mamus:
”
izgleda da su došli strani igrači.!!![wink]
”
Ne zelim biti neugodan; ali mislim da malo brzas sa zakljuccima, a uostalom koji su to strani igraci?
Zasto bi dolazili sada nakon rasta burze od 30% u par tjedana, a nisu znali prepoznati jeftinocu trzista ne tako davno?
Danasnji promet je premal za ulaz i jednoga ‘maloga stranog’ igraca bez svih ostalih koji su danas zaista kupovali na ZSE.
Kada bude na kupnji naloga 7-8 x vise od prodaje, te prometi bude svakodnevni od 200+ milijuna; to ce znaciti da je doslo do pozitivnoga pomaka. Pumpanje cijena bez vecega osnova nam ne koristi i kratkoga je daha. Mene ZSE razocarava svojom volatilnoscu i ‘zelenoscu’ te povlacenjem krda ‘gore-dole’ a sve u roku od par mjeseci. Raj za sitne spekulante, a pakao za ozbiljnije ulagace.
Ne drukam ni gore ni dole; ali Crobex na 5-6000 i sa P/E 40+ nije zanimljiv nikome.
Nemojte misliti da ste zaradili ako su skocile zadnje trgovane (ili srednje) dionica koje posjedujete. zaradili ste tek kada prodate nesto za skuplje nego ste kupili.
Mamus, NHF, nista osobno sto sam uzeo tvoj citat, ali smatram da na burzi valja biti hladne glave jer se kolo srece stalno okrece.
Procijenite sami koja je realna vrijednost Crobexa, te na koliko se isplati kupovati (ozbiljnijim, ‘stranim’ igracima). Price o emerging marketu i slicno vise ne pale ni kod pocetnika, jer nase gospodarstvo tu ne spada po trenutacnim parametrima.
ATPL. [wink]
Ivana7, može jedno pitanje?
Što znaš o futures ugovorima na LSE or NYSE?
– znam ono osnovno, ali u biti i ništa.
– još ima puno stvari s kojima se radi u svijetu, ali mi o tome možemo samo sanjati.
– u biti o tome sam samo čitala,
– pa kod nas niti zlatne poluge ne možete kupiti, pitam se zašto ????
– zar sve ove naše banke nisu u stranom vlasništvu.
– ali mogli bi o tome do sutra.
– a najbitnije mi je za sada zarađivati na ovoj našoj birzi.
– a danas sam zbilja jako puno zaradila, puno njih radi godinu dana za te novce, kad bi bio svaki dan kao ovaj.
– svaki dan nešto kupim ili prodam.
– sutra ću pokušati nešto prodati, mislim prodati ono što je Baron kupio.
– ako skupim što novaca kupovati ću građevinare,
– a ako oni odlete puno gore onda mi ostaje HT, do sada sam ga dosta kupila.
– i ako tko misli kupiti Erksona sutra je zadnji dan za dividendu, ali toliko će i pasti, pa je li ima smisla ne znam.
Pozdrav !
imam malo dionica ULPL, TNPL i ATPL. – vidim kako je to počelo ići dolje i padati. – što mislite je li mi pametno to sutra ujutro odmah prodati, trenutno sam na svima u plusu, a i keš pozicija mi je trenutno nula.
Mislim da nema veze s mozgom prodavati ATPL dok god drybulk vozarine obaraju sve rekorde :
http://www.dryships.com/index.cfm?get=report
S druge strane, velik broj pozitivnih vijesti vezanih za drybulk sektor daje sigurnost da će se trend i nastaviti. Btw, kod nas je jedino drybulk sektor podcijenjen u odnosu na istovjetni sektor na američkoj burzi, dok se na ostalim dionicama opet multiple nabijaju u nebo! Pa šta mislite zašto je danas bilo na ATPL 18 milijuna prometa?
Kada bude na kupnji naloga 7-8 x vise od prodaje, te prometi bude svakodnevni od 200+ milijuna; to ce znaciti da je doslo do pozitivnoga pomaka.
