo pametni: fond menadžeri čitaju ovaj forum. i siguran sam da najviše od svega žele navući vas dvojicu u dionice pa tresnuti.

nhf, stvarno se ne bi trebalo zagađivati forum stavovima/zaključcima proizašlim iz nedovoljne informiranosti.
atpl ne revalorizira vrijednost flote.
p/b je mnogo manji od onog koji se može izračunati na temelju podataka iz bilance.

Cek, ti nisi skuzio da on tu prca sve i da se pritom zahebava?

[/quote]

ma nisam dovoljno pratija temu.
a kako se ovdika svašta piše, nije mi bilo čudno pročitati ovako nešto.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

pa lagano na 4000, tako da medvjedi i ti koji su sada prodali konačno puknu i uđu da im vlak ne pobjegne.
možda se i vrati na 3200, ali nekako mi se čini da s time čekaju dok ne uđete ti i ivek.
jer, kako kažeš, budimo pametni: fond menadžeri čitaju ovaj forum. i siguran sam da najviše od svega žele navući vas dvojicu u dionice pa tresnuti.

Jesi siguran da se to neće vidjeti na TA.
Neka bude na 3900-4000 neko vrijeme, ali malo moguće jer nam je market tako volatilan, i pun straha od gubitaka. Uostalom zašto bi fondovi branili cijenu kad mogu kupiti jeftinije.
A tu je i borba među fondovima i mirovincima, ne zaboravimo.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Zašto baš na 3.200? Sjetite se prije koliko je vremena trebalo dosta da dođe na 3.200, a brzo se vratilo na 4.000, po meni to je znak da i neće tako skoro na 3.200. Kod nas postoje rodbinske veze, pa rođo nazove Bagu i Samodola, i ovi odmah naprave emisiju, a Samodol se ispriča zbog pada i naredi da se sve vrati kao da ništa nije bilo. Zašravo, kada gledaš situaciju, najbolje je negledati ništa.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Buffett: Banks Are to Blame For Subprime Debt Crisis[/b]

"I don’t think the situation will get worse in financial markets. General conditions in the business world will get worse, but it will only last a while
," he said, adding he had no idea when an upturn would come.
The day before, Buffett was quoted in the German magazine Der Spiegel as saying the US is already in a recession and that it will be longer as well as deeper than many people expect.[/b]

Vaš link

I ovaj Buffett petlja, prije 15 dana jedao intervju i rekao: citiram: "Najgore je iza nas."

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b7945887-e9c1-452c-9838-afd6336bf671&open=sec
e ovo izlazi u ponedjeljak u njemačkoj, stoga DAX- SIGURNO RONI I TO ZNATNO TE DOMINO EFEKAT SLJEDI,
ŽAO MI JE ali ipak teorija dvostrukog dna je i više nego li izgledna,cash-r-a -majka do jeseni [bye]

I Buffett je u kešu i koliko znam došao u Europu u kupovinu pa prije toga druka.

Puno energije se troši na tome hoće li ili neće biti korekcije. To stvarno nije toliko bitno, bitno je pratiti fundamente i ono što neka firma uistinu planira napraviti, ako je sve to pod kontrolom, nema ni straha kod ulaganja, samo visoki fundamenti ulijevaju nervozu, a oni s dobrim ne, jer se i ako padnu brzo vraćaju.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

I ako se mene pita, sutra bi mogli završiti u plusu, barem što se indeksa tiče.

Is $130 oil a bubble?
http://money.cnn.com/2008/05/23/news/economy/oil_bubble/index.htm?postversion=2008052312

zanimaju me gdje se može vidjet cijena nafte na američkom i azijskom tržištu, ima neko live praćenje na yahoo možda?
Možda ti ovo pomogne…
http://money.cnn.com/data/markets/
[/quote]u još sam i zlato kao dodatnu opremu dobio, sad više definitivno ne mogu pogrješit.
hvala oberst.

ovo mi je jedan od žešćih postova [lol] [lol]

New Report

Close