Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

” ekonomija?

Joj… sad ce ekonomiti morati proucavat strojarstvo da bi shvatlili burzu,,,

Entropija , termodinamička veličina vezana uz toplinu i temperaturu. Nosi informaciju o količini nereda u sistemu i njegovoj mogućnosti da obavlja koristan rad – što je nered veći to je sistem manje sposoban obavljati koristan rad. Entropija sistema u zadanom stanju vezana je uz broj različitih mikroskopskih uređenja sistema, tj. čestica od kojih se sastoji, koji proizvode isto makroskopsko stanje danih termodinamičkih parametara (temperature, volumena i tlaka). Prema drugom zakonu termodinamike, entropija zatvorenog sistema može samo rasti do maksimuma ili ostati konstantna. To znači da sistem postaje ‘neuređeniji’ s protokom vremena i sve manje koristan s obzirom na izvlačenje korisnog rada iz sistema. Otvoreni sistemi (kao organizmi npr.) mogu postajati ‘uređeniji’ s protokom vremena na račun ‘uneređenja’ 😉 okoline, ali entropija cijelog svemira se i dalje povećava. Ovaj osnovni zakon fizike baca sjenu sumnje na mogućnost proizvodnje nanometarskih strojeva (nanorobota), jer bi to zahtijevalo pozicioniranje molekula u vrlo termodinamički nevjerojatne konfiguracije. Takve strukture morale bi imati vrlo nisku entropiju i prema tome bi težile degradaciji (‘uneređenju’) osim ako bi bile u mogućnosti ekstrahirati energiju i ‘negativnu’ entropiju iz okoline, što bi im omogućilo očuvanje strukture i svrhe. Ovo je karakteristika živih bića, pa bi nanoroboti prema tome morali imati osnovne karakteristike života. NAPOMENA: Koncept entropije kao mjere nereda u sustavu ima svoja ograničenja. Poznato je npr. da sustav klasičnih objekata koji međudjeluju odbojnim potencijalima samo kad su u direktnom kontaktu (i koji su zatvoreni u ‘kutiji’ konačnog volumena) može ‘kristalizirati’ vođen isključivo entropijom – u ovom slučaju se red očigledno povećava kao posljedica povećanja entropije (u ovom problemu nema energetike jer sfere ne međudjeluju osim kroz trivijalni uvjet nepreklapanja).

[thumbsup]

Kupnje jačaju![thumbsup]
[/quo
NIJe tocno..kupnja miruje a prodaja jaca ,plati pa gledaj[bye]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Fidel: ” ” ekonomija? ” Joj sad ce ekonomiti morati proucavat strojarstvo da bi shvatlili burzu,,, Entropija , termodinamička veličina vezana uz toplinu i temperaturu.

miro, nije zgorega uvijek i izvor napisati … da ne bi bilo zabune …

http://nanoatlas.ifs.hr/hrv/entropy.html

I love the Smell of Profits in the Morning

i ja mislim da kupnje jačaju

Sutra će vam se ask podići za 5 %. Udrute dok je jeftino![thumbsup]

Netko skida Jamnicu,Konzum,Ledo…..
Ima li netko neki info jer moje Belje ni makac?

Promet 70 mil kuna.
Skoro duplo manji nego jučer. Ovo je
Okret trenda?

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

tigrus: ” @fidel spekulanti po entropiji izjednacavaju ponudu i potraznju, di si ovo nasao? ” ekonomija?

ma cekaj samo malo…
nesto ne stima.

sustave koji su ljudi izgradili ne teze neredu. redovito imaju red po kojem se stvari dogadaju. sustavi teze redu.

burzu je izmislio covjek. i na njoj su svi spekulanti. bilo na “dugi” rok ili na “kratki” rok. i sto je ustvari dugi rok – 1 mjesec, 1 god, 10 god ili 100 god?
relativno je tko je spekulant a tko nije…jer u nacelu svi jesu spekulanti…
znaci, rijec entropija nije ispravno upotrebljena jer svi teze stvaranju reda u sustavu koji, dakle u cjelinini tezi redu, a mjera entropije koristi se samo za sustave koji teze neredu (a to su svi prirodni sustavi, a ne umjetni kao sto je burza)… [thumbsup]

Fidel:

” ekonomija?

Joj… sad ce ekonomiti morati proucavat strojarstvo da bi shvatlili burzu,,,

Entropija , termodinamička veličina vezana uz toplinu i temperaturu. Nosi informaciju o količini nereda u sistemu i njegovoj mogućnosti da obavlja koristan rad – što je nered veći to je sistem manje sposoban obavljati koristan rad. Entropija sistema u zadanom stanju vezana je uz broj različitih mikroskopskih uređenja sistema, tj. čestica od kojih se sastoji, koji proizvode isto makroskopsko stanje danih termodinamičkih parametara (temperature, volumena i tlaka). Prema drugom zakonu termodinamike, entropija zatvorenog sistema može samo rasti do maksimuma ili ostati konstantna. To znači da sistem postaje ‘neuređeniji’ s protokom vremena i sve manje koristan s obzirom na izvlačenje korisnog rada iz sistema. Otvoreni sistemi (kao organizmi npr.) mogu postajati ‘uređeniji’ s protokom vremena na račun ‘uneređenja’ 😉 okoline, ali entropija cijelog svemira se i dalje povećava. Ovaj osnovni zakon fizike baca sjenu sumnje na mogućnost proizvodnje nanometarskih strojeva (nanorobota), jer bi to zahtijevalo pozicioniranje molekula u vrlo termodinamički nevjerojatne konfiguracije. Takve strukture morale bi imati vrlo nisku entropiju i prema tome bi težile degradaciji (‘uneređenju’) osim ako bi bile u mogućnosti ekstrahirati energiju i ‘negativnu’ entropiju iz okoline, što bi im omogućilo očuvanje strukture i svrhe. Ovo je karakteristika živih bića, pa bi nanoroboti prema tome morali imati osnovne karakteristike života. NAPOMENA: Koncept entropije kao mjere nereda u sustavu ima svoja ograničenja. Poznato je npr. da sustav klasičnih objekata koji međudjeluju odbojnim potencijalima samo kad su u direktnom kontaktu (i koji su zatvoreni u ‘kutiji’ konačnog volumena) može ‘kristalizirati’ vođen isključivo entropijom – u ovom slučaju se red očigledno povećava kao posljedica povećanja entropije (u ovom problemu nema energetike jer sfere ne međudjeluju osim kroz trivijalni uvjet nepreklapanja).

[thumbsup]

Ni prvi, ni posljednji pojam koji se koristi u razlicitim znanostima! Prosiri vlasite vidike i bolje ces proci u zivotu (npr. burzi)….[thumbsup]

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

jel jacaju te kupnje ili ne?

adrianna?

U okruženju(bivša juga) svi u plusu. Crna Gora jučer preko 10 a danas 7%.Koji smo mi mulci, samo trejdamo i nemremo gore.[cool]

Jedno sam siguran nikad više u narodne dionice tipa ht, ina, adris a po
malo vidim dolaze još neke pod narodne.

New Report

Close