Ako se prisjetimo, prije pada do 3200 gotovo nitko ga nije predviđao. Stat će na 4000, pa na 3800, pa na 3500… to su bile izjave.. a dogodio se!
Sad vidim, nakon pada od 2 posto na više nego jadnom prometu svi očekuju pad na 3200 ili blizu.
E baš zato neće. Sada je puno puno manje amatera, marginaša, naivaca nego što je bilo!
to i ja kontam, cim svi vicu pad to se nece desiti mislim na crobija od 3200
Shvaćam da ko se jednom dobro opeče – i na hladno puše… tako razmišljam i ja, i moj brat također!
No gotovo sam uvjeren da jačeg pada neće biti. Kada bi nekakva panika i započela, mislim da bi ovaj put menađerčići uložili malo veći trud u obrane, jer, taman im se počeli oporavljati fondovi i ponovo privlačiti ljude. Neloše bi čak bilo stagniranje ili blagi blagi rast do jeseni!
A dežurni katastrofičari nek mi kažu koje su to konkretne okolnosti zbog kojih bi trebali past.
Molim trosjeda da se suzdrži, barem od linkova tipa J.P.Morgan bilježi gubitak jer me za to boli … uvo!
Molim domaće, HR okolnosti!
[wink]
Poštovanje,
moram Vam priznati da sam vjerovao u HT i mirno presložio portfelj i 100% ulupao u HT,
dočekao sam dividendu ali sveukupno sam s njom na nuli,ali sve drugo je uglavnom znatno poraslo,
zato izlazim iz HT i pitanje kada i dali nazad,razočaran ali ne i uvrijeđen,čekam duplo dno u srpnju,,cca 2700
[thumbsup]
NAFTA 134.34$ Up 1.17 (0.88%)
EUROPA u Crvenom.
Vaš link
DAX ponovo ispod 7000.
Poštovanje,
moram Vam priznati da sam vjerovao u HT i mirno presložio portfelj i 100% ulupao u HT,
dočekao sam dividendu ali sveukupno sam s njom na nuli,ali sve drugo je uglavnom znatno poraslo,
zato izlazim iz HT i pitanje kada i dali nazad,razočaran ali ne i uvrijeđen,čekam duplo dno u srpnju,,cca 2700
[thumbsup]
Budite tu kolega slijedećih dana jer možda nećete čekati tako dugo.
Smijali se meni i govorili odi si napuniti auto jer je benka poskupila, a sada ti koji su u dionicama ja im poručujem: kupite apaurine jer nafta još nije dosegla svoj vrh i sretno Vam bilo.
Možda baš netko kao ivana, plavi ili neko njihov nama proda na puno puno nižim razinama. (premda vjerujem da ih je većina već prodala dionice samo radi ugleda na forumu ne žele priznati)
Očekujem sutra početak akcije a ponedjeljak joooooooooooj CRNI PONEDJELJAK
[bye] [bye] [bye]
Cijena nafte probija sve psihološke barijere
Vaš link
Članak je na razini da ga piše moj nećak od dvije godine.
Istraživanje: Nafte će biti sve manje
Vrlo mudar zaključak stručne analize. Mora da su potrošili par milijuna dolara i par godina da bi došli do tako mudrog zaključka. Kad smo kod takvih članaka ima u današnjoj Slobodnoj da je Hercegovina puna nafte kao Saudijska Arabija 🙂
Vaš link
Baš ne vidim da je Europa u nekoj panici ,zato nemoj te dizati tenzije .Nafta je očekivano otišla gore i otići će do kraja godine na 150 dolara .Ali to ne znaći da če sada Crobex pasti na 2700 bodova.
Od tog vašeg pada nema ništa ,moguće da smo sada u nekoj maloj korekciji zbog te nafte i dužeg rasta .Ali nakon pozitvnih vijesti koje se očekuju idemo gore.
