Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ljudi moji, ne bih želio ispasti da prizivam crnog vraga, ali me muči jedna činjenica, za vrijeme korekcije HT je bio najstabilnija dionica i u neku ruku stabilizator CROBEXA, nakon ovakvog rallya ( oporavka ) HT je u negativnom ozračju, bojim se ako okrene u korekciju da bi se moglo dobrano srokati dole!?

krivo.
Ht ne podlijeze ponudi i potraznji, to je kontrolirana dionica.
osjetljivo socijalno pitanje – vruci krumpir s kojim se nitko ne smije zezati…

zato smo “sigurni” u toj dionici…[thumbsup]

Ljudi moji, ne bih želio ispasti da prizivam crnog vraga, ali me muči jedna činjenica, za vrijeme korekcije HT je bio najstabilnija dionica i u neku ruku stabilizator CROBEXA, nakon ovakvog rallya ( oporavka ) HT je u negativnom ozračju, bojim se ako okrene u korekciju da bi se moglo dobrano srokati dole!?

pa i sad je HT stabilizator, stabilizira crobex da ne ode u dva dana na 4200.

evo odgovora medama na njihove postove …

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2008/04/21/0635006.html

I love the Smell of Profits in the Morning

dugoročno rastemo, kratkoročno moglo bi vrlo brzo doći do ponovnog pada..
to je samo moje mišljenje

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

baskija:

Mislim prodavat ht po praktički 250 kn nije drugo nego sramota za naše ljude (ne državu nego ljude jer država su ljudi koji u ovom slučaju rasprodaju djedovinu).”

Sramota nije ekonomska kategorija i ne može se valorizirati na tržištu. Pošto košta 1 kg sramote (ili morala)? To više ni odvjetnici na ročištima ne spominju. [lol]
Djedovina je priča za sebe. Prodavala ne tako davno moja žena komad zemlje ne moru jednom Zagrepčaninu pa mu ponosno kaže: Znate, ovo je moja djedovina! A on će ti njoj ljutito: Onda to prodajte svojoj familiji. I nije tada kupio?!
A što uopće znači rasprodaja djedovine.
Čim je rasprodaja, nije dobro, bez obzira kako sam do nečega došao![cool]

Brevo. To su gole činjenice, a sve ostalo je trla baba lan da joj prođe dan.

who dares, wins

Isplata dividende HT 19.05.
Novac u ZSE ili u čarape?
Fondovi, kud koji mili moji?

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

dugoročno rastemo, kratkoročno moglo bi vrlo brzo doći do ponovnog pada.. to je samo moje mišljenje

Možda, ali tko znam što nam Novoselci spremaju.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Likvidnost se vratila na ZSE, Crobex nadomak 3.700 bodova
Čini se da domaće tržište kapitala napokon ulazi u uzlaznu fazu. Peti trgovinski dan zaredom burzovni indeks bilježi porast, danas za novih 1,97 posto. Među dionicama sa milijunskim prometom svega tri, uključujući HT, bilježe pad cijena

Najzaslužniji za porast Crobexa i danas su građevinari, a podijeljena dionica Konzuma ponovno je danas privlačila pažnju investitora.Već peti dan zaredom Zagrebačka burza bilježi promete veće od sto milijuna kuna. Danas je na redovnom tržištu ostvaren promet od 113,8 milijuna kuna, a Crobex je došao do 3.681 boda, iako je u nekim trenucima dosezao i magičnu granicu od 3.700 bodova. Najlikvidnija dionica ponovno je bio HT, koji nastavlja sa silaznom putanjom. Današnji minus iznosio je 1,15 posto uz 16,8 milijuna kuna prometa. Zaključna cijena HT-ove dionice iznosila je 285 kuna.

Dionicom Atlantske plovidbe trženo je u ukupnom iznosu od 10,8 milijuna kuna, a cijena je porasla za 2,96 posto.
Najzaslužnije za porast indeksa i danas su bile dionice iz građevinskog sektora. Najlikvidnija je bila dionica Instituta građevinarstva Hrvatske sa prometom od 8,6 milijuna kuna i porastom cijene od 9,16 posto. Sličnu izvedbu imale su i druge tvrtke iz sektora- Dalekovod je porastao za 5,84 posto (osam milijuna kuna prometa), Industrogradnja za 11,26 posto (osam milijuna kuna prometa), Ingra za 9,08 posto (2,6 milijuna kuna prometa), Tehnika za 6,92 posto (1,8 milijuna kuna prometa), Hidroelektra za 7,83 posto (1,7 milijuna kuna prometa), dok je Viadukt u plusu za 7,45 posto (1,4 milijuna kuna prometa).

