Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koje veze ima cijena od 5$ po galonu u Fairbanksu sa poslovanjem Atlantic Grupe?
Kolika je robna razmjena Amerike i Hrvatske.
Netko je lijepo rekao, ako vec bude recesija zbog nafte a ne credit cruncha onda odmah potpisujem..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Opet isti prave nepotrebni strah….jučer a vidim i danas je burza u Francuskoj ili Engleskoj završila u plusu.Kod ostalih je mali minus,ništa dramatično.A zašto bi kod nas trebalo sve padati.Pa mi smo najviše pali i nema potrebe za daljnjom korekcijom.Osim u glavama ovih par pojedinaca koji bi želili nešto kupiti a ako je moguče besplatno.
Danas bi mogla US dobro u plus i kaj onda?
Cijena visoke nafte ne odgovara nikome i to će biti rješeno ili povišenjem kamatnih stopa,ojačanjem dolara…

ako će FED povisiti kamatne stope i tek sada se pozabaviti problemom inflacije u SAD to će za posljedicu imati udar na svjetsko financijsko tržište. Kako su do nedavno rezali kamatne stope sada će ih vjerojatno morati ponovno dići…..očito su se Bush i Bernanke zeznuli u procjeni jer su računali da će Saudijci dići proizvodnju nafte….al ovima to ne pada na pamet…. valjda im treba za novi El Arab….. [proud]

FED, SAD i OPEC samo se igraju sa svjetskim financijskim tržištem. Nitko se ne želi odreći ni djelića svog kolača, čak dapače…svi oni žele puno, puno više… a to će im prosječni stanovnik ove kugle zemaljske na kraju morati i dati.
Tak je to gospodo moja.

Da me netko krivo ne shvati …. autor poruke je 80% u dionicama
[/quote]
FED neće povisiti kamete ako radi ničeg drugo onda radi blamaže.
Ljudi izbori su krajem godine i Bush i njegova bagra žele opet vladati isto kao kod nas Zna se.
Poslije ljeta će nafta roknut natrag na 80 $ gdje joj je mjesto jer ako ovako nastave onda je bolje šeć. repu uzgajat nego vaditi naftu, ali do tada će biti kaosa na burzama.

Čekamo niže razine to je sigurno

Opet isti prave nepotrebni strah….jučer a vidim i danas je burza u Francuskoj ili Engleskoj završila u plusu.Kod ostalih je mali minus,ništa dramatično.A zašto bi kod nas trebalo sve padati.Pa mi smo najviše pali i nema potrebe za daljnjom korekcijom.Osim u glavama ovih par pojedinaca koji bi želili nešto kupiti a ako je moguče besplatno.
Danas bi mogla US dobro u plus i kaj onda?
Cijena visoke nafte ne odgovara nikome i to će biti rješeno ili povišenjem kamatnih stopa,ojačanjem dolara…

ako će FED povisiti kamatne stope i tek sada se pozabaviti problemom inflacije u SAD to će za posljedicu imati udar na svjetsko financijsko tržište. Kako su do nedavno rezali kamatne stope sada će ih vjerojatno morati ponovno dići…..očito su se Bush i Bernanke zeznuli u procjeni jer su računali da će Saudijci dići proizvodnju nafte….al ovima to ne pada na pamet…. valjda im treba za novi El Arab….. [proud]

FED, SAD i OPEC samo se igraju sa svjetskim financijskim tržištem. Nitko se ne želi odreći ni djelića svog kolača, čak dapače…svi oni žele puno, puno više… a to će im prosječni stanovnik ove kugle zemaljske na kraju morati i dati.
Tak je to gospodo moja.

Da me netko krivo ne shvati …. autor poruke je 80% u dionicama
[/quote]

to što je bush od saudijaca "tražio" da povećaju proizvodnju isto je kao da je to tražio sam od sebe. i onda je sam sebi odgovorio da to neće učiniti 🙂 lijep igrokaz, ništa drugo. tako je od, mislim, druge naftne krize.

www.knjigara.com

Dobra večer! Da li mi netko može objasniti kako se trguje futuresima?

(zamolio bih moderatora da moj post premjeti ukoliko postoji prikladnija tema u svezi mog upita jer sam pokušaon postati na temi "Početnička pitanja",ali je očito zaključana)

jedan ugovor ti je:
Trading Unit
1,000 U.S. barrels (42,000 gallons).

Ovoliko polozis kod klirinske a odrzavanje margina po ugovoru.

