Idealna situacija za “manipulaciju”, bilo prema gore ili dolje.
fondovi ne trguju vec tjedan dana…. nema nikakvog razloga zasto bi sad poceli kad su vani u crvenom, na osnovu cega??
ubio ih Ambac
atpl sat vremena nije bilo transakcije odkad pratim burzu to nisam vidio! šta su svi uzeli produženi vikend[undecid] bježim i ja nema tu zbivanja do ponedjeljka siguran sam[cool]
New York-based Ambac Financial Group Inc. says it swung to a loss of $1.66 billion or $11.69 per share, compared with profit of $213.3 million, or $2.02 per share, a year earlier.
Thomson Financial says Wall Street expected a loss of $1.51 per share, on $414 million in revenue.
iliti katastrofa
cijena nafte 120 dolara za barel. to je po meni trenutno najveći problem. a tu su nemoćni i naši fond manageri. to diktiraju najbogatiji koji enormno zarađuju preprodajući naftu. cijena nafte na izvoru ne raste.
Mislim da sva ova poslijednja događanja sa HT-ovom dionicom treba promatrati u svjetlu zagušenja tržišta sa masovnim ulaskom “jeftinih dionica” u rukama neiskusnih i nezainteresiranih vlasnika. Bojim se da toj tendenciji pada vrijednosti nije kraj, jer čeka nas još jedan jaki udar na vrijednost u trenutku kada krene ponuda 7% dionica za zaposlenike HT-a i bivšeg PTT-a. Ako uzmemo nekog prosječnog zaposlenika sa 20-tak godina staža, cijena će za njega biti oko 210-215 kuna… Prva je procjena bila da će osnovni paketi biti teški oko 80.000 kuna. No, zbog crnih oblaka na burzi, puno će potencijalnih kupaca odustati, tako da bi paketi mogli ići i preko 100.000 kuna. Opravdano je za pretpostaviti da će velika većina novih vlasnika htjeti što prije utopiti svoje dionice pa makar i uz minimalnu zaradu… Jedina nada nam ostaje da se proglasi što je moguće duži moratorij na prodaju dionica ( ne godinu, nego bar dvije), tako da se sačuva burza i likvidnost dionica HT-a…
Vaš link cijena nafte 120 dolara za barel. to je po meni trenutno najveći problem. a tu su nemoćni i naši fond manageri. to diktiraju najbogatiji koji enormno zarađuju preprodajući naftu. cijena nafte na izvoru ne raste.
to nije uopce najveci problem, kad ti je Euro 1.6 USD cijena nafte nije se tako strasno povecala
Vaš link
cijena nafte 120 dolara za barel. to je po meni trenutno najveći problem. a tu su nemoćni i naši fond manageri. to diktiraju najbogatiji koji enormno zarađuju preprodajući naftu. cijena nafte na izvoru ne raste.
da ta nafta je fakat grda zadnje vrijeme i to me najvise zabrinjava.. to je sad zbog nigerije i slicnih podrucja al nebu ni to zauvijek.. bude se ona stabilizirala uskoro, samo na kolko $ pitanje.
asdfgh123: ” Vaš link cijena nafte 120 dolara za barel. to je po meni trenutno najveći problem. a tu su nemoćni i naši fond manageri. to diktiraju najbogatiji koji enormno zarađuju preprodajući naftu. cijena nafte na izvoru ne raste. ” to nije uopce najveci problem, kad ti je Euro 1.6 USD cijena nafte nije se tako strasno povecala
I nije da nije. Cijena barela je bila 50 dolara prije godinu dana. A Eur/dolar je bio na 1,36. nafta je otišla 1,4 puta, a eur na dolar 1,17 puta.
Krenuli brodari, drž te gaće, he,he …
Sa veza br. 2. na relaciji nove visine polazi prijevoznik ATPL-R-A, molimo putnike koji se nisu ukrcali da učine to što prije, jer brod samo što nije krenuo, …
asdfgh123: ” Vaš link cijena nafte 120 dolara za barel. to je po meni trenutno najveći problem. a tu su nemoćni i naši fond manageri. to diktiraju najbogatiji koji enormno zarađuju preprodajući naftu. cijena nafte na izvoru ne raste. ” to nije uopce najveci problem, kad ti je Euro 1.6 USD cijena nafte nije se tako strasno povecala
samo si djelomicno u pravu, potraznja nafte se naglo povecava, zasto je rusija zadnjih par godina puna casha