Od ostalih dionica valja spomenuti ponovni porast podijeljene dionice Konzuma, danas za 9,51 posto uz 2,6 milijuna kuna prometa. Samo dva dana nakon stock-splita već je vidljivo da će odluka Uprave društva utjecati na poboljšanu likvidnost budući da je Konzum sada puno dostupniji malim investitorima. Značajan porast bilježi još i dionica Liburnija Rivijere, koja je danas porasla za čak 27,58 posto uz 1,1 milijun kuna prometa. Niti analitičari se ne usude reći je li je ovaj porast indeksa znak za prestanak uzbune na domaćem tržištu kapitala, no vidljivo je da se na ZSE vratila likvidnost kao jedan od osnovnih preduvjeta za oporavak i bolje funkcioniranje tržišta. (Amir

Da li je moguće da pola dnevnog prometa naprave fondovi koji kupuju po ovim cijenama?
Da li mirovinci vraćaju onih 500 mil kuna natrag na ZSE kupujući po 30% manjim cijenama?
Da li se mali mogu na vrijeme ukrcati?
Gdje je kraj podrške u ovom valu rasta?
I još bezbroj pitanja……..

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

a sto ce im ovolike kune hahahahahaha http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=e47959b7-9b26-4e3a-a6fb-f02392890e88&ref=lastadd

dugoročno rastemo, kratkoročno moglo bi vrlo brzo doći do ponovnog pada..
to je samo moje mišljenje

Dugorocno smo svi mrtvi! [lol]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Likvidnost se vratila na ZSE, Crobex nadomak 3.700 bodova Čini se da domaće tržište kapitala napokon ulazi u uzlaznu fazu. Peti trgovinski dan zaredom burzovni indeks bilježi porast, danas za novih 1,97 posto. Među dionicama sa milijunskim prometom svega tri, uključujući HT, bilježe pad cijena Najzaslužniji za porast Crobexa i danas su građevinari, a podijeljena dionica Konzuma ponovno je danas privlačila pažnju investitora.Već peti dan zaredom Zagrebačka burza bilježi promete veće od sto milijuna kuna. Danas je na redovnom tržištu ostvaren promet od 113,8 milijuna kuna, a Crobex je došao do 3.681 boda, iako je u nekim trenucima dosezao i magičnu granicu od 3.700 bodova. Najlikvidnija dionica ponovno je bio HT, koji nastavlja sa silaznom putanjom. Današnji minus iznosio je 1,15 posto uz 16,8 milijuna kuna prometa. Zaključna cijena HT-ove dionice iznosila je 285 kuna. Dionicom Atlantske plovidbe trženo je u ukupnom iznosu od 10,8 milijuna kuna, a cijena je porasla za 2,96 posto. Najzaslužnije za porast indeksa i danas su bile dionice iz građevinskog sektora. Najlikvidnija je bila dionica Instituta građevinarstva Hrvatske sa prometom od 8,6 milijuna kuna i porastom cijene od 9,16 posto. Sličnu izvedbu imale su i druge tvrtke iz sektora- Dalekovod je porastao za 5,84 posto (osam milijuna kuna prometa), Industrogradnja za 11,26 posto (osam milijuna kuna prometa), Ingra za 9,08 posto (2,6 milijuna kuna prometa), Tehnika za 6,92 posto (1,8 milijuna kuna prometa), Hidroelektra za 7,83 posto (1,7 milijuna kuna prometa), dok je Viadukt u plusu za 7,45 posto (1,4 milijuna kuna prometa). Od ostalih dionica valja spomenuti ponovni porast podijeljene dionice Konzuma, danas za 9,51 posto uz 2,6 milijuna kuna prometa. Samo dva dana nakon stock-splita već je vidljivo da će odluka Uprave društva utjecati na poboljšanu likvidnost budući da je Konzum sada puno dostupniji malim investitorima. Značajan porast bilježi još i dionica Liburnija Rivijere, koja je danas porasla za čak 27,58 posto uz 1,1 milijun kuna prometa. Niti analitičari se ne usude reći je li je ovaj porast indeksa znak za prestanak uzbune na domaćem tržištu kapitala, no vidljivo je da se na ZSE vratila likvidnost kao jedan od osnovnih preduvjeta za oporavak i bolje funkcioniranje tržišta. (Amir

sta je ovo neka zadacnica? kolko je dobio Amir?

New Report

Close