Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja ne znam koliko puta treba ponoviti da se nafta ocekuje na razinama od oko 200 $ do kraja godine…
vise nafta uopce nije bitna.
svi ocekuju veliki rast cijene..

Nafta nije bitna,aha.
Uračunata je već u cijenu Crobexa.
Idemo nazad na 5400 Crobexa. Ovo slušam već mjesec dana, i sve manje argumenata čujem.
[/quote]

ja ti kazem da sam tu obavijest dobio negdje u 12 mjesecu.
sve kompanije cija proizvodnja znatno ovisi o nafti su se vec u 12 mjesecu 2007 pocele pripremati na razinu nafte od 200 $.
ti mislis da je to neko cudo, ali nije.
to je stara vijest – 100%.
evo zapamti kaj sam ti sad napisao i sjeti se toga negdje u 12 mjesecu 2008.
i vidjet ces da sam imao pravo…

[/quote]

bezveze, da svi znaju da ce nafta biti 200 do kraja godine, sada bi vec bila 199.
uostalom, ako to znas, zasto nisi ulozio u naftu?

Uf, idemo dole do 3200, idemo gore, nećemo ispod 4000, svo čudo procjena. (Zamalo) panika u danu kad je jedna ozbiljnija trgovina bila, a sve ostalo sitni nalozi iz čiste dosade.

Otvorite graf Crobexa zadnjih 6 mjeseci i primjetite obrazac.

Svih mjeseci od početka godine index je oštro rušen od početka do polovice mjeseca (prvih petnaestak dana). Da bi ga neka ruka (čitaj: mirovinci) ili vratili u suprotni smjer ili barem zaustavili pad. Tj. isti je obrazac u prva 4 mjeseca, ovaj mjesec po prvi put nije bilo pada nego je porast nastavljen i spojio se sa mjesečnim šopingom velikih sredinom mjeseca. Inače je tipično u drugoj polovici mjeseca bila stagnacija jer su očigledno samo mali trgovali, a mali nemaju dosta casha da bi radili značajne promjene (osim kad je panika).

I sad se zapitajte, da li je trend prekinut u 4 mjesecu for good ili vas je strah? Bull ili bear?

Eto vam tehnička analiza Crobexa, pa komentirajte. 🙂

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Ako se prisjetimo, prije pada do 3200 gotovo nitko ga nije predviđao. Stat će na 4000, pa na 3800, pa na 3500… to su bile izjave.. a dogodio se!

Naravno da je netko pisao, Buco, samo ti nisi pozorno čitao……….moj prethodnik Pančo Villa je pisao!!!

I to na Brlogu, samo što je ta cijenjena korespodencija nestala u bespućima povijesnih forumaških okolnosti…….. ( zameo ju vjetar , hihi )

Ali za ostatak posta imaš pravo povratka na 3.260 više nema!! Čak niti na 3.660 a kamoli na 3.260

Moguće su manje amplitude ( do 3.750-3.800 )??

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

evo nam naseg Lucidusa

http://www.youtube.com/watch?v=UrU5t6ab7Vo

Ako se prisjetimo, prije pada do 3200 gotovo nitko ga nije predviđao. Stat će na 4000, pa na 3800, pa na 3500… to su bile izjave.. a dogodio se!

Sad vidim, nakon pada od 2 posto na više nego jadnom prometu svi očekuju pad na 3200 ili blizu.

E baš zato neće. Sada je puno puno manje amatera, marginaša, naivaca nego što je bilo!

Shvaćam da ko se jednom dobro opeče – i na hladno puše… tako razmišljam i ja, i moj brat također!

No gotovo sam uvjeren da jačeg pada neće biti. Kada bi nekakva panika i započela, mislim da bi ovaj put menađerčići uložili malo veći trud u obrane, jer, taman im se počeli oporavljati fondovi i ponovo privlačiti ljude. Neloše bi čak bilo stagniranje ili blagi blagi rast do jeseni!

A dežurni katastrofičari nek mi kažu koje su to konkretne okolnosti zbog kojih bi trebali past.

Molim trosjeda da se suzdrži, barem od linkova tipa J.P.Morgan bilježi gubitak jer me za to boli … uvo!
Molim domaće, HR okolnosti!

upravo suprotno, upravo zato je svaki sljedeci pad sve veci u padajucem, odnosno rast u rastucem trendu. sada kad su ljudi okusili 3200, kako bi se mogli zastititi od dolazeceg pada? pa tako da prodaju. Sada vec znaju da moze ici do 3200, prije su mislili da je dno 3700! pad jedino moze biti brži. ajde objasni sada ulagacu pojedincu da se ne povlaci sa trzista. jedini nacin da ne probijemo ponovno 3200 je mogucnost da smo presli u rastuce trziste, sto je malo vjerojatno… bas me zanima ko je u to uvjeren i da li ce se vecina kockati s tim.

