plavi: ” Znatno manji od prometa onih dana kada si indexi rasli podosta. A znaš kada raste na velikim , a pada na malim, što to znaći? Ma znam ja da ti to kužiš, ali pišem to zbog drugih, stojim na braniku domovine..[kiss] ” Nisam vidio niakav rast na velikima osim mozda dan dva sto je trebalo (i uspjelo) navuci sirotinju nazad u dionice. Nego, aj ozbiljno, na cemu ti temeljis predvidjanje rasta?? Ono, da se ne propucavamo ovako bez veze.
Mirovinci i dalje bremzaju, jer im trebaju pare za kreditiranje države. Mali su izgleda prestali povlačiti lovu iz fondova. Ja tu ne vidim nikakav značajan rast ove godine, jer je love sve manje, a mirovinci kontinuirano lagano srću iz oif-ova da ne naprave preveliku paniku. Oifovi prodaju inozemni portfelj i tak se to pretaće, dok se ima što pretakat.
će opet osloboditi puno kapitala kao i oko PLVA, što će pozitivno utjecati na burzu. Ovo je ukratko onako na brzaka.
ocito niste culi pricu oko daljnjeg razvoja PLVA…
Ja sam cca 50 : 50 % dionice/cash, pa mislim da mogu objektivno prosuđivati buduća kretanja.
Istina da će naše tržište ovisiti (ovisi) o svjetskim kretanjima, osobito o Americi kao gospodarstvu broj 1 u svijetu. No, s druge strane, naše je tržište previše palo, zbog poznatih razloga (pretakanje fondova itd.) u odnosu na kretanje američkih tržišta i neproporcionalno njihovim problemima (hipotekarna kriza…). Zbog svega toga može se očekivati da srednjeročno naše tržište neće više značajno padati, već će vjerojatno oscilirati (s malim odstupanjima) gore dolje unutar nekog okvira od 10-ak% gledajući naravno cijelo vrijeme jednim okom na zbivanja u svijetu osobito u Americi. No, dok se vriednost naših firma bude fundamentalno povećavala, nema straha da će se prije ili poslije uvećati (uskladiti) i njihova tržišna cijena…
ivek123: ” plavi: ” Znatno manji od prometa onih dana kada si indexi rasli podosta. A znaš kada raste na velikim , a pada na malim, što to znaći? Ma znam ja da ti to kužiš, ali pišem to zbog drugih, stojim na braniku domovine..[kiss] ” Nisam vidio niakav rast na velikima osim mozda dan dva sto je trebalo (i uspjelo) navuci sirotinju nazad u dionice. Nego, aj ozbiljno, na cemu ti temeljis predvidjanje rasta?? Ono, da se ne propucavamo ovako bez veze. ” Mirovinci i dalje bremzaju, jer im trebaju pare za kreditiranje države. Mali su izgleda prestali povlačiti lovu iz fondova. Ja tu ne vidim nikakav značajan rast ove godine, jer je love sve manje, a mirovinci kontinuirano lagano srću iz oif-ova da ne naprave preveliku paniku. Oifovi prodaju inozemni portfelj i tak se to pretaće, dok se ima što pretakat.
s tim da ako dobiju liberali u srbiji koja tada postaje relativno sigurno mjesto za ulaganje, oifovi a i strani investitori ce imati jedno veliko pretakanje u tom smjeru.. sjetimo se kako je izgledao zbaktiv kada je nikolic imao show onomad…
da sam bar ja 50:50 ima tis stvari u koje bih se odma natrpo. trenutno mi sve u diok, tnpl, ht, ledo
cak mislim prodat ht i podebljat tnpl, i prodat ledo i stavit u koei 🙂
vidjet cemo danas… (i nikako da se maknu ti spkulantiic sa ht-a i sitne ribice – ja ih zovem girice)
PITANJE ako se stalno gleda događanja u americi zašto se tako i ne vrednuju firme koje imamo.
Ako njihovi indexi rastu, zašto naši ne dođu na realne pokazatelje, ili ako padaju trebaju pasti zbog svojeg rada odnosno rezultata, gdje su rezultati bolji cijena dionice bi trebala rasti, a gdje su rezultati na rubu dakle minus imati korekciju, a veliki minus treba dobro proučiti stanje u firmi.
Dakle tržišnu slika bi trebala biti onaj koji radi kako treba da se nagradi, a onaj koji ne radi kako treba treba da bude na meti preuzimtelja jer zbog nesposobnosti dolazi do gubitaka…….
Pozdrav
jedan savjet za sve trejdere
što manje trejdate imat cete vise para
a vi kako god hocete al ja od danas cu dobro razmisliti hocu li puniti kasicu prasicu svojem brokeru[thumbsup]
Ulaganja u HR u 2007. su najveća do sada, približavanjem EU trend će se vjerojatno nastaviti. Moglo bi uskoro doći i do vlasničkih preuzimanja od strane stranaca ( prije slijedeće godine, nego ove ), a to će opet osloboditi puno kapitala kao i oko PLVA, što će pozitivno utjecati na burzu. Ovo je ukratko onako na brzaka.
Na Ini i Htu se skrbnički BNY i Citi kontinuirano iskrcavaju već mjesecima, a mirovinci upijaju-dok imaju dovoljno para-a tu je i država kojoj nikad dosta.
PITANJE ako se stalno gleda događanja u americi zašto se tako i ne vrednuju firme koje imamo. Ako njihovi indexi rastu, zašto naši ne dođu na realne pokazatelje, ili ako padaju trebaju pasti zbog svojeg rada odnosno rezultata, gdje su rezultati bolji cijena dionice bi trebala rasti, a gdje su rezultati na rubu dakle minus imati korekciju, a veliki minus treba dobro proučiti stanje u firmi. Dakle tržišnu slika bi trebala biti onaj koji radi kako treba da se nagradi, a onaj koji ne radi kako treba treba da bude na meti preuzimtelja jer zbog nesposobnosti dolazi do gubitaka……. Pozdrav
Kad bi se naše firme vrednovale kao u Americi Crobex bi bio na 2.500.