Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

eto danas smo nakon jednog finog pozitivnog zaleta nakratko pocrvenili
i eto ti odmah komešanja
baron se na brzaka opet preobratio
a pojavili su se i drugi paničari
koji u svakom, pa i najmanjem minusu
odmah vide prvi krug pakla
rane su još svježe
i ne bih se čudila da se sutra dogodi neko iskrcavanje
po principu što je danas raslo sutra mora pasti
a možda i griješim
u svakom slučaju, isplata dividende je pred vratima
nema zime
bit će opet raspašoj

free tibet

May 15 2:43pm † Change %Change Level

Dow +38.67 +0.30% 12,937.05
NASDAQ +22.22 +0.89% 2,518.92
S&P +7.28 +0.52% 1,415.94

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Baltic Dry Index (BDI) +418 11067

Najavljuju da bi mogao i na 15.000 otić. Također, drybulk market je toliko eksplodirao da više nema slobodnih Cape size brodova, pa će počet maksimalno koristit manje brodove kakve ima Atlanska i Jadroplov, što znači da se očekuje daljnja eksplozija indeksa BPI i BSI za Panamax, odnosno Supramax klase brodova.

Nadalje, da malo citiram kolegu Geronima sa teme ATPL, post je jednostavno predobar pa bi mi bilo žao da ga ne vidi ekipa koja ne prati redovno temu Atlantska plovidba:

“Ajmo da naucimo raju sto je dobar marketing.
IGH dobio posao projektiranja vrijedan 100 miliona Eura.Super vijest za HR trziste IGH zavrsio u plusu 8.5%
Druga vijest je da ATPL dobiva 3 broda ove godine.Zavrsila u minusu0.84%
Idemo izracunati nabrzaka i okvirno koliki je dobila posao ATPL ako ta 3 broda stavi na trogodisnje ugovore od 70000$ dnevno.
Znaci imamo 1065 dana puta 70000 $ jednako 74550000$ pa puta 3 broda ispada cca 223 000 000$
Znaci danas je potvrdio kapetan Jere da je ATPL dobila puno veci posao od IGH a cijena dionice dolje .
Ah taj marketing. ”

Koji je zaključak iz svega? Pametan sutra udara po asku na ATPL i JDPL. I nemojte se bubat u glavu sa spikom “zašto nisam kupio” kad BDI dođe na 15K kako najavljuju – to se i meni desilo prošle godine kad nisam dokupio kad je trebalo, pa mi je poslije pola kose otpalo od bijesa – nasreću ponovo je narasla [lol]

Za kraj – samo da se nasmijem onima koji su prodavali ATPL jučer i danas, sigurno im nije ugodno sad kad BDI probija ATH, al bogami nije ni meni bilo ugodno kad sam gledao kako ruše cijenu špekulirajući da će opet ući na niže, pa eto im sad ovako od mene : [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

Pisao sam da ide prvo na 120 a sada moram pogledati kamo dalje.

nego kud će nego dolje……………..ionako je bolesno precjenjena………… visoka cijena nafte počinje smetati zdravlju američkog gospodarstva, a ako je tako onda će brzo dolje……………budimo realni ipak ameri diktiraju svjetsku cijenu nafte a ne arapi i ostali sitnozubi trejderi[lol] [lol]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Baltic Dry Index (BDI) +418 11067 Najavljuju da bi mogao i na 15.000 otić.

Istih se najava sjecam jesenas gdje su usput i za DRYS rekli da dizu target na 160 (u tom je momentu DRYS bio oko 120) i onda se dogodilo ….. bam ode DRYS na 55 i BDI roknu kam je vec roknuo. Tak da sam ja oprezan glede tih prognoza. A i ovakve su postove obicno pisali oni koji su uletili u ATPL na vrhu vala [tongue]

Da Alien tada su bili praznici u cijelome svijetu,te skoro mjesec dana praznika u Kini gdje se ništa nije radilo a oni i Indija su generator cijelog bulk tržišta , i da bila je oštra zima, i da ukupni novi isporučeni brodovi su imali ukupnu nosivost od 1.1 milijun tona do travnja ove godine od 31.12.2007., potražnja se povećala samo u 4 mjesecu više se prevozi od 5 milijuna tona ugljena, a do 12 mjeseca ima dosta vremena……….
Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

koji u svakom, pa i najmanjem minusu

Kada smo već kod minusa pogledajte izvještaje magme i jadroplova.

Alien: ” ” Da Alien tada su bili praznici u cijelome svijetu,te skoro mjesec dana praznika u Kini gdje se ništa nije radilo a oni i Indija su generator cijelog bulk tržišta , i da bila je oštra zima, i da ukupni novi isporučeni brodovi su imali ukupnu nosivost od 1.1 milijun tona do travnja ove godine od 31.12.2007., potražnja se povećala samo u 4 mjesecu više se prevozi od 5 milijuna tona ugljena, a do 12 mjeseca ima dosta vremena………. Pozdrav

Daj mi reci koji su to praznici bili za perioda pada DRSY-a sa 125 na 55 i BDI-a sa ATH na ovogodisnje najnize razine. Majmunovo od par mjeseci?

visoka cijena nafte počinje smetati zdravlju američkog gospodarstva,

Teksaška mafija voli visoku cijenu nafte a trenutno su oni na vlasti.

U Kini je bila oštra zima možeš računati da su dva mjeseca bila praznička znači prvi i drugi mjesec, a bila je i kreditna kriza koja je pogodila SAD pa se strah uvukao, a sada više toga nema,
http://www.dryships.com/index.cfm?get=report
pogledaj graf od BDI i vidjeti ćeš da od 07 mjeseca pa do 11 mjeseca u 2007.je rastao prema gore,
a sada je 2008. a nismo još došli do 07 mjeseca a ni do 11 vidjeti ćemo.
Zbog goleme potražnje za prijevozom ima više zainteresiranih za brod, pa tko plati više ima prijevoz, sada je trenutno takva situacija……..

Ovo nije poziv na kupnju nego samo da vidiš kakvo je stanje jer ja sam u PTKM ali imam i ATPL……
Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

GERONIMO: ” Pisao sam da ide prvo na 120 a sada moram pogledati kamo dalje. ” nego kud će nego dolje……………..ionako je bolesno precjenjena………… visoka cijena nafte počinje smetati zdravlju američkog gospodarstva, a ako je tako onda će brzo dolje……………budimo realni ipak ameri diktiraju svjetsku cijenu nafte a ne arapi i ostali sitnozubi trejderi[lol] [lol]

To je vrlo jednostavan sustav……Arapi sakupljaju lovu pa je onda distribuiraju u svjetsko gospodarstvu u dogovoru s Amerima!
Jako jednostavno!

” To je vrlo jednostavan sustav……Arapi sakupljaju lovu pa je onda distribuiraju u svjetsko gospodarstvu u dogovoru s Amerima! Jako jednostavno!

Nešto ti tu ne štima.Ameri u dogovoru s Arapima?[shocked]Ni u ludilu.Arapi Kina i Indija zajedno protiv Amera i Zapada,to je na djelu.Nemožemo mi znati da je hipotekarna kriza pri kraju kad ni Ameri sami neznaju gdje su.Još najmanje tri kvartala neće znati na čemu su.Arapi Kina i Indija žele preuzeti Američku financijsku industriju a nakon toga Evropsku.S tim što će Evropska,kad dođe vrijeme, šaptom pasti za razliku od Američke.
[tongue]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

New Report

Close