Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@realbear

@dino23
Nikad ništa nije jednodimenzionalno, svijet trenutno traži riješenja za savladavanje ove financijske krize i tu ja vidim razlog za optimizam. Moja prognoza je da će ipak razum pobjediti i da će razdoblje koje je obilježilo zadnjih 10 godina kad se napuhavao balon za balonom zbog krive monetarne politike zavšiti. Nešto slično kao sedamdesete nakon kojih je morao uskočiti guverner FED-a Paul Volcker, uništio inflaciju i omogućio 20 godina velikog bull marketa. Ali da bi se to dogodilo bojim se da treba prvo proći kroz ozbiljnu recesiju koja će očistiti sustav.

Sa svime osim sa zadnjom recenicom se mogu sloziti. Zadnja izjava se takodjer moze pokazati tocnom i mislim da neizvjesnost oko toga cini danasnje dogadjaje jako zanimljivim za promatrati, cak i kada bi postojao nacin da se potpuno izoliramo od njihovog utjecaja, tj. kada uopce ne bi utjecali na nas dzep. Situacija je jako zanimljiva i nepredvidiva i zbog toga sto je danas globalna situacija i raspodjela moci (kako gospodarske, tako i vojne) znacajno razlicita nego prije 30 godina: nema socijalizma, imamo Euro i gospodarski jak EU. Isti taj EU (kao i Kina) jako ovisi o uvozu energenata i sirovina. Amerikanci imaju puno vecu vojnu nadmoc, ali su gospodarski slabiji, ali opet kontroliraju naftu velikim dijelom itd… Rusi vojno slabiji nego ranije, ali su pokazali zapadnjacima srednji prst u gospodarskom smislu, a imaju energente i sirovine. Tu su jos i “kvazi neuracunjljivi” Iran i Venezuela. Sve u svemu jako nepredvidivo i zanimljivo…

Koliko se to sve tice nas, ne znam. Mislim da se globalno moraju desiti dosta jaki potresi da bi mi to znacajno osjetili. Stvari kod nas nisu sjajne, vremena koja dolaze (osim ako vani opet sve ne procvjeta) ce biti teza i zbog potrebe za restriktivnijom fiskalnom i monetarnom politikom. Vidjet cemo.
Pozdrav

Evo ja sam 100% u dionicama i uopće se ne bojim padova ni crnih prognoza i tako već par godina čak i kad dobijem neke ekstra novce odmah ih ulupam u dionice.Mislim da je pred hrvatskom dugoročno gledajući vrlo prosperitetno razdoblje i trenutne krize me ne zanimaju.Skorim ulaskom u eu risk premium hrvatske će biti još niži a kompanije još vrednije.Multiple služe samo za usporedbu sličnih kompanija i ništa više multipla sama po sebi ne govori ništa čak ni ako je to omiljeni p/e.Pisanje realbera cijenim i zanimljivo mi je vidjeti tuđa razmišljanja za ostale tzv.medvjede mislim da nisu ni pravi medvjedi, a ni investitori već nestrpljive ovce za šišanje.

Samo mala napomena-standardna greska mjerenja zbog lošeg načina prikupljanja i standardna devijacija uzorka nisu sinonimi te nemojte brkati dva pojma.
Isto tako teoretski standardna devijacija je mjera rizika, te većom sklonosti riziku prihvaćate i veća odstupanja od srednje(forecastirane) vrijednosti. As simple as that. Statistika da bi postala dobar alat predviđanja treba desetke godina rada i usavršavanja………

A person who asks a question might be a fool for five minutes, but a person who doesn't ask, is a fool forever.

opusti se, ja cu uci prije 19.05.
ja ne znam hoce li padati, samo znam da nema razloga za pad.
a sve dionice koje sam prodao, prodao sam na vecoj razini nego su sada, ako ce malo dignu, popusit cu proviziju, ako padnu zbog tebe i Grobara, kud ces bolje
[lol] [lol]
ali kako ce to tebi pomoci koji si prodavao na 319x, umjesto da si se zaduzivao za kupnju?[pray]
PS-usput, sto je vise ljudi u cashu, manja je mogucnost pada, to si dosad trebao nauciti[wink]

Očito te nešto gadno pere kad stalno spominješ da sam prodao na 3200, e nemaš niti jednog pravog razloga za rast. Zadnji puta ti kažem da sam prodao na 5300, ušao ponovo na 4200, i opet izašao.
[color=red]PS- po kojoj teoriji misliš da što više ljudi prodaje i ide u cash, da je manja mogućnost pada?[/color]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

10 dolara u tjedan dana, rast skoro ko crobex [lol]

http://biz.yahoo.com/ap/080509/oil_prices.html?.v=19

America may well be only halfway through the house-price bust
http://www.economist.com/finance/displaystory.cfm?story_id=11333030

http://business.hr/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=b3c8a58f-b39d-45e1-8f8e-34309ad0a7d1

Svaki pobjednik je dobar… Opa.Nema panike.Što bu bu,ali bu dobro.Dakle,dosta je stampeda.Tako kažu mediji.
Mediji=veliki ulagači. [thumbsup]

Prije par dana sam napisao da bi nam pobjeda Radikala čak i više pasala.Ali medeki vole plašiti pa neka plaše.

SAM PROTIV SVIH

Prije par dana sam napisao da bi nam pobjeda Radikala čak i više pasala.Ali medeki vole plašiti pa neka plaše.

Hoću Geronima od prije 6 mjeseci-godinu. Tebe ne prepoznajem već neko vrijeme.

Otkud odjenom tolika taština i prepotentnost? Ne mislim samo na ovaj post nego zadnje vrijeme uopće. Koga uopće briga što je netko rekao, mislio, znao… u ovom moru svega i svačega. Pa u vrijeme radnog dana ovdje možeš slobodno preskočit 15-20 stranica da ništa nisi propustio. Trle babe lan da im prođe dan.

Neke informacije si jesenas sa mnom podijelio na PP i na tome sam ti zahvalan. Zato mi je i krivo i nije jasno što se zbilo, jer ja te ne prepoznajem.

NHF [undecid]

No respect

Kretanja globalnog tržišta kapitala

http://www.poslovni.hr/Content/Article.aspx?id=79298

Vezano za moj prošli komentar na http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=909&pg=5140

Pitanje za diskusiju je: “Je li vrijednost Crobexa fundamentalno opravdana?”

Pohlepa špekulanta tjera da zauzme preveliku rizičnu poziciju. Taština mu ne dozvoljava da prizna grešku transformirajući ga u navodnog "dugoročnog investitora". Ali on to nije jer nitko ne zaslužuje nazivati se investitorom ukoliko je emotivan. Zato pamet u glavu: kupuj podcijenjene dionice i dobro diverzificiraj svoj portfelj.

Dobro je rekao Novoselac da je burza 30-50% precjenjena.

Da upravo zato se su se AZ i dotični gospodin nakrcali INA-om na razinama oko cca 2150 kn………

Pa i onima koji imaju tako malo iskustva je jasno kaj se danima piše po forumu……
Pa piše se ono što su im nadređeni rekli jer im odgovara da kupuju i to sad jeftino….
Puno likova su radnici u bankama ili brokerskim kućama,fondovima i samo iznose taktiku koja im odgovara.Koji je to šljam……..
Takvu brigu za tuđi novčanik nisam još vidio…….??????????????
Pa ako tako sve znate,kupujte,prodavajte ali nemojte davit ipo forumu.

New Report

Close