Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.seebiz.eu/hr/burze/prekid-pozitivne-serije-na-burzi,13678.html “Ono što tržištu i dalje manjka je selektivan pristup dionicama, koji bi, ovisno o dotoku svježih vijesti, uvjetovao diferencijaciju izdanja koja kotiraju na burzi, i to ne samo prema kriteriju sektorske pripadnosti. A u tom bi slučaju, primjerice, brodari dobili na značaju. Jer trajna fiksacija velikog broja domaćih ulagača, poznatija pod nazivom BDI indeks, još je jučer dosegnuo najvišu razinu u posljednjih šest tjedana, smanjivši zaostatak od početka godine na relativno skromnih 8,7% minusa. Skromnih u usporedbi s 30% minusa koji u promatranom razdoblju bilježi Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A), ne odudarajući previše od blijede izvedbe CROBEX-a. A prevladavajuće raspoloženje ulagača danas nije zaobišlo dionice dubrovačkog brodara, čija se prosječna cijena spustila u minus od 3,6%, skliznuvši s početnih 2.480 ispod 2.400 kuna. Pod pritiskom prodavatelja bio je i Jadroplov (ZSE:JDPL-R-A), makar je u ovom slučaju registriran četverostruko slabiji promet. ”

tko o cemu, lepi Mario o BDI.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Nema šanse, fondovi su dobili zadatak da nedaju dolje.[thumbsup]

E sad sam miran, sad mogu mirno spavati…[smiley][smiley][thumbsup]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

tenkista: ” Nema šanse, fondovi su dobili zadatak da nedaju dolje

svi zajedno ili svaki pojedinacno, Ante zapretio, naložio, Poly zamolio ili Ivo stvar zel u svoje ruke?
mozda bolje ne analizirat vec uzet kao dogmu?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Selim se ja sa ove naše prćije na nyse.
Jebo ja više ovo grupno gore dole, to nema veze sa investiranjem.

scoop1: ” kako mi se ćini čekaju nas zanimljivi dani, pogledajte malo temu ‘što smo danas tržili’, pa svi postali daytraderi, kupio ovo, prodo ono, kupio pa prodo odmah…. biti će ko vožnja na vlaku smrti, ako jedno jutro malo lošije otvorimo, eto nas lako opet na 3200.. pozdrav ” Nema šanse, fondovi su dobili zadatak da nedaju dolje.[thumbsup]

E sad sam siguran. Sutra derem po asku odma na otvaranju.[shocked]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

bilo mi je drago donekle sto sam ovdje na ovom tzv. trzistu ispeglao zanat
sad prepustam palicu nekim novim klincima i “investitorima”
ako cita gdin. Novoselec zelim mu srecu s njegovim trejdanjima i drukanjima

sretno svima koji ostaju u ovoj zabokrecini
pozdrav kladioničarima kojih ovdje ima 99 posto

Postanite Eu-robovi

Koji fondovi ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nadajmo se da će sutra oni koji su pumpali tržište znati staviti dobru obranu na kupnji, inače će biti sra@a.Čini mi se da ide novi krug dokupa za fondove. Kako?
Pa po svemu sudeći će se maknuti sa kupnje i kad cijena padne kroz par dana, opet kupe od dioničara.
Ne idemo gore dok se ne nakrcaju jako. Po svemu sudeći.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

S obzirom da na našoj burzi kupovina dionica nema veze s fundamentima ja predlažem da uvedemo financijsku kladionica. POstavimo koeficijente koliko će koja dionica i indeks porasti odnosno pasti.[lol] [lol] [lol] [lol]

Barr otkupljuje plivine obveznice. Pliva ima izdanih 75 000 000 obveznica svaka vrijednosti 105 kuna s kamatama. Što znači da će osloboditi 7,5 milijardi kuna bit će love na burzi. [thumbsup][thumbsup][thumbsup]

” Nema šanse, fondovi su dobili zadatak da nedaju dolje.[thumbsup][/quote]
Super, ali tako ti potfelja tko njima daje zadatak?[shocked]

Puki?[shocked]

tenkista:

Koji fondovi ?

Ovi kaj se bave sa dionicama.[lol] [lol] [lol]

New Report

Close