a ja mislila da je ivana dugoročni
tako je nekako svojedobno pričala
no, ljudi se mijenjaju
ma neka je nama baron našo inspiraciju
drago mi je za njega
eto, danas zaradio 49 kn po dionici jdpl (minus provizija)
jedino ne znam kako će na to ivana reagirati
budući da su joj daytraderi oduvijek bili trn u oku
a eto, jednog je sama uzgojila
– nikada mi deytraderi nisu bili trn u oku.
– pa oni su sastavni dio burze kojoj daju nužnu likvidnost.
– oni se zadovoljavaju s nikakvom zaradom i samo hrane brokere.
– i što misliš kako su prošli u ovoj korekciji, i tko je najviše izgubio.
– i meni omogućuju kupiti ono što nisam uspijela na vrijeme kupiti.
– ali se nadam kako smo svi skupa nešto naučili u ovoj korekciji.
– vidjeli smo kako su najveći špekulanti bili fondovi.
– nepotrebno su srušili cijelo tržište, ali o tome se je već puno pisalo.
– u ovoj korekciji sam zbilja bila uspješnija od velike većine fondova, ali sam još u gubitku cca 10%.
– gubitak bi mi bio puno manji, ali na neke stvari nisam jednostavno mogla reagirati.
– kad bi neka dionica pala 10%, bilo ju je jednostavno nemoguće prodati jer bi obično najbolje kupnje bile 15-20% ispod te cijene od minusa 10%, a tada je najbolje ništa ne dirati nego čekati rast.
– taj rast sam i dočekala, sada se riješavam takvih dionica.
– nikada nisam više trgovala nego ovaj tjedan, ali sam i dosta toga kupovala,
– ht, ina, ernt, adrs, i brodare.
– kupujem ono što mislim da će rasti, a riješavam se slabije perspektivnih i balona.
– uz sve te trgovine, neke dionice sam prodavala i s minusom, tjedan završila u fenomenalnom plusu.
– trenutno na računu nemam ni 500kn, sve je u dionicama.
– ako osjetim koju korekciju ja sam fenomenalno brzo u kešu.
– i to nije nikako deytrejdanje nego prilagođavanje situaciji.
– i sve što sam kupovala kupovala sam zbilja na jeftinim cijenama.
– idući tjedan očekujem rast cijena, osim ht dividende, dolaziti će i ostale dividende, a i na tržištu vlada optimizam.
– po meni još smo jeftini, ali ne na svim dionicama.
– samo nam je sada gospodin Baron u kešu, pa se možemo nadati velikoj količini negativnih vijesti.
– moja preporuka, pripazite dobro na balone i kupujte samo ono što je jeftino i dobro.
– i nadam se kako nitko neće reći kako drukam na neke dionice, jer one koje sam navela u ovome tekstu, na njih se jednostavno ne može drukati, tu su samo igre velikih.
Pozdrav !
Koja još firma idući tjedan isplačuje dividendu osim ht-a?
GERONIMO:
”
DiAbLeRo: ” Da ne bi sve bilo baš ružičasto za dionice… Goldman Forecasts $141 Oil For Second Half of Year http://www.cnbc.com/id/24664918 ” Ova vjest brodarima pase.
”
Da budem iskren ne znam koliko odgovara brodarima preskupo gorivo. Skupo gorivo automatski vuce porast svih ostalih dobara koja su vezana direktno i indirektno za transport (znaci 99%); te makroekonomski moze samo ubrzati eventualnu recesiju.
Nisu ni chartereri banke koje stancaju novac; te i oni sami poskupljuju svoje ‘usluge’ da bi dosli do odredjene dobiti.
Mozda grijesim; ali skupo gorivo uzrokuje jedan negativni domino-efekt.
Sto se tice prognoza Goldman Sachsa; rekao bi da su vrlo jalove. Vecina strucnjaka iz branse je jos prije pocetka 2008 predvijela cijene izmedju 150 i 200$ na kraju godine. Ovi su tek sada korigirali svoju procjenu od 107$???
U sustini se slažem ali nemora doći do domino efekta ako stvar ostane pod kontrolom znači ako gorivo nebude jako jako skupo već srednje skupo.A dok je tako brodarima odgovara.
Baron: ” Ako bude mali minus, častim te čevapima. Makar ne znam. Zaronit ćemo fino. ” – crobex 4105,05 pad -0,23% – izgubio si okladu, gdje se izlazi ? Pozdrav !
S obzirom na broj “fanova” koji vas dvoje imate predlažem Maksimir, a u slučaju lošeg vremena Dom Sportova. Mislim da bi Čaruga, Geronimo i Savage bili u prvom redu.
Sto se tice prognoza Goldman Sachsa; rekao bi da su vrlo jalove. Vecina strucnjaka iz branse je jos prije pocetka 2008 predvijela cijene izmedju 150 i 200$ na kraju godine. Ovi su tek sada korigirali svoju procjenu od 107$???
“We can blame Goldman again,” said Nauman Barakat, senior vice president of global energy futures at Macquarie Futures USA Inc. in New York. “In March 2005 they predicted that prices would rise dramatically, and they did. Prices jumped to the $125 level after another Goldman report less than two weeks ago. At this point nobody wants to bet against Goldman.”
bloomberg.com: oil
Da li netko prati, a mislim da Ivana to zna, na kojim se dionicama očekuje ovako velika dividenda kao kod ERNT?
nikada nisam više trgovala nego ovaj tjedan, ali sam i dosta toga kupovala, – ht, ina, ernt, adrs, i brodare. – kupujem ono što mislim da će rasti, a riješavam se slabije perspektivnih i balona.
Brodare, brodare, nego šta. Ajd baš mi je drago da i naša ziherašica Vanči kupuje ove dragulje.
Pa znate li vi koliko smo mi na ZSE uopće privilegirani što imamo izlistano takvo što tu doma pred nosom? Zamislite jadne Srbe il Bugare. Kod njih to ne postoji. Nije da ne mogu kupovat ovdje kod nas, al doma je ipak doma. Kolko nas sa foruma aktivno trguje na drugim burzama? Manji dio, rekao bih.
ajd bok vam i sretno!
u ponedeljak pekari idu gore. Tako bi bar trebalo biti nakon objave da će burek i ostale delicije kod njih poskupjeti. Živi bili pa vidjeli!
čestitam kupcima lrh po 2000kn od prije mjesec dana svaka im čast[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Mislim da je upravo kolegica Ivana prodala [lol] , ralzog je naime nepespektivnost dionice [tongue]
to Bibic [thumbsup]