hohner: ” koja je po vama bolja dionica TRANSADRIJA ili TEHNIKA,zahvalan unaprijed na odgovoru. ” tehnika… jer je previse pala zbog razvikanog slucaja ‘kupska’ sad probaj uloviti nesto nakon blokade, ali sumnjam de ces moci blizu zadnje cijene realno, mislim da transadrija mozda i ima bolje rezultate od tehnike ali je to ukljuceno u cijenu a zasto uopce kompariras te dvije potpuno razlicite dionice?
zato što valjda obje počinju na T
a druga slova je već kupio [lol]
uf,konačno smo u pozitivnom teritoriju – crobex +0,03%. Malo ali slatko. Jel ovo naznaka promjene trenda?
Danas jedino za sada dobro je izvješće Zagrebačke banke.[thumbsup]
Dobar je ovaj LEDO…samo ne i izvještaj
Crni-Ivo: ” Počinje novi krug igre “najveći paničar”. A pazi danas obavijest FED-a a joooj tek kada onda počne padat sve gdje će biti kraj 3000??? ili niže? ” Ma dajte ne širite paniku bez veze… ovo kako je jutros bilo smo vidjeli već iks puta, šišaju se ofce, rade skupi puloveri; bit će toga još (možda i danas), ali stvarno je dosta navlačenja, zastrašivanja… hladna glava i to je sve.
Gospodo,
vjerovali ili ne ja nikog ne navlačim niti zastrašujem.
Dugo sam već na burzi i nikada mi nije palo na pamet tu pisati, ali kada čitam ovo kaj vi svi pišete morao sam se uključiti.
Naime, možda ja samo znam malo više od Vas i kako će se stvari odvijati jer sam u nekim kontaktima, ali jedna stvar koju želim reći jest da oporavka nema i da ga neće biti dugo. Ovo gore dolje je normalna stvar i stoga Vas sve lijepo molim da prestanite optuživati druge za ovaj pad, prozivati gospodina premijera i slično.
Stanje nikako nije dobro a to što Vi nemožete otvoriti oći i to vidjeti nisam Vam ja kriv.
Ulažite u znanje a ne i pisanje na forumu, a drugo izbacite si iz glave vaše želje a ubaciti u glavu realnost a ona je:
– 37 mlrd eura vanjski dug Hrvatske
– inflacija koja će na razini godine premašiti 6%
– visoki rast nafte u svijetu
– Amerika sa nultom stopom rasta koja se približava recesiji
– Kosovo
– radikali koji pobjeđuju u Srbiji
i još mnošto drugih stvari.
Nemojte se ljutiti na mene, niti sam druker niti insajder, samo sam jaako dugo u dionicama i imam iskustva vjerojatno više nego većina Vas ovdje.
Ja ne govorim da je krah to nikako ali govorim da prestanete ljudima mazat oći da je oporavak i sirote tjerat da uzimaju margin kredite i sami sebe odvlačiti u propast jer je trenutno doba kada nam treba jako i stabilna burza a ne burza zasnovana na kreditima.
lijepi pozdrav
Crni-Ivo:
”
A pazi danas obavijest FED-a a joooj tek kada onda počne padat sve gdje će biti kraj 3000??? ili niže?
”
FED vise nije bitan toliko. Kod nas je gorivo doslo na 9 skoro. Ako dolar jos malo potone biti ce i vise. Izvjesca koja se dostavljaju su po meni uglavnom losa. Jako losa. Ne postoji vise razlog za ove cijene jer se i fundament mijenja.
Treba malo vremena dok trziste to shvati. Ova dva neradna dana su veliki gap i ako brojevi koji ovaj tjedan izadju u US budu losi dogoditi ce se to sto ce se dogoditi. Netko ovdje veli da su svi u cashu. Pa bas i nisu. A dizu se i novi margini. U svakom slucaju uzbudjenja nece usfaliti. A poslije podne mozda opet budemo imali lightning round.
slažem se sa njim u potpunosti,nije vise trziste toliko napuhano samo sto treba malo vremena..i mislim da vise nece rasti kao sto je prije vec selektivno..prehrana,gradjevina,energija..
Kaj je izašao PUNT?
a da loš i on
nisam naveo sva, samo neke
recimo PTKM je imala odlično GFI a skoro ni 5% nije poraslo, zašto?[bye]
Kretanje burzovnog indeksa
CROBEX 3.744,71
CROBEX % +0,27 %
[thumbsup]
Po meni skoro sva.
Nisu sva, rijetki su izvanredni, ali objasni meni neuopućenom zašto rastu dionice onih poduzeća s lošim izvještajem?