[Žalosno kolega da Vam je to jedina nada!
Rađe prodajte pa budite na miru nego se nadate nekim tobože emisijama u kojima će se moliti da se burza digne.
Nafta raste dionice padaju, zar je to toliko komplicirano?
Sretno svima
Crni Jovica
ja se nadam novim emisijama hartija u bivšoj nam državi jer nam je sopstveni market još uvek premali kao i vaš za svako ozbiljnije berzansko trgovanje, eto ja svoje hartije redovito prodajem na pazaru jer ih na berzi nikad ne bi prodo
Hrvatski vanjski dug je nepotrebno dramatiziran?
[huh]
ovo je deja vu , volatilnost koju svi najavljuju…idemo do razine 3930-3950 pa stagnacija, pa opet malo gore, svjetski indexi padali su zadnjih dana cca 200+ bodova, mi smo sada na tome tragu… vidjet ćemo…volumen nije loš , obzirom na pad indexa , vrlo dobar.
kardume, pa đe si, majstore!?
Ovo naše tržište je totalno neshvatljivo
ovo ipak nisam očekivao od forumske berbe 2006….
Hrvatski vanjski dug je nepotrebno dramatiziran?
[huh]
[/quote]
da, svakakvih misljenja ima [lol] .. zavisi dal su u keshu ili ne..
dobre vijesti iz srbije joalicioba stranka s sps-om ne želi koalirati s dss i radikalima
Vaš link
Ma ljudi moji ništa strašno kapitalizira se dobit koja je nastala od kada smo se odbili od 3200 pa sve do danas.
Na ovim razinama su mnogi zadovoljni sa dobiti koja je nastala u tome razdoblju, mogu vam potvrditi da sam i sam ovih dana prodavao dio dionica koji je po meni donio zadovoljavajuću dobit a to je da su od dana kada sam ih kupio porasle 30% a takve su gotovo sve i mogao bi po toj osnovi rasprodati cijeli portfej ali neću prodajem samo one koje su izložene bržem padu.
Danas sam polako već krenuo u dokup onih koje su po meni dovoljno pale i mislim da neće više dole.
Indijanci do kraja dana 100% u plusu.
a zakaj su stavili ovak velke margine da stane šta više reklama
vid ovu
Dnevnik malog ulagača
Tomislav Birtić izdavač autor sam
na 111 stranica nekvalitetnog papira mekih korica može se nauciti pa ne baš puno ili konkratno ništa
Evo malo podataka o toliko strahovanom porastu nafte. Normalno da se radi o izvlačenju profita nekih interesnih skupina koji će iz ovog izvući padom dionica najveću korist. Radi mog navodno rasističkog posta bio sam neopravdano izbrisan, a danas kad neki hedge fund menadžeri koji kroz terminske ugovore kupuju naftu i tvrde preko medija da će nafta rasti prolaze nekažnjeno. Usput normalno da ruše tržišta kapitala.
Svjetska potražnja (potreba) za naftom je 2005. godine bila 81 milijon barela dnevno što godišnje iznosi oko milijardu barela. Uz najcrnije procjene do 2030 godine će potražnja narasti na 130 milijuna barela dnevno odnosno oko 1,56 milijardi barela godišnje. E sad svjetske rezerve nafte iz 2005. godine su procjenje na barem 1,295 trilijuna barela pri čemu sama Saudijska Arabija ima oko 266 milijardi barela rezervi. To znači da uz današnju potrošnju nafte ima za otprilike 1295 godina, a ukoliko se recimo 2030 poveća za 50-60% nafte će bit za oko 1000 godina. Tako da vi vidite da li je stvarna nestašica ili samo špekulacije da se ošišaju prestrašeni investitori. BTW naftna kriza iz 1973 (kad je bio Yom Kipurski rat) trajala je manje od godinu. Mislim da Baron; ivek, Crni Ivo se ne trebaju više doticati ove teme.
Pozdrav