Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Fidel: ” tigrus: ” @fidel spekulanti po entropiji izjednacavaju ponudu i potraznju, di si ovo nasao? ” ekonomija? ” ovo za entropiju… inace se to koristi u inzenjerstvu…vidim da su je poceli koristiti i u ekonomiji…

koristi se u inzenjerstvu?, stari to jako malo inzenjera “koristi” u inzenjerstvu, znam 🙂
u ekonomiji se ne ‘koristi’ entropija, ja bar nisam vidio neke proracune… ovdje sam je spomenuo kao mjeru nereda, pogledaj si teoriju informacije.. koji ste vi papci, odma ste morali izvuci nesto sa wikipedije, fakat jadno, ne mozete ni zbrojiti dnevne promete na burzi. uostalom tko si ti da zabranjujes ljudima da “koriste” entropiju.
idem ja sad malo “koristiti” entropiju, korist korist[lol]

Fidel: ” tigrus: ” @fidel spekulanti po entropiji izjednacavaju ponudu i potraznju, di si ovo nasao? ” ekonomija? ” ma cekaj samo malo… nesto ne stima. sustave koji su ljudi izgradili ne teze neredu. redovito imaju red po kojem se stvari dogadaju. sustavi teze redu. burzu je izmislio covjek. i na njoj su svi spekulanti. bilo na “dugi” rok ili na “kratki” rok. i sto je ustvari dugi rok – 1 mjesec, 1 god, 10 god ili 100 god? relativno je tko je spekulant a tko nije…jer u nacelu svi jesu spekulanti… znaci, rijec entropija nije ispravno upotrebljena jer svi teze stvaranju reda u sustavu koji, dakle u cjelinini tezi redu, a mjera entropije koristi se samo za sustave koji teze neredu (a to su svi prirodni sustavi, a ne umjetni kao sto je burza)… [thumbsup]

ajme meni ajme meni……

tigrus: ” Fidel: ” tigrus: ” @fidel spekulanti po entropiji izjednacavaju ponudu i potraznju, di si ovo nasao? ” ekonomija? ” ma cekaj samo malo… nesto ne stima. sustave koji su ljudi izgradili ne teze neredu. redovito imaju red po kojem se stvari dogadaju. sustavi teze redu. burzu je izmislio covjek. i na njoj su svi spekulanti. bilo na “dugi” rok ili na “kratki” rok. i sto je ustvari dugi rok – 1 mjesec, 1 god, 10 god ili 100 god? relativno je tko je spekulant a tko nije…jer u nacelu svi jesu spekulanti… znaci, rijec entropija nije ispravno upotrebljena jer svi teze stvaranju reda u sustavu koji, dakle u cjelinini tezi redu, a mjera entropije koristi se samo za sustave koji teze neredu (a to su svi prirodni sustavi, a ne umjetni kao sto je burza)… [thumbsup] ” ajme meni ajme meni……

pa dokazi neistinitost analize… [proud]

U okruženju(bivša juga) svi u plusu. Crna Gora jučer preko 10 a danas 7%.Koji smo mi mulci, samo trejdamo i nemremo gore.[cool]

Dok su srbi i slovenci tonuli, mi smo prošli tjedan narasli 10-12%.
Jel ti sad jasno.[undecid]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Danas sigurno u plus 1%.[lol] [lol] [lol]

nisi puno fulao : samo 3 %

CROBEX 3.603,44 -2,17%
[lol]

tenkista:

U okruženju(bivša juga) svi u plusu. Crna Gora jučer preko 10 a danas 7%.Koji smo mi mulci, samo trejdamo i nemremo gore.[cool]

Dok su srbi i slovenci tonuli, mi smo prošli tjedan narasli 10-12%.
Jel ti sad jasno.[undecid]

A šta ti želiš reći? Da je stanje u Hrvatskoj kao i tamo (Srbiji)? Kakvu poveznicu molim te nalaziš između njih i nas? Mi smo za njih Švicarska…

A pogledaj zadnjih dana LJSE…

I mi smo pali 35% u 3 mjeseca!!! O čemu ti stalno mlatiš???? Stvarno rijetko reagiram na takve, no odi igrat WoW, molim te[pray]

