– evo i sada kad je većina bila u kešu, stavila sam svoj ugled na kocku i napisala slijedi rast, jesam li pogodila,
– danas sam prodavala, malo toga.
– sutra vidim tri prilike za kupnju,
– neke dionice ću i sutra prodavati.
– po meni sutra crobex također pada, ali uvijek ima i interesantnih dionica za kupnju, ali ako može i jeftinije zašto ne.
– jer sve što sam napisala se je i dogodilo.
Kolegice ja se nebi htio natezati s vama ali ću napisati ovaj jedan post.
Inače mi niste loši ali nekad pišete gluposti.
1.U ni jednome svome postu vi niste napisali da sljedi rast. Rekli ste samo da se stvaraju bogataši ali to je stvaranje moglo potrajati mjesecima,godinama. To nije bilo decidirano mišljenje da očekujete rast.
Na takve smo tekstove navikli od analitičara-dvosmislene- pa ak pogode onda su pametni, a ak ne nikome ništa jer ionako ništa nisu rekli. To mi smeta.
2. Kažete često da ste prodavali ali ne što i po koliko, valjda da vas se opet ne može držati za riječ ali onda ne razumijem čemu uopće spominjete. Ako ste kupovali kruh i mlijeko to nas ne zanima, a ako su dionice ili recite što i po koliko ili zadržite za sebe.
3. Sve isto vrijedi i za kupnju! Jedino što mi se još čini da ste “general poslje bitke” jer često čitam postove tipa ja sam kupovala prije kad je bilo nisko ili ja sam prodavala onda kad je bilo visoko.
4. Kažete da sutra crobex također pada ali također podrazumjeva da je i danas padao ali nije.
Rastao je!
5. Kažete da se je dogodilo sve što ste i napisali- malo pretjerujete!
Ja se osobno trudim da nešto kažem kad stvarno znam ili sam uvjeren u to i mislim da sam uspio u tome jer su mi svi dosadašnji postevi bili točni i dobronamjerni (nek provjeri tko želi) ali ipak svi griješimo u trgovanju.
Ja doduše imam tek 200 postova pa možda i nije bilo teško održati točnost ako to želiš.
Ipak jučer sam rekao da očekujem rast danas što se i dogodilo ali sam mislio da će index biti oko +1% što nije bio. Sad je izgledno par dana pada mislim da ništa dugotrajno i slijedeći tjedan opet idemo gore ali koji dan nemam blage veze. Meni svejedno-nit kupujem nit prodajem za sada. Dakle ostajem pri mišljenju od jučer da u bliskoj budućnosti opet očekujem rast. ( ipak ameri su mi danas definitivno pali više nego sam očekivao tako da je moguće da i za nas griješim)
Kao što rekoh ni forum više ne pratim nego 5 min prije spavanja reda radi (navika).
Evo kolegice nadam se da se nećete ljutiti ali htio sam to reći s nadom da forum učinimo kvalitetnijim.
U svakom slučaju pišite i dalje.
ivana7:
”
– evo i sada kad je većina bila u kešu, stavila sam svoj ugled na kocku i napisala slijedi rast, jesam li pogodila,
1.U ni jednome svome postu vi niste napisali da sljedi rast.
2. Kažete često da ste prodavali ali ne što i po koliko,
3. Sve isto vrijedi i za kupnju!
– e baš sam napisala stavljam svoj ugled na kocku i prdviđam rast, samo su mi takvi postovi zbilja rijetki, ali ova zadnja dva rasta sam zbilja i predvidjela i o tome pisala.
– nikada ne pišem koje dionice, tako nitko ne može napisati kako drukam za svoje dionice.
– i jedna sam od rijetkih koja zbilja nikada na niti jednoj dionici nije drukala.
– a koje dionice prodajem, pa to Vam je osnovna kultura na ovom forumu, jer ako napišem to sam prodala znači te dionice ne valjaju, sigurno će padati, i zbilja nije lako onima koji su u tim dionicama.
– nije niti meni lako kada se nađe na nekoj temi o dionicama neka budala koja nema te dionice i svakodnevno piše kako to ne valja kako će to sigurno pasti, zbog toga su takve teme i najveća drukanja i zbilja je teško pronaći pravu i objektivnu informaciju.
– ja sam danas napisala koje sam dionice prodavala, ali sam korektno napisala kako su to sve jako dobre dionice, ali nemam keša te moram napraviti bar neku keš poziciju.
