Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Malo neobićno, netko stavio kupnju VART 1832 komada po 160.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Pazite ovo

Kupnja – VART-R-1
1.822 160,00
100 155,10
32 155,00
123 154,10
25 137,00

Prodaja – VART-R-1
60 168,00
29 180,00
180 188,98
50 188,99
200 189,00

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

PUNT u blokadi sa 12, 27 kuna prometa [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

24g - liberel, ateist, anarhist, kapitalist...

medo kad je trebalo kupovat ti si spavao..a sad bi ponovo..[rolleyes] ma da ne bi. prošla baka s kolačima[smiley] bojim se da ćeš na 4500 plakat za 3900[wink]

Prelijepa kolegice, nadao sam se da starina poput mene zaslužuje više poštovanja pogotovo od mladih lijepih djevojaka poput Vas kojima želim puno sreće u trgovanju sa zvijerima i ažadajama ove naše male burze. Evo malo lektire za Vas i druge koji misle da će ova turistička sezona biti dobra i da će naša burza imati ijedan stvarni razlog za rast.

Naime tko išta zna o ekonomiji i burzi potpuno mu je jasno da kod gospodarskih kriza izazvanih štednjom građana prvo nastrada tkz. consumer discretionary (za nas jako bitni hoteli, restorani, retail i druge uslužne djelatnosti). Naši dragi susjedi Talijani vjerojatno neće imat rast veći od 0.8% ove godine i sumnjam da će imati za kupavati tjesteninu ove godine nego će je mjesiti doma i to od najjeftinijeg brašna i malo trulijih jaja. ili možda optimisti očekuju desant Kineza na hrvatsku obalu.

European Retail Sales Slumped in April

European retail sales dropped the most in more than four years in April as rising fuel and food prices squeezed shoppers’ budgets, the Bloomberg purchasing managers index showed.

The measure of sales growth in the euro region declined for a second month to a seasonally adjusted 41.8 from 48.2 in March. A reading below 50 indicates contraction. The index, which is based on a survey of more than 1,000 executives compiled for Bloomberg News by NTC Economics Ltd., is at the lowest level since its introduction in January 2004. Sales also fell from a year earlier.

Carrefour SA, the world’s second-biggest retailer, and Ikea, the largest home-furnishings seller, said the industry is likely to suffer as global economic growth slows and commodity prices soar. Consumer companies have “never before faced so many challenges,” Carrefour chief Jose Luis Duran said earlier this month at the World Retail Conference in Barcelona, Spain.

“Italian indicators have been on a predictable and steady downward trend for the past year,” said Morgan Stanley economist Vladimir Pillonca, who predicts Italy may be the first and only country in the euro region to enter into a recession this year.

Vaš link

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Nema rezona da tržište ide gore a HT i INA dole..

Pogledaj izvještaj OIF-ova za 17.04.2008. i sve će ti biti puno jasnije [smiley]

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Netko me je pitao zašto je bitan CROBEX 3200. Zato što ta razina znači kapitulaciju onih investitora koji su ušli 2005-2006 a i prije. A i zato što su baš tu razinu fondovi javno pokazali kao crtu obrane. Znači ako brana padne nema više ni jedne isprike koja može spasiti burzu.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

medvjedi, povratak na nize nije realan

fondovi su oko 20-30 posto u minusu, a morali bi zavrsiti u plusu barem 5-10 posto da vrate investitore. ipak oni zive od naknada za upravljanje.. mislim na 2008 godinu…

ako nista drugo, dizat ce cijene dionica iz svojih portfelja cim se smanji navala na prodaju udjela… a to je vec sada

kada su ljudi rasprodavali udjele iz fondova, oni su jos malo srusili cijene. namjerno sada ce ih namjerno dizati kada se natovare od panicara. samo treba znati kada uci i kada izaci… ja izlazim na crobexu oko 4800- 5000

Sve stalo ,ni gore ni dole .Svi u nekom niskom položaju za start ,samo kamo startati?

samo jedan zakljucak za kraj… pravi igraci diktiraju cijene na burzi… male bebe pokusavaju to raditi po krcmama i forumima… pa-pa do sutra[thumbsup]

Naravno da ima podcjenjenih i precjenjenih dionica … ali ipak ove podcjenjene su više podcjenjene nego ove precijenjene precijenjene. [lol]

Cookie Monster

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=dae7a059-c8ce-40b5-a93d-f0eabd19e969&ref=lastadd
zanci to je razlog pada

Hm, nekako mi je slab i nemušt otpor ovih što pokušavaju biti optimistični. Puno bolje je to išlo kolegi Mig29 on je znao složiti nešto više od prosto-proširene rečenice (doduše mi smo raspravljali kad se CROBEX motao oko 5000).

Samo se vi uzdajte u fondove da će vas spasiti, oni računaju da ćete vi spasiti njih. A zapravo svi se skupa nadaju da će bakice što su prodale HT na 380 izvući lovu iz madraca. A bakice i Sorosevci vole kupovati jedino kad je jeftino da boli glava. [smiley]

New Report

Close