Fidel: ” tigrus: ” Fidel: ” tigrus: ” @fidel spekulanti po entropiji izjednacavaju ponudu i potraznju, di si ovo nasao? ” ekonomija? ” ma cekaj samo malo… nesto ne stima. sustave koji su ljudi izgradili ne teze neredu. redovito imaju red po kojem se stvari dogadaju. sustavi teze redu. burzu je izmislio covjek. i na njoj su svi spekulanti. bilo na “dugi” rok ili na “kratki” rok. i sto je ustvari dugi rok – 1 mjesec, 1 god, 10 god ili 100 god? relativno je tko je spekulant a tko nije…jer u nacelu svi jesu spekulanti… znaci, rijec entropija nije ispravno upotrebljena jer svi teze stvaranju reda u sustavu koji, dakle u cjelinini tezi redu, a mjera entropije koristi se samo za sustave koji teze neredu (a to su svi prirodni sustavi, a ne umjetni kao sto je burza)… [thumbsup] ” ajme meni ajme meni…… ” pa dokazi neistinitost analize… [proud]

ako po tebi samo prirodni sustav tezi neredu kako to da postojis ti, kako je doslo do toga? [lol]

tigrus: ” Fidel: ” tigrus: ” Fidel: ” tigrus: ” @fidel spekulanti po entropiji izjednacavaju ponudu i potraznju, di si ovo nasao? ” ekonomija? ” ma cekaj samo malo… nesto ne stima. sustave koji su ljudi izgradili ne teze neredu. redovito imaju red po kojem se stvari dogadaju. sustavi teze redu. burzu je izmislio covjek. i na njoj su svi spekulanti. bilo na “dugi” rok ili na “kratki” rok. i sto je ustvari dugi rok – 1 mjesec, 1 god, 10 god ili 100 god? relativno je tko je spekulant a tko nije…jer u nacelu svi jesu spekulanti… znaci, rijec entropija nije ispravno upotrebljena jer svi teze stvaranju reda u sustavu koji, dakle u cjelinini tezi redu, a mjera entropije koristi se samo za sustave koji teze neredu (a to su svi prirodni sustavi, a ne umjetni kao sto je burza)… [thumbsup] ” ajme meni ajme meni…… ” pa dokazi neistinitost analize… [proud] ” ako po tebi samo prirodni sustav tezi neredu kako to da postojis ti, kako je doslo do toga? [lol]

pa ja sam prirodni sustav isto kao i ti…
hehehe..
nema van iz ove diskusije… [lol]
tako je to kad se igras s terminima za koje ne znas sto znace…[lol]

ma cekaj samo malo…
nesto ne stima.
sustave koji su ljudi izgradili ne teze neredu. redovito imaju red po kojem se stvari dogadaju. sustavi teze redu.
burzu je izmislio covjek.

Znam da nije ni mjesto ni vrijeme za diskusiju o entropiji, a naročito ne sa filozofskog stajališta, ali moram te ispraviti – i ne neću reći, kako to mnogo njih na forumu radi – plati pa ću ti reći. Ipak nisam ekonomist.

Svi sustavi teže ravnoteži. Ravnoteža sustava je ujedno i maksimalna entropija sustava – maksimalni nered. Možda ti se čini besmislenim, no zamisli ovakav slučaj: imaš posudu, napuniš je pola sa bijelim kuglicama, pa na njih staviš crne kuglice. Sustav je trenutno maksimalno uredjen. Entropija 0. Ali ako protreseš posudu, kuglice se same počinju miješati i što više treseš, kuglice same po sebi imaju tendenciju da se u potpunosti izmiješaju međusobno – nema šanse (osim čisto matematičke) da se kuglice ikad više same od sebe skupe u dio posude pun crnih kuglica i dio posude pun bijelih kuglica. Ravnoteža je u takvom sustavu kaos. Maksimalna entropija.

E sad, kakve to ima veze sa burzom? Zapitaj se što je “ravnoteža” kod burze. Apsolutno jednaka potražnja i ponuda? Što se događa kad je ponuda apsolutna jednaka potražnji? Apsolutno ništa – ili će se na burzi sve protrgovati, ili će biti mrtva utrka. Na burzi, maksimalna entropija = smrt burze. Zato, koliko god me to boljelo po novčaniku, hvala bogu na špekulantima., oni su ti koji stvaraju valove, razlike u potenciji.

@debeljko

World of Warcraft

Suricata suricatta

ne bu to dobro.

Datum rising volume falling vol.
21.04.2008 104.2M 8.6M
22.04.2008 7.5M 61.5M

@debeljko
World of Warcraft

Sad ste mi sve rekli. [thumbsup]

New Report

Close