inquirer: ” BigBoss: ” PITANJE ako se stalno gleda događanja u americi zašto se tako i ne vrednuju firme koje imamo. Ako njihovi indexi rastu, zašto naši ne dođu na realne pokazatelje, ili ako padaju trebaju pasti zbog svojeg rada odnosno rezultata, gdje su rezultati bolji cijena dionice bi trebala rasti, a gdje su rezultati na rubu dakle minus imati korekciju, a veliki minus treba dobro proučiti stanje u firmi. Dakle tržišnu slika bi trebala biti onaj koji radi kako treba da se nagradi, a onaj koji ne radi kako treba treba da bude na meti preuzimtelja jer zbog nesposobnosti dolazi do gubitaka……. Pozdrav ” Kad bi se naše firme vrednovale kao u Americi Crobex bi bio na 2.500. ” Ovo je jako netočno. Tvtke u USA nemaju potencijal rasta kao one u HR, pa nečeš valjda i ti biti jedan od onih jkoji će uspoređivati P/E tvrtke u USA i tvrke u HR???
zašto misliš da nemaju potencijal rasta ako hrv firme..za rast hrv firme većinom moraju u inozemstvo a mislim da se tu mogu snalazit bolje američke firme. istina naša firma ako izadje i uspije vani to je za nju boom..ali treba se probit vani pored amera
plavi:
”
Tvtke u USA nemaju potencijal rasta kao one u HR, pa nečeš valjda i ti biti jedan od onih jkoji će uspoređivati P/E tvrtke u USA i tvrke u HR???
”
točno, plavi, uvijek je u prijelaznim tržištima poput našega veći omjer PE zbog većih očekivanja, odnosno zbog većeg potencijala, što se osobito vidi kod firma koje prelaze iz negativnog poslovanja u pozitivno… To prepoznati u pravom trenutku je majstorsko znanje, a analizirati prošlost samo onako bez vida odčitavanja tragova koji će značajno sutra utjecati na dobru budućnost bilo bi glupo gubljenje vremena na burzi i elementarno nepoznavanje firma, burze…
Upravo tako, slažemo se, nažalost kod nas postoji veliko nepoznavanje tih stvari, tako da dosta investitora neke stvari potpuno krivo vrednuje.
Molim nekog iz Hanfe da reagira na ovu očitu manipulacije cijenom jedne dionice.
Drugi put već u toku današnjeg trgovanja.
[undecid]
jucer sam pisao o tome
‘opet se postavljaju visoki nalozi na kupnji i niski na prodaji s jednom dionicom… zasto novi zakon o burzi nije rijesio takve stvari ?
sto mislite o minimalnoj transakciji od barem 10 000 kuna ? mislim da bi bilo mnogo bolje… pa dizi/rusi cijenu s 10000 kuna ako bas zelis, a ne sa 200
ove naloge nitko ne zeli pocistiti zbog provizije pa se ceka da se netko naivan postavi ispred tog naloga…’
Bare: ” Molim nekog iz Hanfe da reagira na ovu očitu manipulacije cijenom jedne dionice. Drugi put već u toku današnjeg trgovanja. ” moj dragi @bare pa taskovih naloga sad koliko ja vidim na raznim mdionicama ima preko si nikome ništa!
Možda je pravi trenutak da regulacijski organ stvari krene riješavati.
da slažem se samo je li im to interes ili rade za gazdu!
INA probila 2300 dugo nije nadam se das će povući ostale dionice, a susjedi nam svi u pljusu! [thumbsup]
” Upravo tako, slažemo se, nažalost kod nas postoji veliko nepoznavanje tih stvari, tako da dosta investitora neke stvari potpuno krivo vrednuje.
Zato sam se ja sčučurio (valjda sam dobro napisao) u Varteksu i ne mrdam.Držim se one Buffettove,nemožete kupiti nešto što je popularno i dobro proči.
Nekome je puko folm na HT-u. I digo cijenu po asku.
tony:
”
plavi:
”
Tvtke u USA nemaju potencijal rasta kao one u HR, pa nečeš valjda i ti biti jedan od onih jkoji će uspoređivati P/E tvrtke u USA i tvrke u HR???
”
točno, plavi, uvijek je u prijelaznim tržištima poput našega veći omjer PE zbog većih očekivanja, odnosno zbog većeg potencijala, što se osobito vidi kod firma koje prelaze iz negativnog poslovanja u pozitivno… To prepoznati u pravom trenutku je majstorsko znanje, a analizirati prošlost samo onako bez vida odčitavanja tragova koji će značajno sutra utjecati na dobru budućnost bilo bi glupo gubljenje vremena na burzi i elementarno nepoznavanje firma, burze…
”
Upravo tako, slažemo se, nažalost kod nas postoji veliko nepoznavanje tih stvari, tako da dosta investitora neke stvari potpuno krivo vrednuje.
Ovome bih nadodao da P/E nakon što je ove godine burza ovoliko pala više nije tako visok, prije bih rekao da je kod većine tvrtki prenizak.
plavi, malo je dvojbeno koliko i tvrtke u RH imaju potencijal
slažem se da smo još uvijek nerazvijeni, pa nemamo niti pošteni hotel s 5 zvijezdica na obali, ali neka tržišta su već osvojena, dakle, trebamo se vinuti izvan granica …
no, da imamo više prostora za rast, to je nedvojbeno, pa da bi stigli slovence treba nam se samo udvostručiti bdp po glavi stanovnika
pogledajmo ovo boldano !
nije li to u suprotnosti ? [lol]
Bravo kolega panker,evo moj post od prekjučer na tu temu.
Ko je srušio Varteks na bazi 12 komada?Bravo majstore,pojest će te provizija.Trebalo bi zabraniti naloge manje od 6000k ,pa ljudi si neznaju izračunati koliko ih ovi mali nalozi koštaju[angry]
Na svakoj i najbanalnijoj licitaciji je određena minimalna cifra za dizanje cijene a na burzi možeš s 9kn. otjarati dionicu u blokadu.[lol] [lol]
plavi:
”
” Upravo tako, slažemo se, nažalost kod nas postoji veliko nepoznavanje tih stvari, tako da dosta investitora neke stvari potpuno krivo vrednuje.
”
Zato sam se ja sčučurio (valjda sam dobro napisao) u Varteksu i ne mrdam.Držim se one Buffettove,nemožete kupiti nešto što je popularno i dobro proči.
I ja također sa djelom kapitala.[wink]
da slažem se samo je li im to interes ili rade za gazdu! INA probila 2300 dugo nije nadam se das će povući ostale dionice, a susjedi nam svi u pljusu! [thumbsup]
Slovenci -1,17%[undecid]