Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,5,23,,120474.jl
bez komentara

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Pa sto taj covjek po kojem sad pljujes nije iz stranke za koju si pred izbore tako zdusno navijao i predvidjao propast burze ako HDZ ne dodje na vlast? Sto se promijenilo? Kakav mislis da imas kredibilitet kad si prije samo par mjeseci brijao sasvim drugaciju pricu? Razmisli si malo o tome. Mozda sad i govoris istinu ali kako da ti se vjeruje? [wink]

Poštovani kolega, potpuno pogrešno da sam ja navijao za HDZ. Možete provjeriti da sam čak na dan izbora napisao da nisam glasao za dotične, govorio sam da psihološki je dobro da oni pobjede kako bi barem na trenutak burza narasla te nisam mogao gledati onog Jurčića kako uništava sve pred sobom i SDP je upravo izgubio zbog njega. To što sam kasnije postao Žaka i njegovu pjesmu HDZ zna, sve je bilo nakon izbora, prije izbora nigdje nećeš naći da sam propagirao i vikao glasaj za HDZ. Tada sam mislio kako će se jedna vratiti barem na tren blizu gdje sam je i kupio, ali nije. Toliko o HDZ-u.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

url]http://www.net.hr/novac/page/2008/05/23/0443006.html[/url]

Hrvatska je od početka 1997. do kraja 2007. godine svoj bruto-proizvod po stanovniku povećala s razine od 43 na 55 posto BDP-a po stanovniku iz Europske unije (od sadašnjih 27 članica), pokazuju najnoviji usporedni podaci Eurostata. Te brojke pokazuju da je Hrvatska održala imidž osrednje uspješne tranzicijske zemlje, piše Novi list.

Ma gledaj buraz, džaba nam povećanje BDP-a kad smo zadeuženi i javim i ostalim dugovima preko glave. Kako kaže jedan novinar u svom članku >Hrvati troše kao PIJANI RUSKI OLIGARH NA DUG<
Iz te usporedbe probaj dočarati sliku. [wink]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,5,23,,120474.jl
bez komentara

Da nije to naša ivana7.
Sigurno je ovdje na forumu? Javiiiii seeeee.

Danas se prodaja umorila i nakon većeg minusa se CROBEX ponovo smanjio u minusu.Tako da očekujem zelenilo u ponedjeljak.Ne zaboravite da je prije nekidan isplaćena najveća dividenda u povijesti dioničarstva u nas!A sad su cijene stvarno niske.

Ako se nastavi kapitalizacija fondova, uz pretpostavku da će preko vikenda podosta malih ulagača razmisliti o kapitalizaciji zarade u ponedjeljak, onda nas čeka zanimljiv poletak drugog tjedna.
Ne vidim daljnji rast, zbog prekupljenosti marketa zadnjih 5 tjedana i prevelikog rasta na većini dionica.
Istekao je lock up na INA-i, i uskoro kreću branitelji na HT-u, također i na DLKV, tako da nas kod ovih čeka jako velika prodaja i rušenja indexa u kojima su postotno veoma zastupljene.
Otpor na 3900 smo evo već danas probili,a danas je tak 2. dan pravog iskrcavanja na velikim prometima, tako da nas još čeka velikih prometa iznad 100 milja kuna.

Fondovi se ponovo žele ukrcati jako nisko, pitanje je koliko nisko. Ova razina od 3900 i nije nešto niska. Uz sve ove vijesti o recesiji i nafti, fondovi će čini mi se malo stati na kočnicu sa kupovinom dionica.Jako će puno toga ovisiti o nafti.
Pitanje je koliko se margina ukrcalo zadnjih mjesec dana?
Moglo bi biti Callova slijedeći tjedan. Sve u svemu, jedna velika kaša.
[/quote]
Samo jedna info:
zvao sam jučer neke banke da pitam za margin i dobio jedan odgovor, da oni više ne daju kredite za većinu dionica koje su na popisu jer su dali svu love zadnjih 2 mjeseca.
Što znači opet su b…. u kreditima i kada krene opet će sirota ekipa dobivati call i plakati

Naša burza je balon na kreditu-katastrofa.
Ljudi su poludili i to je jako loše

Opet moja prognoza se objestinila.Baron i Crni Ivo su jedna te ista osoba koji samo drukaju na dole.Uvijek se javljaju jedan iza drugoga,baš čudno.
Evo primjera , danas u 10,24 javlja se Baron i odmah nakon toga ( bas čudno) javlja se Crni Ivo u 10,33.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ovo je na nivou 16.godišnjeg školarca.Možda neki novi iz Jutarnjeg koji želi biti bogat sa ulogom od 3000.kn od krizme?
Sramota.
Kod nas će biti onak kak odluče fondovi a ne kak mislimo mi.I njima nije u interesu više da bude korekcije jer smo pretrpili ogroman pad.A nafta se bude tokom tjedna već korigirala.
Pa jućer je USA pala cc 0,80-1,10%.Pa to nije ništa.Tak bude svakog petka u USA.

