tenkista:
”
Kolega Avax, Azija je zelena a i futuresi u Americi. Može sada link ili ćete čekati trenutak dok će biti crveno?[lol]
”
Nisam se mislio danas javljati i bacati sol na ranu vama koji ste zaglibili u dionicama (mogu ti staviti zaključno crvenilo od jučer za USA i EU), ali kad me već vučeš za jezik: pogledaj malo bolje, pa ćeš vidjeti da je USA padala 2 dana za redom, EU također je padala 2 dana za redom,a crobex je pao samo jučer nakon 5 dana rasta.
Znam da ne želiš sam sebi priznati, ali sve više nas prelazi u keš, bez namjere da kupujemo dok je crobex na ovim razinama jer je izgledno da možemo očekivati još koje testiranje nedavnog dna crobexa na 3200. Nedavna zbivanja pokazala su da su mirovinci bili aktivni dok je crobex bio na 3200-3300, a zatim su se povukli pa je ovaj jaki rast od 5 dana za redom bio ostvaren najvećim dijelom na krilima euforije ostalih ulagača.
U svijetu – cijene nafte i dalje rastu, rezultati kompanija vani su lošiji od očekivanja, a u EU ulazimo najranije oko 2011.…
Kod nas još ima dosta stranih ulagača koji su se povukli ili je u tijeku povlačenje s našeg tržišta (rasprodaja dionica) jer im lova treba na matičnim tržištima tako da neke perspektive za jači rast crobexa trenutno ne vidim. Dodajmo tome i da se naši blue chipovi poput INE I HT-a trže na najnižim razinama od kad su izlistani na burzi, a bez neke skore perspektive rasta, pa će ti biti jasnije kakvo je trenutno stanje na burzi. Crobex možda danas pred kraj i ode u zeleno, ali moje osobno mišljenje je da će uskoro opet biti ispod 3500.
Zato je moj savjet onima u kešu da budu strpljivi, bit će jeftinijih prilika za kupnju. [wink]
vrlo dobro kolega znate da ste u krivu u skoro svemu što ste napisali
bez komentara i daljnje prepiske[bye]
Jeste li primjetili na INGR ,ATPL ,LKPC,DLKV i ostalima. S pomoću 1 kom na asku se nisko spušta cijena da bi se otvorilo u minusu.
Ipak ćemo kako fondovi kažu.[thumbsup]
na žalost danas po količini naloga nebu nekog prometa … minus na kraju
Ako HT i INA potegnu dolje danas, idemo zajedno s njima. I sa THNKe se povukao nalog sa prodaje od 25kom. Nešto nam se sprema?
Sprema se novo šišanje ovaca, da bi se moglo proizvoditi pulovere i veste za slijedeću sezonu. [proud]
mora da im je bilo jako smijesno zadnjih tjedan dana [lol] [lol]
dobro jutro,
prema ovome sto pisete cini mi se da ste zadovoljni sadasnjom situaciom.
dakle, lagani pad Vam ne bi smetao.
ok, meni je svejedno…
dok god je IGH iznad 10k a ingra oko 34k svi nekako prihvacaju situaciju u kojoj se nalazimo .
valjda je psiholoska granica pad ingre ispod 30k. vidjeti cemo.
bilo bi nam svim lakse kad bi trgovali na vecim razinama jer ne bi imali teret gubitaka iz proslosti…
treba pratiti OIL koji je najbitniji,tvoje vidjenje nafte nije u redu jer je dolar vec dugo na 4,55kn-4,58kn a od tada nafta je otisla sa 108 na 119,50$ tak da cijena divlja,ostalo je samo bla bla.Nafta je glavni izvor svega
Baron: ” Ako HT i INA potegnu dolje danas, idemo zajedno s njima. I sa THNKe se povukao nalog sa prodaje od 25kom. Nešto nam se sprema?
” Sprema se novo šišanje ovaca, da bi se moglo proizvoditi pulovere i veste za slijedeću sezonu. [proud]
bas me zaniam kaj ce se dogoditi ako npr. HT da izvanrednu dividendu…
ili ako u londonu onaj agent dogovori dobar deal danas sa investitorima…
bilo koji dogadaj ce uvelike pomoci…
Tako već može, iznio si svoje mišljenje, pa tko želi neka komentira za ili protiv. Moj komentar je da je to što navodiš kao pozitivno već odavna poznato, a uzevši u obzir sve skupa (pozitivno i negativno) nisu argumenti koji bi (mene osobno) trenutno potaknuli na kupnju dionica. Zato ja i dalje čekam s kešom povoljnije prilike za kupnju i to je moje pravo. Pozdrav.
Baron:
”
Ako HT i INA potegnu dolje danas, idemo zajedno s njima. I sa THNKe se povukao nalog sa prodaje od 25kom. Nešto nam se sprema?
”
Sprema se novo šišanje ovaca, da bi se moglo proizvoditi pulovere i veste za slijedeću sezonu. [proud]
Točno, samo je moja pretpostavka da će ići obrnutim slijedom od jučerašnjeg dana. Prvo dolje panika a onda dići gore pa uvaljati. Kako god bilo ovih nam dana očito slijede igrice.
Krenulo je krvavo. Fondovi znaju šta rade. Potiču sa par nionica nisko spuštnih na otvaranju, lagani odbijanac.
Tko ih ne zna čitati, nadrapao je.[undecid]
makroekonomska slika Hrvatske kao i ostalih tranzicijskih zemalja nije nimalo blistava. onakav rast kakav su imali zadnjih 7-8 godina mogu zaboraviti. temeljio se na visokoj potrošnji i sada laganoi dolazi vrijeme štednje što će se odraziti i na pad gospodarskog rasta a posljedično i na sporiji rast dobiti. već zadnji kvartal 2007 je za Hrvatsku bio ispod očekivanja, vjerojatno će tako biti i sa 2008..