Bulić: Ulazimo u najbolju turističku godinu
Hrvatska će u ovoj godini ostvariti dva do tri puta veći fizički obujam turističkog prometa, a slijedom toga oko pet posto veće financijske prihode nego prošle godine, što će nam prvi put donijeti više od sedam milijardi eura ukupnoga prihoda, kazao je danas direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.
Nakon malog podbačaja na kraju travnja, već prvi vikend u svibnju donio je izjednačenje prošlogodišnjih turističkih rezultata, rekao je Bulić koji je u Župi Dubrovačkoj sudjelovao na sastanku čelnika HTZ-a s predstavnicima turističkih zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.
Bulić procjenjuje kako će tjedan u koji smo ušli biti jedan od vrhunaca predsezone, a očekuje i izuzetno dobre rezultate u svibnju.
Direktor Glavnog ureda HTZ-a izrazio je zadovoljstvo pripremama za ovogodišnju sezonu, te izrazio nadu da će i ovogodišnja turistička sezona donijeti očekivane rezultate.
Na sastanku u Župi Dubrovačkoj predstavljen je i projekt privatnoga smještaja "Domus Bonus" autora Marina Brečevića, te predstavljene aktivnosti turističkih zajednica na pripremi ovogodišnje turističke sezone.
-Hina [thumbsup]
To si ti u fazi Hope [pray] ili se nadaš da su i ostali?
[/quote]
Ma ja sam uvijek u fazi Hope. 🙂
Ali pogledaj graf i uvjeri se sam.
Da upotrijebim Ivanine crtice, valjda će mi oprostiti. 🙂
– jesmo bili na vrhu – jesmo
– jesmo opali sa vrha – oh, yes
– jel krenuo oporavak – je
Ima tu još puno nepoznanica, ali ovakvi generalni grafovi su i tako za zafrkanciju, jasno je da smo svi skupa stradali zbog višegodišnje niske kamatne stope u USA i balona koji smo ovdje privatno imali, ali pogledaj i reci realno jesu li naše dionice danas stvarno toliko precjenjene kao što bi neki
Znaš da se Ameri ludo vesele dividend yieldu od 5%, a pogleć koliki prinos je danas uzelo nekolicina hrabrih na jednom opskurnom telekomu na brdovitom balkanu. 🙂
e jel zna neko di bi se mogao pogledati brodarski index. ono uglavnom vezano za cijenu prijevoza kako bi mogao bolje pratiti kakva je situacija s brodarima. ako me je ko razumio neka molim odgovori, onaj ko nije molim da se ne javlja… hvala
http://www.dryships.com/index.cfm?get=report
Molim.
U periodu od narednih 6 mjeseci se apsolutno slažem da ćemo biti još dva koraka naprijed u odnosu na danas i da je oporavak krenuo, ali u narednih mjesec dana vjerujem da je ipak došlo vrijeme da još jednom zaronimo barem par postotaka. Ipak smo u komadu odradili rast i pol.
Ne nadam se Crobexu preko 4300 do jeseni, a ako i pređe ne vjerujem da će se zadržati duže od par dana.
– jesmo bili na vrhu – jesmo
– jesmo opali sa vrha – oh, yes
– jel krenuo oporavak – je
Ima tu još puno nepoznanica, ali ovakvi generalni grafovi su i tako za zafrkanciju, jasno je da smo svi skupa stradali zbog višegodišnje niske kamatne stope u USA i balona koji smo ovdje privatno imali, ali pogledaj i reci realno jesu li naše dionice danas stvarno toliko precjenjene kao što bi neki <kašlj> <kašlj> htjeli reći?
Znaš da se Ameri ludo vesele dividend yieldu od 5%, a pogleć koliki prinos je danas uzelo nekolicina hrabrih na jednom opskurnom telekomu na brdovitom balkanu. 🙂
Ti misliš da se samo tako dolazi do ATH Crobija.
Imat ćemo valova i valića do tada. E sad pitanje je da li je 3200 bilo dno, kad počnemo ponovo padati. Ovo je tak oporavak a ne trend na gore.
Najavljuju još jaču krizu prema kraju 2008. Sve u svemu kaša negativnih i pozitivnih vijesti, a od svega toga objektivno raste nafta , inflacija, gospodarstvo usporava rast…itd.
Ako su brodari jedina svijetla točka na ovom ulagačkom horizontu, onda evo sutra ulazim do grla u njih. Ali nije to tako lako.
Za brodare imam jednu dobru, TKO VISOKO LETI NISKO PADA [thumbsup]
Evo samo da kažem bok zajednici i da bih isprobao ovo novo čudo na PD-u.
Netko je već dobio dividendu? A crobex statira i promet je nešto veći od 58 milja? Ne miriši mi na dobro.
Ja preko HPB još nisam dobio dividendu.
Objektivno, nema niti jednog razloga da se Crobex održi na ovim razinama. Sve mi se čini da brana polako popušta. Ovaj UP trend polako blijedi, prometi sve manji a loših vijesti sve više. Sada treba strpljivo čekati da se dogodi ono što se jednostavno mora dogoditi i onda iskoristiti priliku.
[/quote]
To još uvijek ne znači da dividenda neće utjecati na TK. Vidjeti će se kroz dan ili dva kako će se odvijati.
