Razmšljao sam i evo popisa fantomskih firmi koje svakako treba izbjegavati (LCDS; EIG; KORF, VLHO; ATLN). Moje procjene su rađene na temelju netransparentnosti, omjeru temeljnog kapitala i broja zaposlenih, tipovima iz privatizacije i neisplaćivanju dividendi.
DAJTE RUSIMA INU I PTKM, A ONI ĆE NAMA DATI TAKVE POSLOVE U GRAĐEVINI, BRODOGRADNJI, INDUSTRIJI OPREME….DA ĆEMO SE SVI ZASRAT OD NOVACA.
A gle, ako baš doslovno DAJU INA-u i Petrokemiju, ne znam kako ćeš ti izaći u plusu s ovom drugom, mogao bi lagano spušiti kompletan ulog. Zato mislim da ipak treba malo mudrije s tim. Ali na dobrom si tragu. [proud]
Zanimljivo je da nekima treba rast od 3200 do 4200 da bi shvatiti da smo na 3200 bili na dnu. Optimizam pršti oko nas. Pitanje je ako će i 4300 uspjeti zadržati lokomotivu koja je krenula. Pravi rast bi mogao tek sada doći.
IGH, DLKV i KOEI = posao od 2.500.000.000,00 EUR = 18.200.000.000,00 kn.
Najveći posao u povijesti Hrvatske države.
Al će sutra biti gužve na ovim tvrtkama, ha,ha, …
Da li vidite koliko je tu nula,
[lol]
Jos malo i ja sam u pozitivi, idemo dalje..
Nije m jasno jesu li daytraderi malo popustili ili ima toliko cash-a da se ne osjete na burzi?
Komentari trgovanja.
– na jednom forumu sam pročitala jednu dobru.
– jedini način kako bi izbjegli griješiti je steći iskustvo.
– jedini način kako bi stekli iskustvo je činiti greške.
– ja to isto ipak kažem na kraći način greške činimo kako bi ih mogli ponoviti.
– danas se je dogodila jedna velika prekretnica kod naše dvorske lude.
– više forum nije zasipan s negativnim informacijama, pojavile su se samo pozitivne.
– svi su počeli isto misliti, a to mi upravo govori kako mnogi niti ne misle.
– u ovom periodu sam zbilja puno zaradila, ali prije je bio gubitak, tako sam puno radila a ništa zaradila.
– nema veze, bitno je da nije gubitak, a zarade će već doći.
– imam malo dionica ULPL, TNPL i ATPL.
– vidim kako je to počelo ići dolje i padati.
– što mislite je li mi pametno to sutra ujutro odmah prodati, trenutno sam na svima u plusu, a i keš pozicija mi je trenutno nula.
Pozdrav !
Prodaj ivana[lol] [lol] .
Ništa ekipa uživajte u ovom rastu jer neće dugo.
Btw i dalje sam u cashu i čekam!
Tko zna možda ću umrijeti čekajući ali svejedno se nedam.
Lijepi pozdrav Iveku i sličnima.
Ja se ukrcavam tek kada će barel biti 100$ i manje.
Svima želim sretno trgovanje i puno puno love i zarade.
Neću više trovat forum.
Bok
izgleda da su došli strani igrači.!!![wink]
– možda i jesu stvarno ne znam.
– ali !!!!!!!!!
– pouzdano znam kako je ova korekcija mnoge doslovno uništila ili im prepolovila portfelj.
– a strah poslije gubitka je zbilja veliki,
– ako ste u plusu i ima grešaka nema veze,
– kod velikog minusa ako se napravi opet minus, pa to je onda katastrofa.
– trenutno u burzu ulazi ona lova koja je čekala veliku korekciju,
– a stvari se pomalo kristaliziraju kod nas, u našem okruženju i u svijetu.
– daleko od toga kako je situacija idealna.
– ali već sam o tome pisala, nije ovo 1929g., sada korekcije traju puno kraće.
– ima puno špekulativnog kapitala željnog brze zarade.
– a kod nas su doslovno svi špekulanti.
– ovo je jednostavno velika igra živaca koju sigurno svi ne mogu odigrati.
Pozdrav !
izgleda da su došli strani igrači.!!![wink]
Ne zelim biti neugodan; ali mislim da malo brzas sa zakljuccima, a uostalom koji su to strani igraci?
Zasto bi dolazili sada nakon rasta burze od 30% u par tjedana, a nisu znali prepoznati jeftinocu trzista ne tako davno?
Danasnji promet je premal za ulaz i jednoga ‘maloga stranog’ igraca bez svih ostalih koji su danas zaista kupovali na ZSE.
Kada bude na kupnji naloga 7-8 x vise od prodaje, te prometi bude svakodnevni od 200+ milijuna; to ce znaciti da je doslo do pozitivnoga pomaka. Pumpanje cijena bez vecega osnova nam ne koristi i kratkoga je daha. Mene ZSE razocarava svojom volatilnoscu i ‘zelenoscu’ te povlacenjem krda ‘gore-dole’ a sve u roku od par mjeseci. Raj za sitne spekulante, a pakao za ozbiljnije ulagace.
Ne drukam ni gore ni dole; ali Crobex na 5-6000 i sa P/E 40+ nije zanimljiv nikome.
Nemojte misliti da ste zaradili ako su skocile zadnje trgovane (ili srednje) dionica koje posjedujete. zaradili ste tek kada prodate nesto za skuplje nego ste kupili.
Mamus, NHF, nista osobno sto sam uzeo tvoj citat, ali smatram da na burzi valja biti hladne glave jer se kolo srece stalno okrece.
Procijenite sami koja je realna vrijednost Crobexa, te na koliko se isplati kupovati (ozbiljnijim, ‘stranim’ igracima). Price o emerging marketu i slicno vise ne pale ni kod pocetnika, jer nase gospodarstvo tu ne spada po trenutacnim parametrima.
misljenja sam da bi, osim ostalih građevinaca hidra najviše sutra mogla potegnut nakon Radićeve izjave o poslu u Rusiji… ”Prije ljeta pokušat ćemo složiti jedan hrvatski konzorcij oko tvrtke Hidroelektra, u koju bi ušle naše najveće tvrtke koji bi zajedno sa slovenskim tvrtkama dovršili cijeli projekt. Tu ima posla za sve hrvatske graditelje i opremaše – najavio je”
zato se valjda i govorilo i najavljivalo dokapitalizaciju [thumbsup][pray]
a ja rasprodao dio[cry]