Probudili se brodari ,građevinci,pitam se ko je sljedeći?
SN i VLHO ako imaš strpljenja [cool]
Odgovoriću, po meni brodari i dalje [thumbsup],građevinari[bye]
Prehrana[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
turizam[sealed]
energetika[thumbsup][thumbsup]
ČARUGA: ” Probudili se brodari ,građevinci,pitam se ko je sljedeći? ” Odgovoriću, po meni brodari i dalje [thumbsup],građevinari[bye] Prehrana[thumbsup][thumbsup][thumbsup] turizam[sealed] energetika[thumbsup][thumbsup]
samo ti još fale banke i naveo si sve sektore u Rvata, zašto tipuješ na turizam?
CO PBZ mirovinski fond. Zadnji put kupovali 04.04.2008 ( i to Ledo da bi kasnije sve prodali). Ostali mirovinci isto gotovo ništa prošli tjedan.
Banke neću komentirati jer bi me razapeli ovdje inače za banke možda bude godina ok ali fundamenti[cry]
Banke nula bodova …
kreće turizam …
koje firme iz prehrambenog sektora će rasti? da nije možda Belje? [yawn]
Banke nula bodova …
kreće turizam …
koje firme iz prehrambenog sektora će rasti? da nije možda Belje? [yawn]
nema sanse turizam, postoji par turistickih kuca koje idu prema napred, no zbog capexa one su u deep sheet, moraju naplacivati premium prices, sezona u HR jos uvijek traje prekratko, ako ides na istu kvalitetu hotelske usluge na sredozemlju, placas 2x manje,
– velika vecina, ostali, sindrom brke u bijeloj kosulji koji nose cevapcice za rucak…
uzasno lose upravljanje, kronicni nedostatak love za poboljsanje usluge. Po meni, je turizam dugorocno OK, al se moraju neke stvari promjeniti da bi turizam bio OK za ulaganje, no prije svega maknuti HFP kao vlasnika
– nema brand-a u industrijji, sad cu ja kao turist radje izabrati da odem HTP Korcula nego u Marriott u Sapnjolskoj? Nisam siguran da je brand Croatia dovoljan za nas turizam…
iskreno, bilo bi mi drago da sam krivu, posto bi nam svima bilo bolje da je turisticka sezona 6 mjeseci i da su prihodi od turizma 2x veci, a mi samo vjesamo zimmer frei i iznajmljujemo golf terene u Slavoniji
a evo i prikladno:
http://www.youtube.com/watch?v=JEo03C3VPeM
[lol]
fazan: ” Banke nula bodova … kreće turizam … koje firme iz prehrambenog sektora će rasti? da nije možda Belje? [yawn] ” nema sanse turizam, postoji par turistickih kuca koje idu prema napred, no zbog capexa one su u deep sheet, moraju naplacivati premium prices, sezona u HR jos uvijek traje prekratko, ako ides na istu kvalitetu hotelske usluge, placas 2x manje, – velika vecina, ostali, sindrom brke u bijeloj kosulji koji nose cevapcice za rucak… uzasno lose upravljanje, kronicni nedostatak love za poboljsanje usluge. Po meni, je turizam dugorocno OK, al se moraju neke stvari promjeniti da bi turizam bio OK za ulaganje, no prije svega maknuti HFP kao vlasnika – nema brand-a u industrijji, sad cu ja kao turist radje izabrati da odem HTP Korcula nego u Marriott u Sapnjolskoj? Nisam siguran da je brand Croatia dovoljan za nas turizam… iskreno, bilo bi mi drago da sam krivu, posto bi nam svima bilo bolje da je turisticka sezona 6 mjeseci i da su prihodi od turizma 2x veci, a mi samo vjesamo zimmer frei i iznajmljujemo golf terene u Slavoniji a evo i prikladno: http://www.youtube.com/watch?v=JEo03C3VPeM [lol]
Na primjerima preuzimanja Sunčanog Hvara i Arenaturista možemo vidjeti koliko naš turizam (ne) vrijedi. Površno je promatrati turizam kroz brku koji nosi ćevape, a ignorirati ulaganja Orco grupe ili Kempinskog, kao i cijene zemljište i nekretnina na hrvatskoj obali.
Jako brzo se očekuje rješenje problema turističkog zemljišta, što je Hrvatska bliže ulasku u EU, sve će više stranaca biti zainteresirano za ulaganja u hrv. turistički sektor. Kod takvih dionica trebao bi se promatrati BV, a ne P/E ili P/S.
slazem se s ovim sto si napisao – definitivno je suncani hvar ili istraturist na sto sam mislio kad sam napisao da postoje kuce koje idu napred, a naplacuju premium prices zbog visokog capexa…
nisam rekao da turizam ne vrijedi VEC DA SE U VECINI KUCA LOSE UPRAVLJA I DA JE REZULTAT DOBAR AKO NIJE NEGATIVAN, definitivno podcijenjen sektor ako se gledaju multiple tipa P/BV (revaloriziran BV), a definitivno precijenjen sektor ako ga se gleda multiplama P/E, P/S, P/CF
Odnosno rekao bih da je precijenjen ako se gleda po multiplama P/Soba, jer u sve te kompanije treba jaaako puno uloziti
golubv Pa koja vam je to disperzija ako uložiš u deset fondova??[shocked: “Ili još bolje ono – što padne prodate?[shocked][shocked]Nešto tu meni debelo ne štima.Ali svatko ima svoju taktiku.[lol] ” – na žalost ništa nisi kužio o ulaganjima, inače u fodovima mi je bilo cca 5% kapitala. – isto tako i ja ne kužim koji si ti na slici pingvinić ili vražić. – kad je Von Braun stavio sličnu sličicu svima nam je bilo jasno tko je Von Braun. – šteta što gospodin Baron ne vrati ponovno sliku. Pozdrav !
Koji fondovi Ivana,daj molim te.Nebi fondu dao ni lipe.Pa da tamo neki nalickani kupuje za moj novac šrot dionice koje njegova punica ima “slučajno “u portfelju.Prije bi poklonio sredstva u dobrotvorne svrhe pa nek ih tamo pokradu.
A sad odgovor na tvoju dilemu-ja sam ulagač.[proud]