@ Cijelokupna ekipa Decki, NHF, ali ne vidim niti jedan kontra argument onome sto sam naveo osim postove na kvazi osobnoj razini. Ajmo direktno u glavu – sto je to na temelju cega ste optimisti i zbog cega mislite da bi se SADA trebalo nakrcati (zanemarimo cinjenicu malih prometa i velikih postotaka na kojima je nasa pa i ostale burze imala/imale rast jer se time po meni samo eksponencijalno builda rizik da bude tko zadnji magarac). BTW, opet neki krs na delti Nigera! Hoce li se to odraziti na cijenu nafte iako dolar polako raste???
Kakvi argumenti?
Pa po tebi su svakakve gluposti argumenti za pad.
Evo ti argument Dow +48.20 +0.37% [color=blue]13,058.20 [/color]
U prvom mjesecu je bio debelo ispod 12000.
Nemoj da sad izvučem hrpu tvojih postova u kojima si tvrdio da ide ispod 10000.
No brate neću se je klat više s tobom kao ni s von-baronom i medom-jazom.
Eto pa pišite do mile volje drukajte i iznosite neistine i iskrivljene činjenice.
Nema svrhe da vam se obraćam nemojte ni vi meni i točka.
ŠKOLA DRUKANJA, ili kako to rade medvjedi kada se iskrcavaju…
tema ATPL
http://www.poslovni.hr/Fo…ID=720&pg=430&#post347615
05.12.2007.
ivek123:
Spade: ” Sto ocekujete od jednog, a sto od drugoga brodara (ATPL, ULPL)? ”
Po meni ono sto je INGRA medju gradjevinarima to je ATPL medju brodarima. Dolaze novi brodovi. Spremaju se projekti zajedno sa Ingrom, vozarine ce prema predvidjanjima zbog Kine rasti jos najmanje godinu dvije, itd. Odluci sam.
ivek123:
Pogledajte si 121 stranicu novog Lidear sa naslovom Realna ocekivanja o rekordnim rezultatima 2008.
ivek123:
Novi Lider 121 stranica i sve je tu receno.
ivek123:
sakai: ” Ivek, kaj to pise u Lideru str. 121? Ako je ona glupost sa izlaskom ATPL s burze, upozori me da si pripremim kantu za povracanje…. ”
Pise da bu 2008 lom u pozitivnom smislu sto se tice ATPL. Ocekuju se rekordi na svakom polju. Hebi ga na aerodromu sam inace bi skenirao i puko to na forum. Velim ti. Ingra medju brodarima.
11.12.2007.
ivek123:
wunderkind: ” kažu kolege na mojnovac da će bit razočarani sa 4500 do kraja 2008e jupiiiiiiiiiiii!!!!!!!! ”
PIH! Pesimisti!
21.12.2007.
ivek123:
wunderkind: ” ovo se nisam ja iskrco! ”
Ovo su mene poklopili dijelom na bidu….
29.12.2007.
ivek123:
davids: ” ATPL će uskoro na ATH,sve mi na to miriše…ima li netko isto mišljenje ili sam usamljen??? ”
Nisi, nisi!
To je bio zadnji druk na atpl-u,
a za kraj, nastavak na temi VIRO, u revijalnom tonu:
31.12.2007.
ivek123:
” Pridruzujem se zeljama. Imam osjecaj da je 2008. nasa godina…..
”
[sealed][bye]
Objavio KRpa
quote=ivek123]
@ Cijelokupna ekipa
Decki, NHF, ali ne vidim niti jedan kontra argument onome sto sam naveo osim postove na kvazi osobnoj razini.
– kolege su ti parcijalno odgovarali u nekoliko navrata ovih dana sa kontraargumentima
Ajmo direktno u glavu – sto je to na temelju cega ste optimisti i zbog cega mislite da bi se SADA trebalo nakrcati (zanemarimo cinjenicu malih prometa i velikih postotaka na kojima je nasa pa i ostale burze imala/imale rast jer se time po meni samo eksponencijalno builda rizik da bude tko zadnji magarac).
– ovo se nadovezuje na 1 .odgovor. 2 . definicija “malih prometa” ti je ovdje diskutabilna ; ovisi ako se gleda od dionice do dionice , opet, ako ukupno gledaš promet na zse, također promet nije mali, pogotovo zadnjih dana trgovanja, baš ima naznaku većeg obima trgovanja,; dalje, nisi decidirano naznačio što za tebe znači “mali promet”?
BTW, opet neki krs na delti Nigera! Hoce li se to odraziti na cijenu nafte iako dolar polako raste???
Amerika je malo krenula u zeleno, a nama slijedi crvenilo, jer smo mi uvijek obratno od Amerike.[undecid]
A onima koji navlače preko Crobexa 5000 dajem podršku ako mogu napumpati Crobex od 3200 do 4500 u mjesec dana, pišući po nama, koji kažemo da korekcija nije gotova.