Pozdrav !
ivana7: ” – evo i sada kad je većina bila u kešu, stavila sam svoj ugled na kocku i napisala slijedi rast, jesam li pogodila, – danas sam prodavala, malo toga. – sutra vidim tri prilike za kupnju, – neke dionice ću i sutra prodavati. – po meni sutra crobex također pada, ali uvijek ima i interesantnih dionica za kupnju, ali ako može i jeftinije zašto ne. – jer sve što sam napisala se je i dogodilo. ” Kolegice ja se nebi htio natezati s vama ali ću napisati ovaj jedan post. Inače mi niste loši ali nekad pišete gluposti. 1.U ni jednome svome postu vi niste napisali da sljedi rast. Rekli ste samo da se stvaraju bogataši ali to je stvaranje moglo potrajati mjesecima,godinama. To nije bilo decidirano mišljenje da očekujete rast. Na takve smo tekstove navikli od analitičara-dvosmislene- pa ak pogode onda su pametni, a ak ne nikome ništa jer ionako ništa nisu rekli. To mi smeta. 2. Kažete često da ste prodavali ali ne što i po koliko, valjda da vas se opet ne može držati za riječ ali onda ne razumijem čemu uopće spominjete. Ako ste kupovali kruh i mlijeko to nas ne zanima, a ako su dionice ili recite što i po koliko ili zadržite za sebe. 3. Sve isto vrijedi i za kupnju! Jedino što mi se još čini da ste “general poslje bitke” jer često čitam postove tipa ja sam kupovala prije kad je bilo nisko ili ja sam prodavala onda kad je bilo visoko. 4. Kažete da sutra crobex također pada ali također podrazumjeva da je i danas padao ali nije. Rastao je! 5. Kažete da se je dogodilo sve što ste i napisali- malo pretjerujete! Ja se osobno trudim da nešto kažem kad stvarno znam ili sam uvjeren u to i mislim da sam uspio u tome jer su mi svi dosadašnji postevi bili točni i dobronamjerni (nek provjeri tko želi) ali ipak svi griješimo u trgovanju. Ja doduše imam tek 200 postova pa možda i nije bilo teško održati točnost ako to želiš. Ipak jučer sam rekao da očekujem rast danas što se i dogodilo ali sam mislio da će index biti oko +1% što nije bio. Sad je izgledno par dana pada mislim da ništa dugotrajno i slijedeći tjedan opet idemo gore ali koji dan nemam blage veze. Meni svejedno-nit kupujem nit prodajem za sada. Dakle ostajem pri mišljenju od jučer da u bliskoj budućnosti opet očekujem rast. ( ipak ameri su mi danas definitivno pali više nego sam očekivao tako da je moguće da i za nas griješim) Kao što rekoh ni forum više ne pratim nego 5 min prije spavanja reda radi (navika). Evo kolegice nadam se da se nećete ljutiti ali htio sam to reći s nadom da forum učinimo kvalitetnijim. U svakom slučaju pišite i dalje.
evo ako se smijem umiješati prije počinka…..
Slažem se s vašim mišljenjem do u zadnje riječi kada je u pitanju kratkoročni pogled na kretanje burze u sljedećih tjedan do dva..
No, uvjeren sam da je kolegica još u petak, ako me sjećanje ne vara ,prognozirala rast indeksa ..i bi tako…
U ostalome nije dosljedna.
Evo da ne ispadne prazan post……. osobno sam 30% u keš poziciji, te sam se ovih dana riješio manjega dijela brodara, tek toliko da zadovoljim tehnički poriv i kapitaliziram dobit……
Očekujem rast Ht , pa ću vjerojatno i ovdje malkice skaratiti pozicije…nakratko.
Pozdrav
Baron:
”
Amerika iso miki, potonuće. ^DJA DOW JONES COMPOSITE INDEX 4,473.03 2:42pm ET Down 75.56 (-1.66%) Components, ^DJI DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE IN 12,865.81 2:42pm ET Down 155.02 (-1.19%) ^DJT DOW JONES TRANSPORTATION AVERAG 5,234.02 2:42pm ET Down 134.13 (-2.50%) ^DJU Dow Jones Utility Average 508.06 2:42pm ET Down 6.89 (1-.34%) Šta sad znalci moji? DOW 12865 bodova
”
Buš sutra vidio kaj!
Ovi koji nas vrijeđaju, oni koji nam šalju PM i vrijeđaju (bar mene) sutra budu prvi prodavali jer su im njihove oči na pola otvorene a kada ih otvore skroz onda će biti još bolje.
e moja nafta http://finance.yahoo.com/futures [bye][bye][bye][bye][bye]
Decki kaj se nervirate. Vrijedjanje je izraz nemoci i nerazumijevanja situacije. Unosenje osobnih emocija na market vodi pravo u pucku kuhinju a takva je vecina ovdje. Nafta raste kao sumanuta, troskovi zivota rastu ( a tek ce rasti nakon ljeta kada se pandora box otvori do kraja kroz poskupljenja struje, vode, plina i goriva), javne investicije se smanjuju, drzava sve teze moze servisirati vanjski dug jer je sve teze dobiti nove kredite, itd. itd.
Uopce ne treba biti Einstein da se vidi kuda ovo vodi. Samo malo strpljenja i ne zaletati se. Po meni se otvara prilika za vise nego solidnu zaradu samo treba strpljenja da “neprijatelj” pridje blize prvoj crti da ne trosite municiju bez veze. Ima X stvari pred nama koje polako ali sigurno guse trziste a i bikovi se polako ali sigurno osipaju. Treba vremena, strpljenja i bez emocija.
