Ima li tu tko zna nesto o ARNT?? tema je zaspala, a za 15 dana najveci povrat kapitala u Hrvata i svi sute osim jednog ulagaca koji svaki dan daje nalog za kupnju od 800 dionica po 350 …wtf sto se zbiva???
Krmak razmisljaj sam malo: evo za pocetak razmisli da je umjesto Rohija bio netko popustljiviji i da je devalvirao kunu. Kaj bi se dogodilo? Povecao bi se izvoz mozda? Mos mislit. Spike da bi rusenje tecaja kune pomoglo izvoznicima je cisti bullshit. Nasi su izvoznici nekonkurentni zbog niza drugih faktora koji s tecajem veze nema i ne da mi ih se nabrajati, a uvoz raste jer npr:
– propustili smo sve valove greenfield investicija
– imamo u mentalitetu da svi hoce lovu preko noci a to ide samo trgovinom, a nikako proizvodnjom
– cemu proizvodit kad mozes uvesti iz Kine i nabit marzu sa troznamenkastim postotcima
Dalo bi se jos o tome pisati no mislim da je i ovo dovoljno.
Ovo je istina naravno. Tko god govori o devalvaciji kune kao spasu za izvoznike ili previše nasjeda na novinarske gluposti (koji su to izmislili opet zbog neznanja) ili stvarno ne razumije u kojoj situaciji se RH sad nalazi. Uostalom Rohatinski i Vujčić su izrazito kompetentni ljudi, jedni od najkompetentnijih koje trenutno imamo, dobili su i Fulbrightovu nagradu i monetarnu politiku vode izrazito korektno. A neki od vas sam nek i dalje sumnjaju u njihovu kompetentnost i vjeruju onom Šukeru kojem nije niti jasno što je to fiskalna politika (sumnjam da zna što su to fiskalni prihodi i rashodi i koja je njihova uloga, a kamoli nešto drugo).
ah što je lijepo vidjeti kako EU gine a mi sve to stoječki podnosimo
[rolleyes]
Baron jesi li 100% keš ili ? … i ako imaš koju dionicu, šta imaš osim IGH?
Baron nema nista, sta je vama, ima portfelj od cc.a 20 tisuca kuna i sada glumi neznam koga…..
.I previse sam rekao.
ah što je lijepo vidjeti kako EU gine a mi sve to stoječki podnosimo [rolleyes]
Pa kad ste vidjeli izvjesca za nase banke i osiguranja.
Kakav credit crunch.
POvecao se trosak zaduzenja zbog rasta LIbora u EUR i CHF no za to su se vise digle marze na kreditima, banke su promtno reagirale.
Ocekujem jos vecu dobit banaka u ovoj godini..
Argumenti dečki, argumenti. Nitko nije pobjedio g. Tržište pa nikada ni neće. Što vrijedi svo znanje o ekonomiji, inflaciji i tome slično kada g. Tržište ima zadnju riječ. U mnogim slučajevima je dokazano da ne možeš ići kontra g. Tržišta i zato je ponekad usprkos svom kojeg pojedinac ima znanju na ovom svijetu, lijepo se ne treba bahatiti se već lijepo slušati g. Tržište, barem sam ja tako napravio.[thumbsup]
Pa i nije baš tako… može se pobijediti tržište (ako ćemo ga aproksimirati tržišnim indeksom). Zavisi od investicijskog stila. Ako si aktivan investitor nastojiš pobijediti indeks, a ako si pasivan onda samo slijediš tržište bez ikakvog gledanja niti analiziranja. Moguća je i kombinacija ova 2 stila. Svak sebi odabire onaj koji mu više paše s obzirom na znanje i iskustvo, vrijeme, sklonost riziku itd…
Ima li tu tko zna nesto o ARNT?? tema je zaspala, a za 15 dana najveci povrat kapitala u Hrvata i svi sute osim jednog ulagaca koji svaki dan daje nalog za kupnju od 800 dionica po 350 …wtf sto se zbiva???
dižu histriju na 5 zvjezdica i ulažu velike novce u rekonstrukciju postoječega…iz pule swam pa znam[cool]
Saladin:
”
Baron jesi li 100% keš ili ? … i ako imaš koju dionicu, šta imaš osim IGH?
”
Baron nema nista, sta je vama, ima portfelj od cc.a 20 tisuca kuna i sada glumi neznam koga…..
.I previse sam rekao.
A onda je lagao da je prodao Ingru. Jer ako ju je prodao, morao ju je i kupiti.
Vjerojatno virtualka.
mmarkovic:
”
”
dižu histriju na 5 zvjezdica i ulažu velike novce u rekonstrukciju postoječega…iz pule swam pa znam[cool]
danas je doticni investitor kupio 2 x 800 dionica x 350 kuna !!!