Vidibald: ” Zna se da burza uvijek reagira ranije na vijesti. Dok bude kriza na vrhuncu, ne znači da će i indexi biti na dnu…naprotiv, tjednima prije će se početi uračunavati budući pozitivni događaji.[rolleyes] ” Je, al ulaz samo dva tjedna prerano te može uništiti. Najveća likvidacija margina je bila dan-dva prije promjene trenda. Tako blizu a tako daleko…
Šta te ne uništi to te ojača.
Vidibald:
”
Zna se da burza uvijek reagira ranije na vijesti. Dok bude kriza na vrhuncu, ne znači da će i indexi biti na dnu…naprotiv, tjednima prije će se početi uračunavati budući pozitivni događaji.[rolleyes]
”
Je, al ulaz samo dva tjedna prerano te može uništiti.
Najveća likvidacija margina je bila dan-dva prije promjene trenda.
Tako blizu a tako daleko…
O čemu ti to…………………..kako te može uništiti ulazaka dva tjedna prije preokreta i zbog čega misliš da netko kupuje na margin kredit dionice??[huh]
3 posta poslije 16 sati na ovoj temi. Ovo je rekord. Očito se svi pripremaju za sutra za kupnju.[thumbsup]
Burza je kao kad vidiš santu leda na površini, a ne vidiš 90% ispod površine.
E to što ne vidiš je zaj@bano.
O čemu ti to…………………..kako te može uništiti ulazaka dva tjedna prije preokreta i zbog čega misliš da netko kupuje na margin kredit dionice??[huh]
A što ti nije jasno?
Imaš margin koji je na pozitivnoj nuli, sretno uletiš u dionice jer je sad dosta opalo. I onda pada dalje i pada najviše dosada. Tako je bilo prije posljednjeg dna.
Mogao si upast u probleme u roku od dva dana, ne dva tjedna, kad su se nanizale minus blokade.
Koliko je kolega forumaša kapituliralo u tih par dana, i rekli su to na Forumu. I silina pada zadnjih dana je bila djelomice zbog prosipanja po bidu od strane banaka, koji su rasprodavali portfelje.
A drugo pitanje mi nije jasno: jesi htio reći da se za margine ne kupuju samo dionice ili da ljudi ne kupuju dionice na margin?[huh]
Sančo čemu po tebi služe margin krediti?[shocked]
da bi banke zarađivale
[bye]
Sančo
čemu po tebi služe margin krediti?[shocked]
Kredit mi služi da dobivam kamatu od zajmoprimaca[rolleyes]
Sančo:
”
”
A što ti nije jasno?
Imaš margin koji je na pozitivnoj nuli, sretno uletiš u dionice jer je sad dosta opalo. I onda pada dalje i pada najviše dosada. Tako je bilo prije posljednjeg dna.
Mogao si upast u probleme u roku od dva dana, ne dva tjedna, kad su se nanizale minus blokade.
Koliko je kolega forumaša kapituliralo u tih par dana, i rekli su to na Forumu. I silina pada zadnjih dana je bila djelomice zbog prosipanja po bidu od strane banaka, koji su rasprodavali portfelje.
A drugo pitanje mi nije jasno: jesi htio reći da se za margine ne kupuju samo dionice ili da ljudi ne kupuju dionice na margin?[huh]
Htio sam reći da ove dvije teze nemaju veze jedna s drugom………………….ulazak dva tjedna prije preokreta je idelano vrijeme osim za daytradere, a što se tiče margin kredita za njih si potpuno u pravu ( nisam to negirao )
pozdrav
uostalom tužiti ću vas Samodolu za pritisak koji radite na mene
Htio sam reći da ove dvije teze nemaju veze jedna s drugom………………….ulazak dva tjedna prije preokreta je idelano vrijeme osim za daytradere, a što se tiče margin kredita za njih si potpuno u pravu ( nisam to negirao )
pozdrav
uostalom tužiti ću vas Samodolu za pritisak koji radite na mene
Ove dvije teze nemaju veze jedna s drugom ukoliko se razdvoje. Ja sam ih stavio u isti kontekst, dakle – kupovina dionica samo dva tjedna prije dna, na margin kredit.
Ja ću tebe tužit Kardumu, pa će te nogom u tur.[smiley]