Inflation Pressures Growing At the Wholesale Level
Vaš link

Oil Prices Jump to Fresh Record Above $129 a Barrel
Vaš link

Evo Tomislav Petrova u gostima na CNBC-u.—-
Vaš link

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Barone, vidim da si prilično dobro informiran. Iskreno, nisam stigao pogledati CNBC nego sam pisao iz glave. Ali vidim sa se od CNBC analitičara ne razlikujem…

Osvrt na trgovinski dan: Američka inflacija potopila Crobex

http://www.poslovni.hr/80108.aspx

Pohlepa špekulanta tjera da zauzme preveliku rizičnu poziciju. Taština mu ne dozvoljava da prizna grešku transformirajući ga u navodnog "dugoročnog investitora". Ali on to nije jer nitko ne zaslužuje nazivati se investitorom ukoliko je emotivan. Zato pamet u glavu: kupuj podcijenjene dionice i dobro diverzificiraj svoj portfelj.

Strašna ta inflacija utjecala na CROBEX. Živ sam se smrzo. Brrrrr

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Barone, vidim da si prilično dobro informiran. Iskreno, nisam stigao pogledati CNBC nego sam pisao iz glave. Ali vidim sa se od CNBC analitičara ne razlikujem…

Osvrt na trgovinski dan: Američka inflacija potopila Crobex
http://www.poslovni.hr/80108.aspx

Znao sam da ćeš se javiti. Frajer u gostima na CNBC-u isti ti.
Evo ti stotka za to. [thumbsup]

@fidel

po tvom ispada da ljudi imaju neograničeno sredstava. Sredstva se iscrpljuju, oni koji su kupovali na crobex 5000, prodavali na 3500 su izgubili >30%. pa neki opet kupovali na 4000, pa da prodaju na 3600 (hipotetski) opet gube 10 %. Nemože to unedogled. Činjenica je da ljudi imaju sada iskustvo više kao i fond menađeri.

Situacija je povoljnija u odnosu prema prijelazu 07-08.

Manje je marginaša
Dosta ovaca je ošišano (von braun- sada ostaje još barun)
Teško da si fondovi mogu dopustiti značajnije padove jer neće nikada više vratiti povjerenje ulagača.
Smirile se i te toliko puta spominjane procjene recesije, izbori u srbiji, kosovo…blabla
Mirovinci su također stabilizirali svoje odnose sa OIF-ovima

Možda najbitnije: u prošlim nemilim padovima najbolje su prošli oni joji nisu ništa dirali (osim insajdera)

I još nešto: Masa dionica je podcijenjena!

@fidel
po tvom ispada da ljudi imaju neograničeno sredstava. Sredstva se iscrpljuju, oni koji su kupovali na crobex 5000, prodavali na 3500 su izgubili >30%. pa neki opet kupovali na 4000, pa da prodaju na 3600 (hipotetski) opet gube 10 %. Nemože to unedogled. Činjenica je da ljudi imaju sada iskustvo više kao i fond menađeri.
-Netočno. Uvijek dolaze novi ljudi na burzu sa oskudnim znanjem.

Manje je marginaša
Teško da si fondovi mogu dopustiti značajnije padove jer neće nikada više vratiti povjerenje ulagača.
Smirile se i te toliko puta spominjane procjene recesije, izbori u srbiji, kosovo…blabla
-Smirila se politika. Uzburkalo se gospodarstvo, i to jako.
Možda najbitnije: u prošlim nemilim padovima najbolje su prošli oni joji nisu ništa dirali (osim insajdera)

-Masa dionica je precjenjena, pogotovo u ovom zadnjem rastu. Većina dionica je rasla 500% u 5 godina.

Samo jedno. Pitanje je da li je najgore iza nas? Nafta, inflacija, gospodarstvo, krediti…itd DOWN

@fidel

Manje je marginaša

gdje su izgubljeni novci? kod nekoga su morali zavrsiti! zapravo samo dijelom, ali dok trziste raste i pada netko mora prodavati a netko kupovati. znaci da uvijek netko zaradjuje a netko gubi. istina, sve skupa manje vrijedi, ali svejedno je netko šišao a netko bio šišan. šišačima sigurno nije dosta šišanja, tako da zasto to ne bi moglo unedogled, tj sve dok ima naivaca? jasno, takvih je sve manje, jednom ce se stvari smiriti, ljudi se nece moci dati toliko musti, ali zasto svi smatraju da je rast uvijek na kraju tunela.. trziste bi isto tako moglo postati mrtvilo (na neko vrijeme). kao i uvijek biti ce tko je jamio jamio je, a ostali ce se zauvijek ostaviti burze ili se vratiti u neka bolja vremena.

New Report

Close