svi zaboravljaju činjenicu da uskoro kreće kresanje brodogradnje koja je ovih godina pojela fantastične iznose novaca, a to će u budućnosti znatno olakšati servisiranje ino duga.
Što se više približavamo EU to će lošije prolaziti socijalne firme koje žive od državnog proračuna i državnih poslova, a sve bolje one koje su danas žrtve državnog proračuna.
[/quote]
Znam primjer njemačke firme koja je iz Rumunjske vratila proizvodnju nazad. Na odluku o vraćanju proizvodnje je utjecala i lošija kvaliteta.
Samo ne znam kako će tvrdoglavim Japancima sve ovo pomoći? Oni ako imaju vani proizvodnju(sklapanje) bez obzira na cijenu i kvalitetu apsolutno sve uvoze iz Japana.
sto cemo s 20% povecanja stranih turista i nocenja (podaci su dostupni za 2 mjeseca)? jos kad to multpliciramo s inflacijom i uskladimo za tecaj koji je otrpilike na istoj razini
prva 2 mjeseca nisu neki podatak na kojeg se treba oslanjati
– no medjutim ohrabruje sto u uvjetima usporavanja gospodarskog rasta, hrvatski turizam ne gubi turiste, vec ih je uspjeva povecati.
sto cemo s 20% povecanja stranih turista i nocenja (podaci su dostupni za 2 mjeseca)? jos kad to multpliciramo s inflacijom i uskladimo za tecaj koji je otrpilike na istoj razini prva 2 mjeseca nisu neki podatak na kojeg se treba oslanjati – no medjutim ohrabruje sto u uvjetima usporavanja gospodarskog rasta, hrvatski turizam ne gubi turiste, vec ih je uspjeva povecati.
jel se i Hrvati iz inozemstva koji ljetuju u domovini (uključivši i one iz BiH) ubrajaju u te turiste,
rekao bih da da…
Nije sve baš ni bijelo ni crno trenutno u svjetu.Ipak postoje dionice i u HR koje trenutno mogu ostvariti značajnije prinose jer im ovakva situacija odgovara i ide im u prilog u ovakvim turbulentnim vremenima.Igrajte na sigurno, dionice kojima odgovara trenutna situacija neću navoditi da nebi bilo da se druka.
jel se i Hrvati iz inozemstva koji ljetuju u domovini (uključivši i one iz BiH) ubrajaju u te turiste,
rekao bih da da…
imas izvjesca na dzs,
tamo svasta mozes pronaci pa ti zakljuci broje li se Bih Hrvati ovdje [yawn]
Inače slažem se da situacija i nije blistava da cijena nafte divlja i može itekako utjecati na naš deficit(direktno i indirektno).Jasno je da se HR nalazi pred velikim problemom i tu se sa medvjedima slažem.
Međutim vidi se iz aviona da naše približavanje EU i ulasku u NATO daje već prve rezultate jer je očito da su stranci pokrenuli zadnji rast na ZSE.Nismo možda trenutno ni svjesni koliko je naših tvrtki postala metom preuzimanja.Iz ove perspektive HR po meni još uvijek ima jake karte u rukama da izbjegne moguće kritične situacije.
Trenutno po meni tu smo di jesmo i ona gornja mogućnost je uračunata u cijenu.A pomaci koji bi se mogli dogoditi pozitivnim utjecajem ulaska u EU još se ne vide jasno.
