ČARUGA: ” tenkista: ” zmrklic: ” Jao koliko gluposti ovdje, jasno da su izvješća slabija, zato je i crobex pao, odnosno to je ukalkulirano u cijenu. ” Od mojih 12 dionica 9 imaju super izvješća pa neznam o čemu pričate.[proud] ” Pusti ga neka lupeta. Gledaj sutrašnji rast i zamišljaj ga kako se znoji u kešu dok cjene grabe visoko dugačkim koracima. A on neka i dalje grozničavo posta svakorazne idiotarije. ” Evo opet nisi naveo niti jedan razlog rasta, a ja ću ti navesti njih par jačih, i naveo sam ih u zadnjih postovima. Jako loša izvješća, TA govori uskoro SELL, inflacija 6%,nafta….. a možda sam ipak u krivu.
S tobom na razgovaram davno sam ti rekao to.
Ti imaš svoj keš i svoj film.
Kad već stalno drukaš ne radi to preko mojih leđa.
S toga me nemoj više repostirati.
Neozbiljan si.
Pusti mene na miru.
Baron: ” ČARUGA: ” tenkista: ” zmrklic: ” Jao koliko gluposti ovdje, jasno da su izvješća slabija, zato je i crobex pao, odnosno to je ukalkulirano u cijenu. ” Od mojih 12 dionica 9 imaju super izvješća pa neznam o čemu pričate.[proud] ” Pusti ga neka lupeta. Gledaj sutrašnji rast i zamišljaj ga kako se znoji u kešu dok cjene grabe visoko dugačkim koracima. A on neka i dalje grozničavo posta svakorazne idiotarije. ” Evo opet nisi naveo niti jedan razlog rasta, a ja ću ti navesti njih par jačih, i naveo sam ih u zadnjih postovima. Jako loša izvješća, TA govori uskoro SELL, inflacija 6%,nafta….. a možda sam ipak u krivu. ” S tobom na razgovaram davno sam ti rekao to. Ti imaš svoj keš i svoj film. Kad već stalno drukaš ne radi to preko mojih leđa. S toga me nemoj više repostirati. Neozbiljan si. Pusti mene na miru.
Ti si ozbiljan ulagač, pa nemaš niti jednu činjenicu u ovom trenutku za rast.
,osim sentimenta krda, koje je , čini mi se odpuhao vjetar u ova 3 tjedna vrtoglavog bull run-a.
Pokazatelj da bull run malo posustaje je bio prošli utorak i srijeda. Krdo je uplašeno. Spremno za bijeg?
Stvarno si naporan pusti me na miru.
Jako loša izvješća, TA govori uskoro SELL, inflacija 6%,nafta….. a možda sam ipak u krivu.
Da li su tvoje pretpostavke krive ili ispravne pokazat će vrijeme. To još nitko nezna. Ali postoji ono u čemu si definitivno u krivu. Drukanje na forumu nema nikakvog utjecaja na rast i pad dionica. Iznesi svoje mišljenje, pročitaj tuđa i odluči o budućim akcijama. Ovo kontaminiranje foruma nema nikakvog smisla pa makar da si 1000% u pravu.
Ima i jeftinih i skupih stvari, pa birajte
ČARUGA: ” Baron: ” ČARUGA: ” tenkista: ” zmrklic: ” Jao koliko gluposti ovdje, jasno da su izvješća slabija, zato je i crobex pao, odnosno to je ukalkulirano u cijenu. ” Od mojih 12 dionica 9 imaju super izvješća pa neznam o čemu pričate.[proud] ” Pusti ga neka lupeta. Gledaj sutrašnji rast i zamišljaj ga kako se znoji u kešu dok cjene grabe visoko dugačkim koracima. A on neka i dalje grozničavo posta svakorazne idiotarije. ” Evo opet nisi naveo niti jedan razlog rasta, a ja ću ti navesti njih par jačih, i naveo sam ih u zadnjih postovima. Jako loša izvješća, TA govori uskoro SELL, inflacija 6%,nafta….. a možda sam ipak u krivu. ” S tobom na razgovaram davno sam ti rekao to. Ti imaš svoj keš i svoj film. Kad već stalno drukaš ne radi to preko mojih leđa. S toga me nemoj više repostirati. Neozbiljan si. Pusti mene na miru. ” Ti si ozbiljan ulagač, pa nemaš niti jednu činjenicu u ovom trenutku za rast. ,osim sentimenta krda, koje je , čini mi se odpuhao vjetar u ova 3 tjedna vrtoglavog bull run-a. Pokazatelj da bull run malo posustaje je bio prošli utorak i srijeda. Krdo je uplašeno. Spremno za bijeg?
Ajde trosjed oladi malo. biti će i onih koji će i na te (na)sjest, ne brini.
NHF
Današnji Novi List !
HANFA OBJAVILA NACRT PRIJEDLOGA NOVOG ZAKONA O TRŽIŠTU KAPITALA KOJI STUPA NA SNAGU 1. SIJEČNJA 2009. GODINE
Za zlouporabu i manipuliranje tržištem kazne zatvora i do pet godina
Sankcije za neke prekršaje i kaznena djela pojačane su u odnosu na sadašnji Zakon o tržištu vrijednosnih papira. Najstrože se tretira ako je kazneno djelo počinila osoba koja je raspolagala povlaštenom informacijom temeljem svojeg članstva u upravnim, upravljačkim ili nadzornim tijelima izdavatelja, a kaznene odgovornosti nisu pošteđeni ni novinari
Piše Aneli DRAGOJEVIĆ MIJATOVIĆ
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga objavila je na svojim internetskim stranicama nacrt prijedloga Zakona o tržištu kapitala kojim se u hrvatski pravni sustav u cijelosti transponira pravna stečevina EU s područja investicijskih usluga. Zakon će stupiti na snagu 1. siječnja 2009. godine te će u potpunosti zamijeniti sadašnji Zakon o tržištu vrijednosnih papira.