Za očekivati je bilo da ako netko odluči kupiti dionice to učini što prije, kako bi mogao "jeftinije" ući od onih koji će novcima raspolagati kroz dan ili dva.
Uglavnom, mislim, ako efekt povrata sredstava izostane uskoro nas čekaju novi papiri koje bi se trebali apsorbirati na marketu.
21.05. istječe lock up INA radnicima sa 20 godina staža, iza toga kreću radničke dionice HT-a koji će dio sredstava namirivati rasprodajom udjela i dionica za "samo" 7% HT-a.
Spominju se nekakvi IPO-i, koji iako ne moraju biti nešta ekstra veliko, ali na ovakvoj maloj likvidnosti mogu znatno utjecati na burzu i naposljetku, kao šečer na kraju dolazi braniteljski fond.
@xmenergy
BDI 11709 (+250) pametnom dosta…
Može li nekada i nekakav komentar za one koji nisu toliko pametni?
Pa sad, ne kažem ja da ne bi mogao crobi još malo potegnuti prema dole da uhvati bolji zalet i/ili provesti ljeto i na nešto nižim razinama, ali primarni trend je UP.
Stari moj.
Sekundarni trend je UP koji može završiti ubrzo.
Primarni trend je između DOWN ili SIDEwave
@2007diler
Dileru, brodare ne možeš secirati i izdvojiti od marketa.
Ako market pada i oni će padati, ali manje, ukoliko imaju dobre pokazatelje.
Ali kažem, brodari su voilatilni, i ako počnu padati to rade u velikom luku, kao i što su rasli.
[/quote]
Aj, prvo se educiraj malo. Nauči razliku tankera od dry bulka. Pogledaj malo flotu TNPL i ULPL pa usporedi s ATPL ili JDPL, pa pogledaj malo šta bi taj BDI trebao biti i koje su mu sastavnice, pa onda počni trkeljati o brodarima.
I onako usputu usporedi rast atpl i jdpl te sveukupnog tržišta, pa vidi da li su se možda već malo izdvojili.
U očekivanju početka trgovanja: Koja poduzeća trošak visoke inflacije mogu prevaliti na nekog drugog?
Stari moj.
Sekundarni trend je UP koji može završiti ubrzo.
Primarni trend je između DOWN ili SIDEwave
@2007diler
Dileru, brodare ne možeš secirati i izdvojiti od marketa.
Ako market pada i oni će padati, ali manje, ukoliko imaju dobre pokazatelje.
Ali kažem, brodari su voilatilni, i ako počnu padati to rade u velikom luku, kao i što su rasli.
[/quote]
Aj, prvo se educiraj malo. Nauči razliku tankera od dry bulka. Pogledaj malo flotu TNPL i ULPL pa usporedi s ATPL ili JDPL, pa pogledaj malo šta bi taj BDI trebao biti i koje su mu sastavnice, pa onda počni trkeljati o brodarima.
I onako usputu usporedi rast atpl i jdpl te sveukupnog tržišta, pa vidi da li su se možda već malo izdvojili.
Brodari su se izdvojili od ostalih ,ali manje nego brodari sa svjetskih burzi.Pa jedino brodari su strahovito povećali dobit a vozarine i dalje rastu,donekle
proizvođaći hrane,turisti uobičajeno rade na pozitivnoj nuli i malo lošije,prerađivačka industrija uglavnom lošije,
građevinari sa manjom dobiti,a nakon takvih uglavnom lošijih FI IQ Crobex raste i da nije bilo onako drastične
korekcije do 15.o4. imali bi veći pad a ne rast ili stagnaciju kao ovih zadnjih dana.
Ponovo se širi pesimizam.Očito, ekipa bi jeftinije kupovala .Ima toliko jeftinih dionica ,dobrih kompanija ,ali koje nisu u
modi,ali doći će i njihovo vrijeme.Naš posao je da ih pronađemo ,a ne grintamo.
Nakon dugo vremena nisam 100 % u dionicama,jer moram izvući neki novac.Inaće sam uvjek 100 % u dionicama i bit ću.
Uvjek ću nešto prodati kada smatram da je cijena dobra za prodati i uložiti u nešto što je podcjenjeno.Ne moram uvjek
pogoditi.Bitno je da pogodim više puta ,nego što pogriješim u procijeni.Za to pokušati napraviti treba strašno puno
učiti,analizirati,razmišljati,sticati iskustvo i lagano napredovati.I za sada to fantastično funkcionira.
Ovo je aktivan i optimističan pristup.A bez optimizma u ovom poslu nema zarade.Svaka kriza je prilika,a što je kriza veća, veća je prilika i šansa za zaradu.
Želim vam uspješan dan,a naročito daytraderima,jer oni nas održavaju na životu i daju ovu minimalnu likvidnost tržištu.
Rekordna dividenda HT mogla bi uzdrmati kunu
Dinko Boić
dinko.boic@business.hr
20.05.2008 08:38
U ponedjeljak 19. svibnja isplaćena je najveća dividenda u povijesti Hrvatske – na račune dioničara Hrvatskog telekoma sjelo je više od 2,4 milijarde kuna, odnosno 29,56 kuna po dionici. Najveći dio tog iznosa uplaćen je na račun Deutsche Telekoma koji je sa 51 posto dionica većinski vlasnik HT-a. Na DT-ov račun tako je sjelo 1,23 milijarde kuna, što je znatan odljev kuna u samo jednome danu.
Vaš link