ČARUGA: ” http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=90f7d099-5814-4e86-9baf-717127dac2c1&open=sec ” Ako ja pricam gluposti, sto ste se svi odjednom toliko raskokodakali. Pa pustite budalu Iveka da pise gluposti a ne odmah kao opareni skacete. Ili niste sigurni u ono sto ovdje pisete??? [lol] Da ne radim Vjeki posla oko brisanja odustajem od rasprave sa “tenisacem”, bratom Jovom i ostalima. Umjesto sto napadate na osnobnom nivou u svim gornjim postovima nisa vidio niti jedan “hard core” argument koji bi pobio ono sto sam naveo. Sto se UBS-a tice ja na to gledam kao na cinjenice – bitni su brojevi. A mozda znaju i nesto vise od nas kada daju ovakva predvidjanja. Sto se fondova i nogometa tice – ekipa vec polako povlaci lovu. Kod mene u kvartu uredno vele decki da ce srezati dio u fondovima jer ionak samo puse lovu u njima. A kako ce fondovi vrsiti isplate?? [bye] Sto se tice radnickih dionica, poznata je stvar da su one u CVRSTIM rukama!!! [lol] [lol] [lol]
ako zelis stupit u kontakt sa menom..dobrodosao
Evo kako ja vidim situaciju.Da je velika kriza bila moguca bila je ali sa akcijama FED-a i Americkog predsjednika je ocigledno zaustavljena.
Sada sa ovim zadnjim rezultatima u Americi je jasno svima da sanse da dodje do recesije su bitno smanjene po meni 30%-70%.Prije su bile obrnute u korist recesije.
Trgovanje u petak je bas iz tog razloga u Americi bilo pa po lojtrici gor pa po lojtrici dol pa gor.
Sigurno ce u sljedecem razdoblju biti losih vijesti i mozete ocekivati da ce Goldy(Ivek) i ekipa doci plasiti ali dolazice sve vise dobrih vijesti.Trzista ce biti volatilna ali sa smjerom prema gore.
Nase mala plitka burza tek treba odraditi ove zadnje vijesti iz svijeta.
I zapamtite jednu stvar dok god BDI index raste recesije u svijetu nema.Zato pratiti brodarske teme.
Inace index je u zadnje vrijeme explodirao prema novim visinama.
I zapamtite jednu stvar dok god BDI index raste recesije u svijetu nema.Zato pratiti brodarske teme.
Inace index je u zadnje vrijeme explodirao prema novim visinama.
Kad BDI prijedje svoj ATH do kojeg jos ima jahanja onda mozemo pricati da je eksplodirao prema novim visinama. Do tada eventualno o oporavku.
ČARUGA: ” http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=90f7d099-5814-4e86-9baf-717127dac2c1&open=sec ” Ako ja pricam gluposti, sto ste se svi odjednom toliko raskokodakali. Pa pustite budalu Iveka da pise gluposti a ne odmah kao opareni skacete. Ili niste sigurni u ono sto ovdje pisete??? [lol] Da ne radim Vjeki posla oko brisanja odustajem od rasprave sa “tenisacem”, bratom Jovom i ostalima. Umjesto sto napadate na osnobnom nivou u svim gornjim postovima nisa vidio niti jedan “hard core” argument koji bi pobio ono sto sam naveo. Sto se UBS-a tice ja na to gledam kao na cinjenice – bitni su brojevi. A mozda znaju i nesto vise od nas kada daju ovakva predvidjanja. Sto se fondova i nogometa tice – ekipa vec polako povlaci lovu. Kod mene u kvartu uredno vele decki da ce srezati dio u fondovima jer ionak samo puse lovu u njima. A kako ce fondovi vrsiti isplate?? [bye] Sto se tice radnickih dionica, poznata je stvar da su one u CVRSTIM rukama!!! [lol] [lol] [lol]
Pustiti te da pišeš……….
Pa niko te ne drži……….
Imaš daleko naj više postova na ovoj temi…..
Zašto ti smeta kad realno komentarimo neke nebuloze tipa:::::
Ljeto dolazi ljudi će na more burza će padati.
.
[color=blue]Ili krahirat će zbog Eura 2008[/color]
@ Cijelokupna ekipa
Decki, NHF, ali ne vidim niti jedan kontra argument onome sto sam naveo osim postove na kvazi osobnoj razini. Ajmo direktno u glavu – sto je to na temelju cega ste optimisti i zbog cega mislite da bi se SADA trebalo nakrcati (zanemarimo cinjenicu malih prometa i velikih postotaka na kojima je nasa pa i ostale burze imala/imale rast jer se time po meni samo eksponencijalno builda rizik da bude tko zadnji magarac).
BTW, opet neki krs na delti Nigera! Hoce li se to odraziti na cijenu nafte iako dolar polako raste???
@ Croman
Imas private poruku. Moj skype je ivek1234. Probao te ubaciti ali previse cromana mi vraca pa nemam pojma koji je pravi.
Kad BDI prijedje svoj ATH do kojeg jos ima jahanja onda mozemo pricati da je eksplodirao prema novim visinama. Do tada eventualno o oporavku.
Ne i da.
1. onaj bezobrazni BDI od 11 000 bio je znacajno uzrokovan i zakrcenjem u svjetskim lukama, a ne iskljucivo poraznjom za sipkim teretom.
2. dolar slabi. Dok god on bude na ovim razinama za ocekivati je da ce BDI doci i iznad 10 K. Mozda i probiti ATH.
3. Bas sam pametan, eh?
[proud][rolleyes][tongue]
@ Cijelokupna ekipa Decki, NHF, ali ne vidim niti jedan kontra argument onome sto sam naveo osim postove na kvazi osobnoj razini. Ajmo direktno u glavu – sto je to na temelju cega ste optimisti i zbog cega mislite da bi se SADA trebalo nakrcati (zanemarimo cinjenicu malih prometa i velikih postotaka na kojima je nasa pa i ostale burze imala/imale rast jer se time po meni samo eksponencijalno builda rizik da bude tko zadnji magarac). BTW, opet neki krs na delti Nigera! Hoce li se to odraziti na cijenu nafte iako dolar polako raste???
19-og sjeda dividenda ht-a… to bi trebalo malo napucat crobex… nesto ce se vratiti na burzu a nesto ce smanjit odljev sa burze… to je cca pola milijarde svjezih kuna na burzi…
[thumbsup]
@ Cijelokupna ekipa Decki, NHF, ali ne vidim niti jedan kontra argument onome sto sam naveo osim postove na kvazi osobnoj razini. Ajmo direktno u glavu – sto je to na temelju cega ste optimisti i zbog cega mislite da bi se SADA trebalo nakrcati (zanemarimo cinjenicu malih prometa i velikih postotaka na kojima je nasa pa i ostale burze imala/imale rast jer se time po meni samo eksponencijalno builda rizik da bude tko zadnji magarac). BTW, opet neki krs na delti Nigera! Hoce li se to odraziti na cijenu nafte iako dolar polako raste??? @ Croman Imas private poruku. Moj skype je ivek1234. Probao te ubaciti ali previse cromana mi vraca pa nemam pojma koji je pravi.
@ivek
Stvorit cu kontakt sa tobom na skype..narednih dana
2008. € potpuno istisnuo $’
Foreign exchange reserves and Swiss franc securities (end of the Q1 2008)
As at 31 March 2008, the key asset allocation data for the foreign exchange reserves and the monetary CHF portfolio were as follows (figures of previous quarter are indicated in brackets):
USD 28% (28%) – –
EUR 47% (47%) – –
GBP 10% (10%) – –
JPY 10% (10%) – –
Other 5% (5%