Ljudi, samo da vas obavijestim koji niste pratili, jučer je izašlo par odličnih vijesti vezanih za drybulk brodarski sektor :
1. Credit crunch u svijetu torpedirao je narudžbe za nove drybulk carrirere – otkazat će se velika većina narudžbi za nove brodove zbog nemogućnosti dobivanja kredita za iste – drugim riječima, manje brodova u budućnosti -> veće vozarine za postojeće zbog manjka brodova! Naša ATPL uskoro dobiva u flotu 2 nova broda (samo što nije), a JDPL nove brodove kupuje većim dijelom od keša, pa im sve ovo debelo ide na mlin!
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aL7WMVICQ_pY
2. Analitičari predviđaju brutalne vozarine i u 2009.godini
http://biz.yahoo.com/ap/080512/drybulk_shippers_sector_snap.html?.v=1
3. Dnevna cijena Cape size brodova dosegla je bezobrazno visokih 250.000 dolara – a sa njima će uzbrdo vozarine i za manje brodove kakve imaju naši drybulkeri
http://www.seatradeasia-online.com/News/2603.html
Prema tome, i dalje ostajem pri tvrdnji da su domaći drybulkeri ATPL i JDPL najsigurnije utočište u ovim nesigurnim vremenima, jer :
1. Kako vidimo njima u stvari kreditna kriza u svijetu daje vodu na mlin, jer su nove brodove već osigurali!
2. S njihovim poslovanjem nikakve, ali ama baš nikakve veze nemaju radikali u Srbiji, izjave Rohatinskog ni bilo šta drugo vezano za ovu našu nesretnu regiju
3. O brutalnim zaradama da i ne govorimo – čeka se TFI za 1Q od ATPL koji bi po najavama Ante Jerkovića trebao dati cca 60 mil USD profita – a to je ko za cijelu prošlu godinu koja je bila odlična – dakle imamo eksponencijalni rast dobiti!
Više o svemu na temama ATPL i JDPL! [thumbsup]
Ingra izgleda jako dobro, kupnje do 38 000 – 45 komada
Nekak..
meni fali Baron..[cry][cry]
to je jedan radisan kolega koji konstantno donosi razne novosti i ova tema bez njega nije ista[lol]
Evo opet je počelo kao neki dan, na IGH i INGR , slaganje kupnje na jednoj cijeni sa više naloga.
Na INGR se slaže na 38 300 ( do sada 16 komada )
Na IGH se slaže na 11 228 ( do sada 81 komad )[thumbsup][thumbsup]
thompson:
”
…pa me zanima kada van?
”
Ako ti se ne žuri, te ti lova ne treba neko vrijeme, čekaj. Inače, to ti je “million dollar question“…
Dobro kažeš. Jedini problem je što su margini u igri. [undecid]
vjeko:
”
Nevjerojatni ste. Ako nije Baron na tapeti, onda slijedi odavanje počasti Iveku.
Otvorite si na ležerno temu Potpora Iveku123, Ivek123, vrati ili Svi smo mi Ivek123 i tamo nastavite, molim vas
”
Pa nije ni čudo što je isključio nick pa i ja bih to isto napravio poslije stotine glupostiju koje je napisao a da nije ništa pogodio.
Onda napisi Vjeki da te iskljuci jer kolikogod se kome to svidjalo ili ne ali i realbear i ivek1234 su pogodili pad koji smo imali. [wink]
Evo opet je počelo kao neki dan, na IGH i INGR , slaganje kupnje na jednoj cijeni sa više naloga.
Na INGR se slaže na 38 300 ( do sada 16 komada )
Na IGH se slaže na 11 228 ( do sada 81 komad )[thumbsup][thumbsup]
Novo stanje na INGR sada 20 komada, IGH 96.
Onda napisi Vjeki da te iskljuci jer kolikogod se kome to svidjalo ili ne ali i realbear i ivek1234 su pogodili pad koji smo imali. [wink]
Ovo nije točno. Pričalo se o 2500 Crobex-a, a to nije niti približno onome što smo imali.
plavi: ” Evo opet je počelo kao neki dan, na IGH i INGR , slaganje kupnje na jednoj cijeni sa više naloga. Na INGR se slaže na 38 300 ( do sada 16 komada ) Na IGH se slaže na 11 228 ( do sada 81 komad )[thumbsup][thumbsup] ” Novo stanje na INGR sada 20 komada, IGH 96.
burajz, jel’ bio ono penal u 29. minuti?
sampras:
”
vjeko:
”
Nevjerojatni ste. Ako nije Baron na tapeti, onda slijedi odavanje počasti Iveku.
Otvorite si na ležerno temu Potpora Iveku123, Ivek123, vrati ili Svi smo mi Ivek123 i tamo nastavite, molim vas
”
Pa nije ni čudo što je isključio nick pa i ja bih to isto napravio poslije stotine glupostiju koje je napisao a da nije ništa pogodio.
”
Da je znao za pad pa ne bi valjda Ivek kupio 300 komada VIRA na 1300.