Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mnogima je čudno zašto HT ne raste, meni ne.
Kao prvo najmanje je pao ove godine, a bilo je puno drugih tvrtki koje kotiraju na burzi a da su objavili daleko bolje financijske rezultate od HT-a. A te iste su pale i po 50+ %.Ono što je HT spasilo većeg pada je veća likvidnost, kao i politička osjetljivost same dionice zbog mnoštva malih dioničara iz IPO-a. Zamislite kako bi djelovao naslov tipa HT na 265 kuna?
Zato mirovinski fondovi nisu dopustili veći pad. Normalno je da sata ne prati rast ostalih dionica uopće za to ne vidim razlog. Drugi bitan razlog je što HT i na ovoj cijeni donosi solidni prinos svim fondovima, za razliku od dobrog djela drugih dionica , konkretno na INGR trenutno ne postoji fond koji bi na ovim cijenama prodavao a da izađe sa plusom. Na HT-u svi koji sada prodaju zarađuju.Dividenda je prošla.U dolazećem periodu oporavka burze HT i INA su čini mi se dionice koje će najmanje profitirati.

HT ne raste jer su OIF-ovi izašli iz njega. Isti je slučaj i sa još nekoliko dionica INA, ATGR i PODR. OIF-ovi dižu cijene dionica koje posjeduju da bi ih mogli prodati što bolje kada opet dođu pod pritisak. To je po meni osnovni uzrok rasta.Mirovinci ne kupuju ništa pa ni HT.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Izlaze idionice iz blokada. E sad da vidimo tko će kupovati?[thumbsup]
Čini mi se da je kapitalizacija na djelu. Prodaja se trpa.
IGH,LEDO,INGR ista priča. Preveliki rast.
Crobex ispod 2%
Na INGRI na kupnji jazovka.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

ko misli izaci sad mu je vrijeme

Mislim da je sada svima jasno koliko je neophodan PKD za stabilizaciju tržišta. Koliki su trajderi ovih dana namlatili love bez i malo poreza, a usput i destabiliziraju tržište. Prije sam bio protiv ali ovo danas vuče da je to neophodno. Naravno, po meni bi se trebalo uvesti više stopa i za dugoročne (više od 3-5 godina) bez poreza. Moje mišljenje.

Treba zaradit za jedrenje...zapravo već jesam

Bravo Sampras dobro si mu odgovorio a to su ti takvi ljudi kada su visoke cijene onda kupuju a kada su niske prodaju sve rade kontra ali vole se praviti pametni…

toka: ” mislim da su neke dionice svjesno na malim prometima odvedene u blokadu da bi se naivčine upecale na kraju dana će to ići ipak dosta niže ili samo u malom plusu negdje oko 0,5% boda crobex[smiley] ” Naivčine su davno upecana kada je CROBEX bio na 5200.

Bravo Sampras dobro si mu odgovorio a to su ti takvi ljudi kada su visoke cijene onda kupuju a kada su niske prodaju sve rade kontra ali vole se praviti pametni…

http://seekingalpha.com/article/62511-50-lowest-relative-p-e-ratios-in

Koliki su trajderi ovih dana namlatili love bez i malo poreza, a usput i destabiliziraju tržište.

malo pretjeruješ, pa i nije da su baš destabilizirali ni u četvrtak a neće ni danas. cijene će se brzo vratiti tamo gdje su bile kad su ušle u blokadu.

još ima ljudi koje plaši ovaj brzi rast pa zato žure prodati. a zapravo ovaj rast i nije nešto posebno brz. 10% rasta u tjedan dana pri današnjim cijenama i fundamentima jednako je “vrtoglavo” kao što je prije godinu bilo 2% tjedno.

THNK-a se opet vraća na stare staze. Crobex 1,4% i pada.
Europa u crvenom.[undecid]
Vaš link

Skriveni nalog na IGH na 10500kn

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Foto5:

Koliki su trajderi ovih dana namlatili love bez i malo poreza, a usput i destabiliziraju tržište.

malo pretjeruješ, pa i nije da su baš destabilizirali ni u četvrtak a neće ni danas. cijene će se brzo vratiti tamo gdje su bile kad su ušle u blokadu.

još ima ljudi koje plaši ovaj brzi rast pa zato žure prodati. a zapravo ovaj rast i nije nešto posebno brz. 10% rasta u tjedan dana pri današnjim cijenama i fundamentima jednako je “vrtoglavo” kao što je prije godinu bilo 2% tjedno.

Potpisujem[thumbsup]

avax10: ” @vipy vidjet ćemo danas na kraju dana tko je naivno kupovao na vrhuncu. [wink] ” Pa ako je tebi KORF bio jeftin na 170 zašto bi danas bio skup na 110. Misli glavom prije već nešto napišeš a ne samo trkeljati.

Na ovo sam mislio bravo Sampras svaka cast kakav odgovoru!!

http://seekingalpha.com/article/62511-50-lowest-relative-p-e-ratios-in

gorgija: ” Foto5: ” Koliki su trajderi ovih dana namlatili love bez i malo poreza, a usput i destabiliziraju tržište. ” malo pretjeruješ, pa i nije da su baš destabilizirali ni u četvrtak a neće ni danas. cijene će se brzo vratiti tamo gdje su bile kad su ušle u blokadu. još ima ljudi koje plaši ovaj brzi rast pa zato žure prodati. a zapravo ovaj rast i nije nešto posebno brz. 10% rasta u tjedan dana pri današnjim cijenama i fundamentima jednako je “vrtoglavo” kao što je prije godinu bilo 2% tjedno. ” Potpisujem[thumbsup]

Zato tko još lijepo kupi na ovim razinama, do ljeta možda i zaradi pokoju kunu.

14.04.2008.

Trend ipak kaže da nas čekaju lijepi dani [thumbsup]

14.04.2008.

Mislim da je sada svima jasno koliko je neophodan PKD za stabilizaciju tržišta. Koliki su trajderi ovih dana namlatili love bez i malo poreza, a usput i destabiliziraju tržište. Prije sam bio protiv ali ovo danas vuče da je to neophodno. Naravno, po meni bi se trebalo uvesti više stopa i za dugoročne (više od 3-5 godina) bez poreza. Moje mišljenje.

zašto PKD?
vidim da se javljaju mnoge “prosvijetljene” ideje
imam ja bolju ideju…
neka brokeri za sve transakcije ispod 1.000.000,00 kn stave proviziju od 25 %…
ovi iznad milje nek plaćaju kao i do sad 0,5-0,7 %…
to ti je još bolje..
ne treba ti onda uopće PKD..
[proud]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close