puko mostich kog 1. generacije……jel mi možete to potvrditi…..[smiley7]
Došlo je vrijeme i za Varteks potpuno zasluženo, mogao bi ovih dana stampedo kao i na INGR ili PBZ.[smiley2][smiley1]
– kod nas postoje: – dionički fondovi. – obveznički fondovi. – novčani fondovi. – mješoviti fondovi. – u svom tekstu sam mislila na dioničke fondove, mišljenja sam kako bar ti ulažu u dionice.
Pa ne govorimo valjda o cash fondovima, naravno da se sve navedeno odnosi na dionicke fondove koji NEMAJU u svom portfelju samo dionice.
Kolege, vjerovatno će biti odblokiran PBZ , pa ponovno zablokiran nakon prva transakcije.
A prva transakcija će vjerovatno biti po asku koji je na 1900 kuna, teoretski je moguće da netko počisti i cijeli ask jer ima jako malo naloga , pa onda opet blokada.[smiley1][smiley2]
Došlo je vrijeme i za Varteks potpuno zasluženo, mogao bi ovih dana stampedo kao i na INGR ili PBZ.[smiley2][smiley1]
Mogla bi moja ljubav,meni za ljubav odraditi 100 % ovu godinu.
treba priznati kolegi plavom da je genijalac-čovjek pogodio rast PBZ-a,INGRE,a bogami i rast VARTEKS-a
” Obije konstatacije su vam netočne kolega. Provjerite malo bolje kako stvari stoje.[smiley2]
Dionicki fondovi imaju i duznicke vrijednosnice (vecina njih) i depozite ili cash u portfelju (svi).
Sto se tice management feea- fond u svom P&Lu ima na strani troskova management fee dok je to drustvu za upravljanje prihod. Isto tako fondu management fee za tekuci mjesec stoji u bilanci na strani obveza a drustvu za upravljanje u bilanci u potrazivanjima. Management fee umanjuje prinos fonda jer je to fondu trosak kao i custody fee.
Takodjer, slazem se sa Mariom-Zg da je neusporedivo lakse napravit veliki prinos sa 300-400 tisuca kuna, kada na raznim HIMRima i PZCima mozete zaraditi duplo, dok Fond ne moze tako lako negdje utrpati 500-600 milijuna kuna….
Ide Ingra danas do 20,000? [smiley1]
Fond ne moze tako lako negdje utrpati 500-600 milijuna kuna….
da su pametni menageri obveznih mirovinskih fondova znali bi onda da mogu ulagat u 1.kotaciju (na VSE je u 1.kotaciji jedino VARTEKS),a onda im je država kriva što su zaradili 2,4% na godišnjoj razini[smiley1]
-fond menageri treba Vam poderat diplome i svi kod zimzelena na volontiranje [smiley2][smiley2]
Kolege, vjerovatno će biti odblokiran PBZ , pa ponovno zablokiran nakon prva transakcije.
A prva transakcija će vjerovatno biti po asku koji je na 1900 kuna, teoretski je moguće da netko počisti i cijeli ask jer ima jako malo naloga , pa onda opet blokada.[smiley1][smiley2]
…he,he…pobjegao ovaj na 1900 i koju kn glavom bez obzira sa prodaje…vidio covjek da je odnio vrag salu…[smiley1]…prodaja na 2000kn…3 (tri) komada [smiley2]
…al dobro…tamo negdje na 9000kn ima nesto “jace” [smiley7] prodaje…mogao bi ja malo pojacat poziciju prodaje na toj razini [smiley1]…