Ako su toliko samouvjereni, neka napumpaju Crobex do 4500.[thumbsup], ali na žalost oni više nemaju CASHA, nego samo govore, UP UP.
Ali ako ne napumpaju, tko će iza toga prvi stati?
Ovo kao nema veze s ničim…
Rekordne cijene benzina i dizela u SAD-u, prosvjed vozača kamiona
Vaš link
Ivek, finale nogometnog kupa je u srijedfu, cujem da masovno ljudi izvlace pare sa burze da prisustvuju derbiju.
Isto tako ocekuje se masovan odlazak Hrvata na utrku Oxford-Cambridge tako da burza samo sto nije zatvorena.
Neki put znas ok napisati a neki put ga bas kao dijete od 10 godina natrkeljas..
Vidim da i optimisti nemaju previše argumenata za rast, te se samo hvataju za američke burze.
Sve u svemu pozitivno je razdoblje, ali još u bear trendu.
Nama treba stabilan rast, a ovo još nije stabilan rast.
Dow i S&P porasli, Nasdaq pao
Vaš link
Treba biti oprezan ovog puta, nije se jednom desilo da su na dobra izviješća fondovi znali prodati pozamašne količine nama malima i to na dosta visokim razinama.
I sam se uvalio u JDPL na odličan Q3 na 800kn
Treba biti oprezan ovog puta, nije se jednom desilo da su na dobra izviješća fondovi znali prodati pozamašne količine nama malima i to na dosta visokim razinama. I sam se uvalio u JDPL na odličan Q3 na 800kn
E to nitko ne očekuje[wink],a potencijalna je opasnost.
Svaki eksplozivan rast ima svoj cilj, u to sam se dobro uvjerio.
Moram ponovoti ovaj graf, da se uvjerimo da smo na vrhu nečega, ali čega?
@ Cijelokupna ekipa Decki, NHF, ali ne vidim niti jedan kontra argument onome sto sam naveo osim postove na kvazi osobnoj razini. Ajmo direktno u glavu – sto je to na temelju cega ste optimisti i zbog cega mislite da bi se SADA trebalo nakrcati (zanemarimo cinjenicu malih prometa i velikih postotaka na kojima je nasa pa i ostale burze imala/imale rast jer se time po meni samo eksponencijalno builda rizik da bude tko zadnji magarac). BTW, opet neki krs na delti Nigera! Hoce li se to odraziti na cijenu nafte iako dolar polako raste??? @ Croman Imas private poruku. Moj skype je ivek1234. Probao te ubaciti ali previse cromana mi vraca pa nemam pojma koji je pravi.
> Pregledao sam ivek 123 na skypu ali ima vas previse…tako zaboravi prijasnje ivek…nemam vremena te trazit
Vidim takoder da si ti bear a oni drugi protiv tebe bulls…nastavite vi tako…Croman ide svojim putem
PS a ivek….croman.se ima samo jedan !
Kaj vam ovo niš ne govori da su fondovi odlučili da crobex na tjednoj razini više nejde ispod 3700. A tko je vama kriv kaj se niste ukrcali na 3200 bodova pa da sad imate dobru zaradu. Vi ste se nadali da će pasti na 2500, e pa prevarili ste se.[thumbsup]
Moram ponovoti ovaj graf, da se uvjerimo da smo na vrhu nečega, ali čega?
– “na vrhu nečega, ali čega?”
– nismo ni na kakvom vrhu.
– nalazimo se na početku jednog velikog rasta.
– 2-3 dana veliki rast, zatim kapitaliziranje dobiti, izbori u Srbiji koji po meni ne moraju puno utjecati na nas, ipak glavni signali stižu preko bare.
– a uskoro slijede i velike dividende,
– zbilja burno razdoblje je pred nama.
– pozdrav svima u kešu, ali više nema jeftine kupnje.
– a sutra nas očekuje i dosta gornjih blokada.
Pozdrav !
– “na vrhu nečega, ali čega?”
– nismo ni na kakvom vrhu.
– nalazimo se na početku jednog velikog rasta.
– 2-3 dana veliki rast, zatim kapitaliziranje dobiti, izbori u Srbiji koji po meni ne moraju puno utjecati na nas, ipak glavni signali stižu preko bare.
– a uskoro slijede i velike dividende,
– zbilja burno razdoblje je pred nama.
– pozdrav svima u kešu, ali više nema jeftine kupnje.
– a sutra nas očekuje i dosta gornjih blokada.
Pozdrav !
malo kontradiktorno, ne bih se složio da više nema jeftine kupnje, HT na 275 nije dovoljno jeftin?