Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jel svrbi cash-r-a?

Jok. Više me svrbe dionice koje nemam.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

@kauč

[lol] [/quote]

Buco je kralj.

@SLK

Kiša pada tamo?
E, jesi brz… [wink]

Pessimism Is Your Friend

@kauč

[lol] [/quote]

Buco je kralj.

@SLK

Kiša pada tamo?
E, jesi brz… [wink]
[/quote]
[wink]

No respect

Tržište kapitala je zapravo jedna velika prijevara u kojoj onaj tko nauči kako ta prijevara funkcionira može dobro zaraditi. Na trištu postoji jedan veliki broj nelogičnosti, što upućuje dodatno na navedeno, a kako nelogičnosti same po sebi nisu logične, tu ništa ne pomaže osim IA (tzv. intuitivna analiza).

Pa dobro sad, slažem se ja većim dijelom s tobom. Pa ipak, u temeljima te prijevare postoji solidan osnov koji zovemo fundamenti. Činjenica je da fundamenti ne igraju veliku (ako ikakvu) ulogu u ovoj fazi razvoja našeg TK, ali neće tako dovijeka.

Recimo dionica Ine je ispoštovala poboljšanje poslovanja u 1Q. Ono što je ružno (i prijevarno) je da je poštovanje počelo nekoliko dana prije nego su objavljeni službeni rezultati, znači da ih je netko znao i prije.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

The Dow Jones industrials pao više od 230 bodova.
Dionice se spotaknule na rekordnu cijenu nafte.
0.2 % inflacija u travnju .
Cijena zlata bilježi intezivan rast.
Wall Street je zabrinut zbog pada potrošnje.
Analitičar Stephen Leeb vjeruje eskaliranje cijene goriva

http://biz.yahoo.com/ap/080520/wall_street.html?.v=45

Tržište kapitala je zapravo jedna velika prijevara u kojoj onaj tko nauči kako ta prijevara funkcionira može dobro zaraditi. Na trištu postoji jedan veliki broj nelogičnosti, što upućuje dodatno na navedeno, a kako nelogičnosti same po sebi nisu logične, tu ništa ne pomaže osim IA (tzv. intuitivna analiza).

"Dionica koja najlošije stoji na svakoj burzi je Logika d.d." Andre Kostolany
Baš čitam njegovu "Psihologiju burze".

Ne treba biti puno pametan pa znati kako idemo sutra.

Recimo pogledajte ATPL temu i vidjet ćete pregrštonih koji više ne pišu, svojim vikanjem što na engleskom što na hrvatskom, pa čak i na njemačkom doslovno su nagovarali druge na kupnju i sada odjednom nestali. Čuvajte se takvih, o imenima nije potrebno ZNA SE!!!

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ne treba biti puno pametan pa znati kako idemo sutra.

Recimo pogledajte ATPL temu i vidjet ćete pregrštonih koji više ne pišu, svojim vikanjem što na engleskom što na hrvatskom, pa čak i na njemačkom doslovno su nagovarali druge na kupnju i sada odjednom nestali. Čuvajte se takvih, o imenima nije potrebno ZNA SE!!!

Kaj ti ne misliš da atlanska plovidba ne vrijedi oko 4000 kuna,poglrdaj fundamentalnu analizu atlanske
plovidbe pa procijeni sam. Slične kompanije su 40-50% skuplje od atlanske. A da ne zaboravimo da je ostvarila 70% rast dobiti bez prodaje brodova u prvom kvartalu a s prodajom 250%. Mislim da te brojke govore sve. A to kaj ona pada to samo više u prilog ide tezi od galinca da je naša burza špekulativna i da nitko ne gleda fundamente dionica i kao drugo dionica se ne kupuje na tjedan dana. Nego na godinu dvije. A atlanska plovidba če do kraja godine sigurno doseći svoju pravu vrijednost koju očito neki na burzi ne prepoznaju, odnosno prodaju je nadajući se da će kasnije jeftinije kupiti

Soros: Akutna faza kreditne krize je gotova

Globalni investitor George Soros je u intervjuu za britansku radio stanicu BBC 4 izjavio da je akutna faza kreditne krize gotova, ali će njezine posljedice dovesti do recesije u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=459e56d8-4405-4cbc-afeb-0576104f5a28

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

"Dionica koja najlošije stoji na svakoj burzi je Logika d.d." Andre Kostolany
Baš čitam njegovu "Psihologiju burze".

Slažem se no nije to bit moga posta, već nešto drugo, i kao najbitnije, ne čitaju svi Kostolanya niti oni koji ga čitaju razumiju. Uglavnom postoji druga logika investiranja. No, duga priča.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

The Dow Jones industrials pao više od 230 bodova.
Dionice se spotaknule na rekordnu cijenu nafte.
0.2 % inflacija u travnju .
Cijena zlata bilježi intezivan rast.
Wall Street je zabrinut zbog pada potrošnje.
Analitičar Stephen Leeb vjeruje eskaliranje cijene goriva

http://biz.yahoo.com/ap/080520/wall_street.html?.v=45

Bravo frajeru na članku.
Čini mi se da idemo u novi krug. Gdje će biti dno , još se ne zna.
Svi bulje u tu naftu, ali su u pravu. Prema njoj se treba ravnati.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Barone…gdje nam je Ivana 7…

New Report

Close