Opet isti prave nepotrebni strah….jučer a vidim i danas je burza u Francuskoj ili Engleskoj završila u plusu.Kod ostalih je mali minus,ništa dramatično.A zašto bi kod nas trebalo sve padati.Pa mi smo najviše pali i nema potrebe za daljnjom korekcijom.Osim u glavama ovih par pojedinaca koji bi želili nešto kupiti a ako je moguče besplatno.
Danas bi mogla US dobro u plus i kaj onda?
Cijena visoke nafte ne odgovara nikome i to će biti rješeno ili povišenjem kamatnih stopa,ojačanjem dolara…
Baš ne vidim da je Europa u nekoj panici ,zato nemoj te dizati tenzije .Nafta je očekivano otišla gore i otići će do kraja godine na 150 dolara .Ali to ne znaći da če sada Crobex pasti na 2700 bodova.
Od tog vašeg pada nema ništa ,moguće da smo sada u nekoj maloj korekciji zbog te nafte i dužeg rasta .Ali nakon pozitvnih vijesti koje se očekuju idemo gore.
Koliko ti mislio pozitivno, očito da to nije dovoljno.
Redaju se članci da će recesija biti najjača u 2009.
Prvi val krize je iza nas, i pitanje je koliko još valova ima?
Poštovanje,
[thumbsup]
Budite tu kolega slijedećih dana jer možda nećete čekati tako dugo.
Smijali se meni i govorili odi si napuniti auto jer je benka poskupila, a sada ti koji su u dionicama ja im poručujem: kupite apaurine jer nafta još nije dosegla svoj vrh i sretno Vam bilo.
Možda baš netko kao ivana, plavi ili neko njihov nama proda na puno puno nižim razinama. (premda vjerujem da ih je većina već prodala dionice samo radi ugleda na forumu ne žele priznati)
Očekujem sutra početak akcije a ponedjeljak joooooooooooj CRNI PONEDJELJAK
[bye] [bye] [bye]
[/quote]
Ja se ne brinem. Sad svi vicu opet drz gace a prosli tjedan smajlici, palcevi, sloga i tri put hure…
Ja sam ostao bez gaca od pocetka godine i evo kupio sam nove od Ht dividende pa nek mi ih opet skinu ako hoce ali ja se uopce ne uzbudjujem jer kako sam bio 30% u minusu 14.05. tako sam od proslog tjedna na nuli.
Kako sam prosao? Zlatna sredina. Nit sam prodao na 3200 nit sam kupio na 3200. Kao da se nista nije dogodilo. A spekulantima prepustam da rade kako znaju. To je njihov stil ulaganja, a ovo iznad opisano je moj.
Opet isti prave nepotrebni strah….jučer a vidim i danas je burza u Francuskoj ili Engleskoj završila u plusu.Kod ostalih je mali minus,ništa dramatično.A zašto bi kod nas trebalo sve padati.Pa mi smo najviše pali i nema potrebe za daljnjom korekcijom.Osim u glavama ovih par pojedinaca koji bi želili nešto kupiti a ako je moguče besplatno.
Danas bi mogla US dobro u plus i kaj onda?
Cijena visoke nafte ne odgovara nikome i to će biti rješeno ili povišenjem kamatnih stopa,ojačanjem dolara…
ako će FED povisiti kamatne stope i tek sada se pozabaviti problemom inflacije u SAD to će za posljedicu imati udar na svjetsko financijsko tržište. Kako su do nedavno rezali kamatne stope sada će ih vjerojatno morati ponovno dići…..očito su se Bush i Bernanke zeznuli u procjeni jer su računali da će Saudijci dići proizvodnju nafte….al ovima to ne pada na pamet…. valjda im treba za novi El Arab….. [proud]
FED, SAD i OPEC samo se igraju sa svjetskim financijskim tržištem. Nitko se ne želi odreći ni djelića svog kolača, čak dapače…svi oni žele puno, puno više… a to će im prosječni stanovnik ove kugle zemaljske na kraju morati i dati.
Tak je to gospodo moja.
Da me netko krivo ne shvati …. autor poruke je 80% u dionicama