febo: ” jel se i Hrvati iz inozemstva koji ljetuju u domovini (uključivši i one iz BiH) ubrajaju u te turiste, rekao bih da da… ” imas izvjesca na dzs, tamo svasta mozes pronaci pa ti zakljuci broje li se Bih Hrvati ovdje [yawn]
bio na web stranicama Drž.zavoda za statistiku i samo potvrdio da sam u pravu odnosno u te turiste ulaze i gastarbajteri na odmoru…osim toga način na koji prikupljaju te podatke (tjeraju posl.subjekte da ih prikupljaju za njih) rezultira njihovom visokom standardnom devijacijom
[kiss]
osim toga drugi put bolje čitaj što sam napisao prije nego počneš mudrovat
vipy: ” febo: ” jel se i Hrvati iz inozemstva koji ljetuju u domovini (uključivši i one iz BiH) ubrajaju u te turiste, rekao bih da da… ” imas izvjesca na dzs, tamo svasta mozes pronaci pa ti zakljuci broje li se Bih Hrvati ovdje [yawn] ” bio na web stranicama Drž.zavoda za statistiku i samo potvrdio da sam u pravu odnosno u te turiste ulaze i gastarbajteri na odmoru…osim toga način na koji prikupljaju te podatke (tjeraju posl.subjekte da ih prikupljaju za njih) rezultira njihovom visokom standardnom devijacijom [kiss] osim toga drugi put bolje čitaj što sam napisao prije nego počneš mudrovat
100×100=?
200X200=?
” 100×100=? 200X200=?
znaš kako odgovara računovođa kad ga to pitaju:
Koliko ti želiš da bude!!!
a ja nisam ni fizičar ni matematičar
Pitas u sto uloziti – evo ti dva prijloga – Ledo i HT
Ledo obicno ode u nebo prije i prek ljeta.
HT – znamo sve o HTu….podcjenjenost, blablabla
[thumbsup]
Ako je LEDO išao gore prošlog ljeta, to ne znači da će i ovoga.
Totalno je različita situacija bila prošlog ljeta i ovog ljeta.
[color=green]Napuhujmo balone dok nem ne eksplodiraju u lice.[/color]
Nije sve baš ni bijelo ni crno trenutno u svjetu.Ipak postoje dionice i u HR koje trenutno mogu ostvariti značajnije prinose jer im ovakva situacija odgovara i ide im u prilog u ovakvim turbulentnim vremenima.Igrajte na sigurno, dionice kojima odgovara trenutna situacija neću navoditi da nebi bilo da se druka.
Belišće nikada nije imalo nizak p/e a ipak je neki “glupi stranac” kupio 20% firme
Lura je plaćena na p/e na više od 15 ,opet neki “glupi stranac”
Ina ima p/e viši od dvadest,a opet je kupuju stranci
Turističk koncern SUNCE bi treba biti tržen na p/e blizu 100
Fižulić je utrapio MAGMU na neki budući P/E
Tedeschi je prodao skupo svoje dionice ,ali barem ostavlja nadu da će ostvariti plan
Sve ove transakcije su poslužile za bogaćenje pojedinaca,a da nije došlo do povrata novca na burzu,a ni država nije dobila ni kune poreza.I upitno je da li je uopće došlo do povrata ovih sredstava na burzu,te se
i na taj način izvlačilo likvidna sredstva.Pridodajte ovome INU,HT i zaista ćete se šokirati koliko je sredstava
isisano sa burze.I posljedica toga je ovakav pad Crobexa.
Netko komentira da se formiraju neki kanali koji služe za izlazak.Ma prometi su toliko mali da izlaska na ovim
razinama za velike igraće nema.Mali prome ne znaći i budući pad.Dapaće u zadnje vrijeme se više trži na
prodaji ,nego na kupnji.Tko ćeka teško će nešto kupiti.Jednostavno takav je trend.A s obzirom da je dividenda
HT već tu fondovi koji imaju malo keša mogu i u kupnju,ako ne agresivno a ono barem da malo pojaćaju kupnju a samim time možemo očekivati sigurni rastu tokom slijedeće sedmice.Ne bi valjalo da bude brzi,nego
stabilan i postepen,ali da bi mogli udriti 4200 bodova valjalo bi ,ali bi se tu trebali i održati.
“Katastrofičari” su puni keša pa bi htjeli jefinije kupuit,a pravi katastrofičari su ionako već odavno u kešu.Ni na jedne,ni na druge ne treba previše obračati pažnju,već sa malo više opreza provoditi vlastitu strategiju.
[thumbsup]