Kroz čak 610 članaka, novi zakon između ostalog uređuje poslovanje investicijskih društava, pravila trgovanja na uređenom tržištu, uvjete za ponudu vrijednosnih papira javnosti i njihovo uvrštenje na burzu, obveze objavljivanja informacija, zlouporabu tržišta, ovlasti Hanfe, kaznene i prekršajne odredbe i drugo. U okviru financijskih instrumenata, posebno se razrađuju izvedenice u koje se ubrajaju opcije (options), budućnice (futures), zamjene (swaps), kamatni unaprijedni ugovori (forward rate agreements) i druge.
Veće zatvorske kazne
Zanimljivo je da su, s druge strane, sankcije za neke prekršaje i kaznena djela pojačane pa se tako za korištenje, otkrivanje i preporučivanje povlaštenih informacija spominju zatvorske kazne i do pet godina. Primjerice, tko s ciljem da sebi ili drugoj fizičkoj ili pravnoj osobi pribavi protupravnu imovinsku korist ili da drugoj fizičkoj ili pravnoj osobi prouzroči štetu raspolažući povlaštenom informacijom (na načine opisane u nacrtu prijedloga zakona, članak 568), kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. Ako je time pribavljena znatna imovinska korist ili je drugome prouzročena znatna imovinska šteta, počinitelj će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
Još se strože tretira ako je to kazneno djelo počinila osoba koja je raspolagala povlaštenom informacijom temeljem svojeg članstva u upravnim, upravljačkim ili nadzornim tijelima izdavatelja, temeljem svog udjela u kapitalu izdavatelja ili pak pristupa informaciji kroz obavljanje svojeg posla, profesije ili dužnosti. U tom slučaju, počinitelj će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine, a ako je time pribavio i znatnu protupravnu imovinsku korist ili drugome prouzročio znatnu imovinsku štetu, slijedi kazna zatvora do pet godina.
Što se smatra »manipuliranje tržištem«
Zabranjen je i svaki oblik manipuliranja tržištem (članci 465 i 466). Navodi se da manipKazneni »naputak« za novinare
Manipuliranje tržištem smatra se i širenje glasina i lažnih ili obmanjujućih vijesti, gdje je osoba koja je proširila informaciju znala ili trebala znati da je informacija lažna ili obmanjujuća. Ako se takvo širenje informacija odnosi na novinarsko djelovanje – stoji u prijedlogu zakona – treba procijeniti uzimajući u obzir pravila koja uređuju njihovu profesiju, osim ako ti novinari ne stječu, neposredno ili posredno, prednost ili korist od širenja tih informacija.
ulacija tržištem označava transakcije ili naloge za trgovanje koji daju ili bi mogli dati neistinite ili obmanjujuće signale u pogledu ponude, potražnje ili cijene financijskih instrumenata, ili koji djelovanjem jedne ili više osoba koje usklađeno djeluju, drže cijenu jednog ili više financijskih instrumenata na umjetnoj razini. (Izuzetak je ako osoba dokaže da su razlozi zbog kojih je to učinila opravdani i da su te transakcije u skladu s prihvaćenim tržišnim praksama).
Nadalje, pod manipuliranjem tržištem smatraju se i transakcije ili nalozi za trgovanje u koji
Ako se ovo obistini nakon 1.1.2009. ništa neće više biti isto-
Veselime što vidim da je još dosta forumaša u cashu.
Evo da ja malo drukam za svoje: TNPL
Ima 7 bulkera, Tankerski indeks je skočio 60 % u zadnja 2 mjeseca. Dionica nije jako volatilna, nije za trejdere. Fundamenti odlični.
http://shipping.capitalli…ck_chart.html?ticker=BDTI
Evo malo o floti:
TANKERI:
DONAT – u Novorossisku radi ukrcaja za Us Gulf;
ALAN VELIKI – u Novorossisku radi ukrcaja;
HRVATSKA – stiže El Segundo 16/5 radi ukrcaja;
KORNATI – u Leixoes 27/4 radi iskrcaja;
DALMACIJA – stiže Trst 25/4 radi iskrcaja;
SALI – u Fosu radi iskrcaja;
PETAR ZRINSKI – u Sarrochu radi iskrcaja zatim Es Sider ukrcaj za Fiumicino;
FRANKOPAN – u Zueitini radi ukrcaja za Sarroch;
Bulkeri:
VELEBIT – stiže Yeosu 22/5 radi iskrcaja;
PRIVLAKA – u Rio Haini radi iskrcaja;
NIN – stiže Jebel Ali 2/5 radi iskrcaja;
KALI – u Timaru radi iskrcaja;
ALPINA – stiže Gabes 23/4 radi iskrcaja;
DIKLO – u La Guairi radi iskrcaja;
UNITED SUNRISE – stiže Chittangong 28/5.
Ako se ovo obistini nakon 1.1.2009. ništa neće više biti isto-
Veselime što vidim da je još dosta forumaša u cashu.
pitanje koliko ce se to primjenjivati…
GERONIMO: ” Ako se ovo obistini nakon 1.1.2009. ništa neće više biti isto- Veselime što vidim da je još dosta forumaša u cashu. ” pitanje koliko ce se to primjenjivati…
Malo pomalo doće i to na svoje.