Opet moja prognoza se objestinila.Baron i Crni Ivo su jedna te ista osoba koji samo drukaju na dole.Uvijek se javljaju jedan iza drugoga,baš čudno.
Evo primjera , danas u 10,24 javlja se Baron i odmah nakon toga ( bas čudno) javlja se Crni Ivo u 10,33.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ovo je na nivou 16.godišnjeg školarca.Možda neki novi iz Jutarnjeg koji želi biti bogat sa ulogom od 3000.kn od krizme?
Sramota.
Kod nas će biti onak kak odluče fondovi a ne kak mislimo mi.I njima nije u interesu više da bude korekcije jer smo pretrpili ogroman pad.A nafta se bude tokom tjedna već korigirala.
Pa jućer je USA pala cc 0,80-1,10%.Pa to nije ništa.Tak bude svakog petka u USA.

LOL
Ovo da smo ja i Baron ista osoba je isto kao kak će burza rasti!
Zašto misliš da smo ista osoba, ili još bolje da se uopće poznajemo?

Možda smo jedni od medeka koji imaju više vremena od drugih i to je to, ali da smo ista osoba a joooooooooooooooooj. Idem ja kod psihijatra jer si ti upravo otkrio ono kaj nisam znao.

Ajde da kažeš da smo se neš dogovorili ali da smo ista osoba?
Mene j… č i ć a njega ne, to bi ti trebalo biti dovoljno kaj ne?

A kaj se tiće burze u ponedjeljak, kako ćemo rasti kada cijeli svijet pada, ameri su pali % ovaj tjedan a ti bi u plus u Hrvatskoj. Pa kolega ako se kriza nastavi a hoće, moramo se ćuvati i krize kod nas jer naša zaduženost nije mala, ili je možda vi imate druge info o zaduženosti isto kao kak smo ja i Baron ista osoba.

Samo jedna info:
zvao sam jučer neke banke da pitam za margin i dobio jedan odgovor, da oni više ne daju kredite za većinu dionica koje su na popisu jer su dali svu love zadnjih 2 mjeseca.
Što znači opet su b…. u kreditima i kada krene opet će sirota ekipa dobivati call i plakati

Pa to ja trubim već više od mjesec dana. Ne zato što sam pametan nego zato što su svi oko mene digli margine i ulazili unutra. Sada je nastala opća panika. Meni samo nije jasno gdje im pamet bila. Tražiti će se vjerojatno novo dno kroz neko vrijeme.

ljudi moji šta je ovo jutros!?
od nas 40ak na forumu, barem se 30ak nešta pripire!
nervoza?!

Muke ti ježove !

bit ce ona na 200 $ kolegice, ali za sada je prebrzo narasla na ovu razinu, a da se pritom nije sa postojecim rezervama ni potrosnjom desilo nista dramaticno… stoga mislim da ce nafta nazad prema 100$, pa polako gore

Čekaj samo prvi uragan u Gulf of Mexico pa ćemo vrlo vjerojatno vidjetni naftu preko 150. Sezona uragana tek počinje. Nadalje, sumnjam da će padati ispod 110 barem dok je Buš na vlasti. Čak i 100 je previše za krhka svijetska gospodarstva. Ponavljam, ovo uzrokuje makroekonomske potrese i zasigurno će se reflektirati kako na svijetska gospodarstva tako i na tržišta.

Samo jedna info:

Evo ti stotka za ovu izjavu Naša burza je balon na kreditu. Kao što hrvati sumanuto troše, tako bi se htjeli na brzinu i obogatiti. Dobro znamo koliko se ljudi osiromašilo na marginima koji su pucali u ono vrijeme korekcije. Pola se njih više ne javlja.
Ako ste primjetili da fondovi više neće dizati cijene, a dioničari su se natrpali do grla u ovom bull run-u. Nije pitanje da li je otpor na 3700, već da li će kupovati po ovim prekupljenim cijenama, jer su se i fondovi dobro opekli u zadnjih par mjeseci.

@ludlum

Kolega lud-lum. Neka ti kolega Vjeko napiše IP adresu Crnog-Ive i mene kad smo logirani.
To je sve. [wink]

Gledajući sliku, analiza bi rekla da je tržište doživjelo balon, peak i da mora još ponešto pasti. Srećom to kamo pada je prema 5000.

Zanimljiva tehnička teorija opisivanja obrasca "Glava i ramena" s grafom obrnutim naopako (reversed). Baš me zanima što fond menadžeri o tome misle…
[/quote]

Glava i ramena,dvosruko.trostruko dno.stalak za čaše,valovi…..bla bla…..pljuvanje za crnom mačkom,bacanje graha….ništa vam to neće pomoči.Tek kad počnete pratiti fundamente i samo fundamente onda ćete smanjiti rizik,ali samo smanjiti a ne i otkloniti.Ako netko misli da pomoću neke znanstvene metode može pobjediti tržište grdno se vara.Grafovi i vrijednost indeksa,ni od toga nikakve koristi.Kratkoročno psihologija a dugoročno fundamenti,ostalo nula bodova

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

New Report

Close