Sad si ga malo pretjero care, u tom slučaju bi imali brutalnu i vjerojatno neutemeljenu euforiju a ne znak promjene trenda.
http://www.ft.com/cms/s/0/11ce0e00-21cb-11dd-a50a-000077b07658.html
Keep hold of the basic rules of finance
e moj barione[lol], neki dan sam napisao da sam posluhnuo na trenutak b92 i da ce prvo socijalisti pregovarati sa radikalima. takodjer su rekli da buduci su dobro suradjivali na lokalnoj razini u proslosti, vjerojatno ce dogovoriti suradnju na lokalnoj i ubuduce, ali da to nikako nece biti suprotno dogovorima za sastav vlade. Malo me jucer u ovo vrijeme iznenadila blicova vijest ali eto sada su se stvari promijenile:
Beograd — Radikali su praktično postigli dogovor sa DSS-om i SPS-om o formiranju vlasti u Beogradu saznaje B92
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=05&dd=14&nav_id=298612
Barione, stvarno bi mogao vise zaraditi kao financijski indikator[lol]
Pade mi nešto na pamet : danas se nešto na dnevniku priča o poslu stoljeća u Rusiji u kojem bi IGH trebao uprihoditi 100 milijuna eura => uzmi da će od toga samo manji dio bit neto profit nakon oporezivanja, dakle ATPL samo u prvom kvartalu ove godine ima veću neto zaradu (258 mil. kn) nego IGH od svog “posla stoljeća”!!!
[lol] [lol] [lol]
neznam stvarno gdje novinari vade podatke o stanju burzovnih indexa…….evo iz teksta na naslovnoj stranici PD-a a usput i link koji svi mi imamo….pa nek se i novinaru nađe….
“……Njemački energetski div zabilježio je pad od 1,7 posto i time se svrstao među najveće utege indeksa DAX
Europski burzovni indeksi u srijedu su se našli pod pritiskom slabljenja dionica njemačkog energetskog diva E.ON-a te britanskih banaka, koji su nadjačali prijašnje dobitke ostvarene u rudarskom i ostatku bankarskog sektora.[color=blue] Londonski indeks FTSE u takvim je okolnostima oslabio 0,15 posto, na 6202 boda. Na približno istom postotnom gubitku bio je i frankfurtski indeks DAX, spustivši se na 7050 bodova.[/color] Europski burzovni indeksi našli su se pod pritiskom, u okolnostima pada cijena dionica E.ON-a, usporavanja rasta cijena dionica rudarske kompanije BHP Biliton te pada cijena dionica britanskih banaka………”
To je još jedan od dokaza da u PD i Business hr rade samo ljudi preko veze,bez obrazovanja i sa kamenjara.To su rođo veze.Znam neke koji su tamo radili.Mogli bi raditi na kopanju kanala,ubacivanju krumpira u kamion…ali oni rade tu.Zato i imamo takve super laži svaki dan servirane od PD.Kaj ti misliš da oni znaju bilo koji strani jezik osim onaj sa kamenja.Kad takvi dobiju otkaze i počne stručno i istinito pisati tek tada budem dao 6 kn za njihov časopis ili ti 10kn za onaj još gori. Sramota.
Razmšljao sam i evo popisa fantomskih firmi koje svakako treba izbjegavati (LCDS; EIG; KORF, VLHO; ATLN). Moje procjene su rađene na temelju netransparentnosti, omjeru temeljnog kapitala i broja zaposlenih, tipovima iz privatizacije i neisplaćivanju dividendi.
Vaše pravo,Vi ćete ove izbjegavati a netko će na njima lijepo zaraditi.
Malo me jucer u ovo vrijeme iznenadila blicova vijest ali eto sada su se stvari promijenile: Beograd — Radikali su praktično postigli dogovor sa DSS-om i SPS-om o formiranju vlasti u Beogradu saznaje B92 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=05&dd=14&nav_id=298612 Barione, stvarno bi mogao vise zaraditi kao financijski indikator[lol]
Ako pročitaš cijeli članak, trebao bi staviti upitnik u naslov. Ništa nije gotovo, to su samo igre, ali u biti nema šanse jer pobjeđuje onaj koji treba pobijediti.
[thumbsup]