falco: ” evo malo za iveka i barona : http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/buffett-najgori-dio-krize-je-iza-nas,14504.html ” Jel to onaj isti tip koji je prije neki dan govorio da je u US recesija da ce biti gadna i da ce potrajati?? [cool] Sa 64% pada profita i ja bi govorio da je kriza gotova. [lol] Sa druge strane, nisam cuo da ulaze na brdovitom Balkanu.
Novinar je na senzacionalistički način formirao članak. Buffet je mislio da je kriza gotova u smislu propadanja banaka. On je stava da ne pokušava predvidjeti kretanje tržišta. Fed je ponovno mapumpao tržište s lovom, stigao je i porezni stimulans i izgleda da će to neko vrijeme držati. Ali temeljni problemi nisu time riješeni. I dalje ostaje problem balona tržišta nekretnina, pritiska na standard građana u smislu rastućih cijena hrane i energenata i prevelike zaduženosti odnosno pada kreditnog rejtinga Amerike i njezinih građana. Spasit nas može nekakav tehnološki boom koji ja još uvijek ne vidim.
Nadalje tu je nogometno prvenstvo koje ce po meni povuci dio sredstava iz fondova jer ce ekipa dizati lovu da bi isli u Austriju. Jedino nas rano ispadanje reprezentacije moze donekle spasiti.
A tek Olimpijske igre u Kini? Evo ja ću zainteresiranima sredit vijađ na Atlantskoj samo da ne bi povlačili pare iz fondova i opet srušili tržište kapitala![shocked]
Ivek nemoj samo reći da slušamo ljude iz ubs švicarske banke koja je najviše para izgubila na drugorazrednim hipotelkarnim kreditima. Pa oni tako sada govore jer ne žile više ni malo izgubiti, Pa oni su izgubili u dva kvartala dva hrvatska državna proračuna iliti 37 milijardi dolara. Pa naravno da oni pušu i na hladno i ti bi da si izgubio toliku lovu. [wink][wink]
Evo, ja nisam ni bikonja ni medo već bi po iskustvu itd. trebao biti ovca koju svi šišaju (mada se nisam dao ošišati ) ali ovo je podcjenjivanje inteligencije nas ovčica.
Pa o kojoj lovi mi tu pričamo, na tekme ide par tisuća ljudi iz hr – smještaj 100EUR, benzin do Austrije, pive, kobasice, dan-dva u Austiji pa nazad doma. Zadnja tekma u skupini se igra u ponedjeljak, drugi krug, tj. četvrtfinale, je u četvrtak taj isti tjedan. Očekujete stampedo navijača poslije tekme u ponedjeljak, kad vide da smo prošli, prema poštama i faksiranje zahtjeva za isplatom love iz fondova (a i to bi im sjelo na tekuće tek u petak)?
Cijenjeni kolega, karte za EURO su davno plaćene. Znam barem 20 ljudi koji su platili karte, većina od njih je koliko-toliko aktivna na burzi. Ja sam isto tako pljunuo lovu za sve tekme do finala (mislim negdje oko 8k kn – ne da mi se provjeravati). Ako ne prođemo skupinu dobit ću povrat love negdje oko 4.800kn. Dakle, rano ispadanje znači povrat love od koje nešto možda završi na burzi, prolazak dalje znači koja piva više u Karlovačko korneru i koji tank benzina više.
Inače vas volim čitati, puno se da naučiti od vas i dobro je za sve da nemamo samo UP UP drukere ali ovo…
[rolleyes]
Nadalje tu je nogometno prvenstvo koje ce po meni povuci dio sredstava iz fondova jer ce ekipa dizati lovu da bi isli u Austriju. Jedino nas rano ispadanje reprezentacije moze donekle spasiti.
Ova priča o utjecaju kojekakvih nogometnih prvenstava prvi puta je plasirana 1998. da pokvarena Tuđmanova vlast opravda lošiju turističku sezonu koja je prije svega bila posljedica katastrofalnog ugleda Hrvatske u svijetu. Sjećam se da su kod nas nekoliko mjeseci poslije objavljeni podaci o gledanosti utakmice Hrvatska-Njemačka i Francuska-Brazil u Njemačkoj i Francuskoj. Svega 30-tak % Nijemaca gledalo je tu “povijesnu” utakmicu i svega 45% Francuza gledalo je prvo finale svoje repke na Svjetskim prvenstvima. Na kraju koliko od 500 milijuna europljana putuje na mjesta događanja prvenstava i što ih spriječava da na TV-u prate utakmice tokom ljetovanja. Mi taj argument iznosimo uoči prvenstava da opravdamo eventualno slabiji dolazak turista koji može imati veze s našim slabostima a ne nogometom.
[color=blue]Warren Buffett: big is bad for banks[/color]
http://business.timesonline.co.uk/tol/business/economics/article3867799.ece
[color=blue]Microsoft definitivno odustao od Yahooa[/color]
[color=black]Microsoft je priopćio kako je ponudio povećanje inicijalne ponude za oko pet milijardi dolara, odnosno 33 dolara po dionici. Yahoo! je tražio 37 dolara po dionici.[/color]
http://www.seebiz.eu/hr/techno-_-it/microsoft-definitivno-odustao-od-yahooa,14503.html
Ako ja pricam gluposti, sto ste se svi odjednom toliko raskokodakali. Pa pustite budalu Iveka da pise gluposti a ne odmah kao opareni skacete. Ili niste sigurni u ono sto ovdje pisete??? [lol]
Da ne radim Vjeki posla oko brisanja odustajem od rasprave sa “tenisacem”, bratom Jovom i ostalima. Umjesto sto napadate na osnobnom nivou u svim gornjim postovima nisa vidio niti jedan “hard core” argument koji bi pobio ono sto sam naveo. Sto se UBS-a tice ja na to gledam kao na cinjenice – bitni su brojevi. A mozda znaju i nesto vise od nas kada daju ovakva predvidjanja. Sto se fondova i nogometa tice – ekipa vec polako povlaci lovu. Kod mene u kvartu uredno vele decki da ce srezati dio u fondovima jer ionak samo puse lovu u njima. A kako ce fondovi vrsiti isplate?? [bye]
Sto se tice radnickih dionica, poznata je stvar da su one u CVRSTIM rukama!!! [lol] [lol] [lol]
Ivek, generaliziraš onako kako ti odgovara. A odgovara ti crna situacija jer si u kešu. Štoviše, najcrnja.
Podsjećaš me na rane kršćane koji su iščekivali armagedon prvo 500.-te godine pa su divljali. Armagedon nije došao, pa su odlučili da će biti 1000.-te godine. Pa nije došao. Pa je rečeno da će biti kad osvoje Jeruzalem. Pogađaš, nije došao. I tako su još podosta puta ostali razočarani što su ostali bez armagedona. 🙂
Ivek, Ivek, nepopravljiv si. Nosi ti se crna boja i ne popuštaš ni milimetra, a sve je tako jednostavno. Sutra i prekosutra i ne otvaraj burzu, jer to neće biti dobro za tvoje srce. Četvrtak i petak skupi hrabrosti i natovari se pošteno, jer će ti to biti zadnja prilika za kupovinu po povoljnim cijenama. Prodaj opet krajem 6. mj. i polako se utovaruj od 15.7- 15.8. Čekaj Fi-e za 3 kvartal i opet se ukeširaj, pa piši crnjake dalje do Nove god. Zaradi nešto, ovako u cashu pojesti će ti sve inflacija, no ti to ionako već znaš.[wink]