Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stalno mijenjanje portfelja odnosno “prešaltavanje” iz jedne dionice u drugu izaziva tzv. “prometni sindrom”. To je slično kao u prometnoj gužvi, koju god traku izabrali uvijek ste dojma da je “ona druga” brža.

istina majke mi istina,ne znam kak al uvijek izaberem pogresnu traku ili ulaz-izlaz na auto-putu[lol]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Evo malo razrade investitorskog sentimenta, ima čak i o pokazateljima forumskog sentimenta [wink] . Čitaj odlomak Other approaches pa nadalje:

http://financemanila.net/2008/01/24/some-sentiments-on-sentiments/

uvijek izaberem pogresnu traku ili ulaz-izlaz na auto-putu[lol]

samo da ne odaberesš pogrešan smjer [smiley]

Evo malo razrade investitorskog sentimenta, ima čak i o pokazateljima forumskog sentimenta [wink] . Čitaj odlomak Other approaches pa nadalje: http://financemanila.net/2008/01/24/some-sentiments-on-sentiments/

odličan link [thumbsup]

Heaven or Las Vegas

Evo malo razrade investitorskog sentimenta, ima čak i o pokazateljima forumskog sentimenta [wink] . Čitaj odlomak Other approaches pa nadalje: http://financemanila.net/2008/01/24/some-sentiments-on-sentiments/

Ja sam prošla fazu Capitulation i Despondency i sad sam između Depression i Hope …[lol]

Tišina pred oluju[shocked]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Tišina pred oluju[shocked]

ma nema da brinete, sve će lepo da se sredi i opet ćemo da trgujemo na marketima ko u stara dobra vremena
[thumbsup]

Mnogi forumaši imaju multinickove, a samo ja Sisoje imam, bre, multiforumaše

Evo malo razrade investitorskog sentimenta, ima čak i o pokazateljima forumskog sentimenta [wink] . Čitaj odlomak Other approaches pa nadalje:

http://financemanila.net/2008/01/24/some-sentiments-on-sentiments/%5B/quote%5D

zgodno. evo ideja moderatorima Poslovnog za uvesti sentiment indikator. forum Poslovnog je idealan za to [smiley]

inače, onak teoretski, dobar indikator dna/vrha bi vjeojatno bila količina keša u portfelju kod malih investitora. što ga je manje, vrh je bliži. što ga je više dno je bliže. [smiley]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

gringo: ” Evo malo razrade investitorskog sentimenta, ima čak i o pokazateljima forumskog sentimenta [wink] . Čitaj odlomak Other approaches pa nadalje: http://financemanila.net/2008/01/24/some-sentiments-on-sentiments/” zgodno. evo ideja moderatorima Poslovnog za uvesti sentiment indikator. forum Poslovnog je idealan za to [smiley] inače, onak teoretski, dobar indikator dna/vrha bi vjeojatno bila količina keša u portfelju kod malih investitora. što ga je manje, vrh je bliži. što ga je više dno je bliže. [smiley]

Slažem se.
Koliko ljudi ne vjeruje više u korekciju, vjerujem da sam među nekolicinom malobrojnih koja je u kešu.
Usto moram napomenuti da će kvartalna uzvješća biti vjerojatno pogodna prilika za izlaz velikih.
Nikad se ne zna.[thumbsup]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Razumijem te ja sinek teško je sada biti u kešu.
Posebno onima što nisu morali ali su se iskrcali na dnu dna.[lol]

– pa aktivirali su samo svoje stop loss naloge na -50%
– čitaju stručnu literaturu te izlaze iz dionica na prihvatljivom minusu.[lol] [lol] [lol]
Pozdrav !

@blueman

Ne kužim u čemu je problem ako netko u pet mjeseci tri puta promjeni portfelj.I ne kužim kakve to veze ima s komentarima trgovanja.I još ne kužim zašto bi nekog brigalo koliko često netko trguje.Zar nije svakome prepušteno da svojim novcem radi što hoće.[embarass]

– hoće li netko promijeniti portfelj i 10 puta, dionice – keš to je sasvim privatna stvar.
– ali onda ovdje iznositi argumente za pad tržišta jer je u kešu.
– ili neargumentirano pisati o rastu tržišta jer je 100% u dionicama to nije u redu.
– ovo jednostavno postaje tema drukanja crobexa kojega nitko niti ne kupuje ili prodaje.

– ja imam dosta dionica jedne nelikvidne firme.
– o njoj više manje sve znam.
– sada bi mogla argumentirati bar 10 razloga zašto je to jako dobra firma za ulaganje, a dijeli i dividendu.
– a sigurno ima i 10 jako dobrih razloga zašto ta firma ne vrijedi ništa.
– ja sam ušla u jedan rizičan posao.
– rizik je moj,
– u ovoj korekciji je pala i ta dionica, ali na smiješnom prometu.
– ja ju upravi mogu prodati po većoj cijeni, jer znam koliko vrijedi.
– gledajući njenu cijenu na burzi koja je jako povoljna,
– ima jedan mali tehnički problem,
– nema šanse kupiti i malo značajne količine te dionice bez značajnog dizanja cijene.
– trenutno na našem tržištu imate barem 10 takvih dionica.
– ja ju ne reklamiram, ali jednog dana Vi će te je od mene kupovati po puno većim cijenama.
Pozdrav !

Podsjetnik:

Tema je Komentari trgovanja, ne korisnika Baron

Gospodine Vjeko.
– redovito pratim ovu temu Komentari trgovanja.
– i treba mi sve više i više vremena za sve pročitati.
– ali tu je sve više i više postova koji nemaju nikakvog smisla, te se jako teško može pronaći 5% korisnih postova.
– i tema već danima, tjednima postaje Komentari trgovanja korisnika Barona.
– sada je tu najbitnije je li gospodin Baron u kešu ili dionicama i hoće li tržište rasti ili padati.
– takvo pisanje iritira dosta korisnika te imamo veliki broj postova u kojima nema ništa korisnog za pročitati, ali se tim čitanjem gubi i puno vremena.
– kome je do pisanja ima jako puno sporednih tema i tamo se zbilja slobodno može pisati.

– protiv sam bilo kakve cenzure, ali na ovoj temi bi zbilja trebalo jako puno postova brisati.
– ili ih držati barem 24 sata (post će se pokazati nakon odobrenja moderatora)
– jer zbilja nema smisla kada netko s par napisanih postova dođe na ovu temu i napiše crobex ide ispod 3.000, jer je dotični u kešu od 20.000kn, a to mu je u biti i cijeli portfelj.
Pozdrav !

New Report

Close