Non-Member Customer Initial Member Customer Initial Clearing Member and Customer Maintenance

$9,788 $7,975 $7,250

Fluktuacija ti je:
Minimum Price Fluctuation

$0.01 (1¢) per barrel ($10.00 per contract).

Uglavnom polois pare u margin i ti i tko ti prodaje i onda na razliku margin puca ili ne i tko gubi nadoplacje to maturitya ili izlazi van.

naravno, nikad se futures ne izvrsava vec se izlazi iz pozicije.

Mislim da nemozes kao fizicka osoba.
Nazovi ZABu pa pitaj.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

sta kaze jimmy rogers o svemu..

http://www.reklamacije.net/male-cakule-o-poduzecima-i-gospodarstvu/odgovor-cijena-nafte-balon/view-12.html#102

voit Ime munaa, Alien

Vidim u americi sp500 na 1390. Ako probije 1840 bit će tarapane. DAX se bori sa ključnom granicom od 7000, a FTSE je na 6200 iliti dobrih 100 bodova iznad ključnog otpora. sve u svemu dobro da danas ne radimo, vidjet ćemo kako će europa i SAD završit danas. Po meni probijanje DAXa na 7000 je isto što i probijanje crobexa na 3900. Zato držimo fige…pogotovo amerima danas…

e da i evo malo analize… mislim da će se teško na netu naći bolji portal od ovog.

Vaš link

Koliko ti mislio pozitivno, očito da to nije dovoljno.
Redaju se članci da će recesija biti najjača u 2009.
Prvi val krize je iza nas, i pitanje je koliko još valova ima?

Prvi val krize još uvijek traje i posljedice su nepoznate. Nadalje, cijena nafte od preko 110 dolara neminovno vodi svijet u recesiju. Biti će pokušaja da se trend održi prema gore na razne načine ali kada im ponestane municije i kada se karte stave na stol biti će ružno. To se jednostavno mora dogoditi.

Ludlum kaže da je "očekivana" cijena nafte od 150 USD. Tko je očekivao? Hočeš reći da je tržište već ukalkuliralo tu cijenu? Ako je tako onda je to najveća glupost koju sam čuo!

Maksimalno mi je iritantno kada se pokušava navući ljude da ignoriraju činjenice i time ih se pravi totalnim idiotima ( ma u kojem smijeru – svejedno).

Ne spuste li cijenu goriva ispod 110 dolara svjetska ekonomija je u banani. Postoje razlozi zašto je to tako kako je – jednostavno nekome odgovara kao npr. Bušu i njegovom lobiju. Put u Rijad je bila samo maska. Jedno je izjava za javnost a nešto drugo se ekipa tamo dogovorila ( tipa napucaj dok sam na vlasti).

Svašta se ovdje da pročitati ali jako malo korektnoga!!!

U komentarima vidim veliku nervozu pred dane (tjedne? mjesece?) koji nas cekaju. Skoro da se jadni mali investitor ne moze uhvatiti ni za jednu pozitivnu vijest, ali takve vijesti postoje. Evo npr: Hercegovina lezi na nafti, vegetarijanstvo moze rijsiti problem gladnih na planetu, tehnologije automobilskih motora na elektricni pogon su dovoljno zrele za ulazak na mainstrem trziste…
Ako netko ne moze izdrzati blisku buducnost neka se malo iskljuci s burze, neka konzervira postojeca ulaganja, gotovinu skloni u niskorizicne likvidne instrumente, i posveti se npr citanju knjiga, rekreaciji, druzenju s djecom…

Preživljavamo od onoga što dobijemo, a živimo od onoga što dajemo.

Vidim u americi sp500 na 1390. Ako probije 1840 bit će tarapane. DAX se bori sa ključnom granicom od 7000, a FTSE je na 6200 iliti dobrih 100 bodova iznad ključnog otpora. sve u svemu dobro da danas ne radimo, vidjet ćemo kako će europa i SAD završit danas. Po meni probijanje DAXa na 7000 je isto što i probijanje crobexa na 3900. Zato držimo fige…pogotovo amerima danas…
e da i evo malo analize… mislim da će se teško na netu naći bolji portal od ovog.
Vaš link

Vidimo da je DAX na granici probijanja 7000 i čini mi se da će zaroniti kako stvari stoje.
sp500 je već probio kritičnu granicu potpore od 1390-1400. Vjerojatno ćemo čekati da vidimo kako će se odraziti nezaposlenost sa sadašnjih 5,0 na između 5,5 i 5,7 posto do kraja godine, ali i zbog povišene očekivane ovogodišnje inflacije za Ameriku zastrašujućih između 3,1 i 3,4%.
Navodno Ben Bernake od strane stručnjaka ne zna osnovne ekonomske pojmove.
Sve u svemu, u slijedećem razdoblju ne očekujemo baš izron.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Koliko ti mislio pozitivno, očito da to nije dovoljno.
Redaju se članci da će recesija biti najjača u 2009.
Prvi val krize je iza nas, i pitanje je koliko još valova ima?