It is just business nothing personal!!! Valjda vam je jasno da krdo nikada nije u pravu i da na burzi vecina mora u konacnici gubiti da bi onaj mali broj mogao debelo zaraditi. Mid term ne mozete fulati! [wink][wink]
Ma da. Izašlo Hanfaino izvješće i svi su u strahu jer su računali na bolje rezultate. Ispada da su forumaši PD-a sami digli Crobex.[lol]
Pa i jesu, valjda si vidio da uglavnom trejdaju izmedju sebe i lagano dizu vrijednost portfelja fondova.
Spašen je pokoji fond, točnije rečeno malo im je produžen život, a kad krene strka tko nije za kompom ili otišao negdje u divljinu dok skuži što se događa mogao bi zbrajati lijepe gubitke.
Upravo tako. Agonija samo produljenja sto je lose. Bolje da se ocistilo kako spada i da smo na fletu. Ovo kada pukne odletiti ce dolje samo tako. Spust niz Katedralu. Danas, sutra ili za mjesec – dva tako svejedno. Ali neminovno IMHO.
U očekivanju da dobijemo HT dividendu biti će još kako tako, a poslije ćemo vidjeti što bi to još moglo održavati burzu na ovim razinama.
Mogu samo reci [bye][bye][bye]
– u svakoj korekciji imate dionice koje dobro stoje, tada se one prodaju a kupuje ono što je bezobrazno jeftino,
Pozdrav i ugodno čekanje crobexa na 2.500, ali bi Ivek rekao može to i niže, jel tako gospon Ivek,[lol] [lol] [lol]
Na zalost jos nista nije bilo “bezobrazno jeftino” ali ne sumnjam da ce i toga biti! Crni labud obicno zaskoci kada se najmanje ocekuje. Krdo je jos uvijek bullish raspolozeno negirajuci cinjenice i realnost a upravo takve situacije dovode do pojave crnog labuda.
Jucer na pivi u Tkalci moj omiljeni konobar je uvjeravao ekipu da je vrijeme za povratak na trziste jer je “sve palo u mp3”!! [lol] [lol]
Nego ajmo oklade tko se prvi izvrce Fannie ili Freddie? Prica hebeno podsjeca na Bear od prije kojih par tjedana. [thumbsup][thumbsup]
Ivane, ako ovo zavrsi na 2500 ili nesto vise do kraja godine biti ce super!!! [wink][wink]
Btw. nemojte se dati impresionirati padom u US ili ovim igricama u EU. Nase trzsite je ipak vrlo specificno i problem BDP-a i vanjskog duga je nesto na sto treba obratiti paznju. Nas ce u konacnici ipak to uz pomoc nafte razvaliti.
Kolegica Ivana7od9 se kiti tuđim perjem……………………..samo sam ja pisao da slijedi rast i oporavak ( zašto to ne reći kad je istina )……………..a o čemu je kolegica pisala nemam pojma…………vjerovatno nešto o svom liku i djelu[rolleyes]
A kolegici[kiss]
Ivek, problem BDP-a i inoduga je star koliko i Jasen Mesić. Nije da smo tek sada saznali za potencijalni (i vrlo izgledni) Argentina sindrom
Ivek, rekao si da se po tebi otvara prilika za sasvim solidnu zaradu. To bi značilo da katastrofalan scenarij kojeg predviđaš uopće nije tako katastrofalan. Ako se desi sve ovo što predviđaš, bojim se da se tu nikakva prilika neće otvoriti, čak ni longterm. Nehebali smo tada i ti i ja
Ivek, problem BDP-a je star koliko i Jasen Mesić. Nije da smo tek sada saznali za potencijalni (i vrlo izgledni) Argentina sindrom
Evo, ovo ja smatram korektinm postom. I slazem se s tobom. Medjutim sra@a se prvo moraju akumulirati i onda dodje kap koja preljeva casu i dodje do preljevanja. Da nije ove krize (bila ona umjetna ili realna uopce nebitno) stvar bi se mozda prolongirala. Ima tu puno vise zakulisnih igara na koje necu trositi vrijeme i rijeci jer nece nista promijeniti u konacnici.
Ima jako puno znakova koji govore upravo u tom smjeru koji si naveo kao zakljucak – pogotovo dio u zagradi. Ljudi pa ovo nije vrijeme za ulaganje i stvaranje profita pogotovo ne na burzi. Ovo se moze u minuti okrenuti i ako nisi brz i buljis u monitor cijeli dan za cas odes u mp3. Trenutni cilj je ocuvanje a ne stvaranje nove imovine. Jedino pitanje je kako to sve izvesti jer minsko polje po kojem ovog trena hodamo (ne samo burza) je gusto posuto minama. A cim grune prva eto nam lancane reakcije pa tko ziv tko mrtav. Ovih drugih biti ce puno vise sto niti onima koji prezive nece puno pomoci.
Pozdrav forumašima!
http://www.poslovni.hr/78996.aspx
Slobodno komentirajte hoće li se ili kako će se globalna kretanja reflektirati na domaće sektore…
futuresi su me danas ugodno iznenadili, za razliku od jučerašnjeg pada u u.s.
vjerojatno je tome pridonio i sljedeći članak:
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ausgKTy5Nr34&refer=home