Prvi val krize još uvijek traje i posljedice su nepoznate. Nadalje, cijena nafte od preko 110 dolara neminovno vodi svijet u recesiju. Biti će pokušaja da se trend održi prema gore na razne načine ali kada im ponestane municije i kada se karte stave na stol biti će ružno. To se jednostavno mora dogoditi.

Ludlum kaže da je "očekivana" cijena nafte od 150 USD. Tko je očekivao? Hočeš reći da je tržište već ukalkuliralo tu cijenu? Ako je tako onda je to najveća glupost koju sam čuo!

Maksimalno mi je iritantno kada se pokušava navući ljude da ignoriraju činjenice i time ih se pravi totalnim idiotima ( ma u kojem smijeru – svejedno).

Ne spuste li cijenu goriva ispod 110 dolara svjetska ekonomija je u banani. Postoje razlozi zašto je to tako kako je – jednostavno nekome odgovara kao npr. Bušu i njegovom lobiju. Put u Rijad je bila samo maska. Jedno je izjava za javnost a nešto drugo se ekipa tamo dogovorila ( tipa napucaj dok sam na vlasti).

Svašta se ovdje da pročitati ali jako malo korektnoga!!!
[/quote]

Međutim zanimljivo je i s koliko strasti vi koji ste rasprodali cijeli portfelj pokušavate širiti strah. Mogu samo zaključiti da je biti u cashu na volatilnom tržištu puno stresnije nego biti u dionicama. Jer što ako ipak ode gore, a ja ne stignem kupiti, to mora da je trenutak velike panike. Istina, pošto nemate dionica, nemate potrebe ni za tako redovitim praćenjem tržišta pa imate više vremena za tražiti razne depresivne članke vani, to se isto vidi.

thompson, volio sam pročitati tvoje članke i komentare kao i od nekolicine drugih forumaša koje iznimno cijenim, ali sada me već strah da ću uskoro bježati od tvojih. Jer drukaš samo i isključivo u jednom smjeru, i sa osobnom agendom, a to dosadi nakon kratkog vremena.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

thompson, volio sam pročitati tvoje članke i komentare kao i od nekolicine drugih forumaša koje iznimno cijenim, ali sada me već strah da ću uskoro bježati od tvojih. Jer drukaš samo i isključivo u jednom smjeru, i sa osobnom agendom, a to dosadi nakon kratkog vremena.

Žao mi je što si došao do ovog zadnjeg zaključka jer on uistinu nije točan. U krajnjoj liniji ako se ovaj trend nastavi mislim da jednostavno ne postoji druga opcija. Visoka cijena nafte ne "ubija" odmah. Treba vremena da trend odradi svoje što se jednostavno mora reflektirati na gospodarstvo. I već se pomalo reflektira. Zar misliš da ljudima u kešu to odgovara? To ne odgovara nikome. Zato svima onima koji ovdje žele naftu na 200 USD ili više jer računaju da će se jeftinije ukrcati pa da će onda krenuti tržište gore jedan savjet:

– pazite što želite!

Nafta je već sada debelo na razinama na kojim uzrokuje ozbiljne makroekonomske poremećaje. Oni kao što sam rekao nisu vidljivi istog trena međutim uz vremenski faktor svatko od nas će to pomalo osjećati a kako vrijeme bude prolazilo i sve više. Vjerojatne konzekvence održanja na ovim razinama neću niti spominjati. Proučite malo makroekonomske korelacije, stavite ovu našu sirotu zemlju u jedan takav model pa sami zaključite kuda sve to vodi.

A hočeš li čitati moje postove ili ne dok se ne uvede ignore funkcija uistinu prepuštam tebi.

Jer što ako ipak ode gore, a ja ne stignem kupiti, to mora da je trenutak velike panike.

Ako znaš što radiš i što čekaš onda je zapravo relaksacija. Treba samo uključiti malo logike i opservacije.

New Report

Close