Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tigrus: ” jedinoi mi nije jasno bi li HT da nije bilo dividende i da je cijena bila oko 315 danas rastao i padao… sad ispada da je dividenda zacementirala HT. a da je nije bilo sigurno bi rasta zajedno s ostalima… bas bezveze… ” cijena je rasla zbog dividende… zato sada pada – ali djelomično je toćno da bez dividende bi bila npr. oko 290 i sada bi rasla barem malo iznad 300 – možda i bude.

Nema šanse da raste! Ne zbog toga što je precjenjena, dapače ja mislim da je debelo potcjenjena, već iz razloga što će većina ulagača pokušati kratkoročno utažiti žeđ za brzom zaradom na drugim dionicama, a onda se vratiti u HT. Dakle rezonira se kao da za HT uvjek ima vremena. Da li će ga biti to je drugo pitanje. Da je vlada već ugovorila cijene za blo transakcije HT-a iz BF-a bila bi to sasvim druga priča!

Lavovi su stigli na pojilo [cry] Evo tri velik igrača kupuju oko 5000 dionica HT-a za 280 kuna…. Ne sumnjam da će ih dobiti za manje od pet minuta[angry] [angry] [angry]

Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

@vipy
vidjet ćemo danas na kraju dana tko je naivno kupovao na vrhuncu. [wink]

a zasto bi 3700 bio vrhunac?
po kojoj logici?

ode PTKM u bezdan…

nevjerovatno kako se spusta cijena na TNPL sa dva naloga

Pa ljudi moji, pogledajte ovo – nije još ni pola 12, a već lagani odbijanac, lupa se i po kupnji na HT ne bi li se skupilo cash za popodnevni nazovi jeftini shopping, ali mislim da se mnogi varaju! Navlakuša,opet… al dobro, svakome njegovo! [tongue]

Mnogima je čudno zašto HT ne raste, meni ne.
Kao prvo najmanje je pao ove godine, a bilo je puno drugih tvrtki koje kotiraju na burzi a da su objavili daleko bolje financijske rezultate od HT-a. A te iste su pale i po 50+ %.Ono što je HT spasilo većeg pada je veća likvidnost, kao i politička osjetljivost same dionice zbog mnoštva malih dioničara iz IPO-a. Zamislite kako bi djelovao naslov tipa HT na 265 kuna?
Zato mirovinski fondovi nisu dopustili veći pad. Normalno je da sata ne prati rast ostalih dionica uopće za to ne vidim razlog. Drugi bitan razlog je što HT i na ovoj cijeni donosi solidni prinos svim fondovima, za razliku od dobrog djela drugih dionica , konkretno na INGR trenutno ne postoji fond koji bi na ovim cijenama prodavao a da izađe sa plusom. Na HT-u svi koji sada prodaju zarađuju.Dividenda je prošla.U dolazećem periodu oporavka burze HT i INA su čini mi se dionice koje će najmanje profitirati.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

kod nas je tulum a vani crvenilo, bas me zanima kako ce se stvari razvijati

Vaš link

The odds the country will fall into its first recession since 2001 are rising sharply.
Thirty percent of economists now believe the economy will shrink in the first half of this year, up from 10 percent who thought this in January…

“That’s a striking difference,” said Ken Simonson, chief economist for the Associated General Contractors of America and the NABE’s point person on the survey. The tone of the overall survey, he said, was “extremely gloomy.”

Under one rough rule, if the economy contracts for six straight months it would be considered in a recession. Many economist and the public believe we are in one. Even Federal Reserve Chairman Ben Bernanke recently acknowledged, for the first time, that a recession is possible.

Against that backdrop, 70 percent of the economists said they are more pessimistic about the economy’s outlook than just three months ago.

Fidel: ” Panker: ” Fidel: ” pa i nisam bas, samo nisam kupovao danas nego prije tjedan dana, nije me briga da li ce pasti ili ne… par posto ovamo onamo.. ” ako ti par posto znaci prosjecnu placu onda nije bas ‘ovamo onamo'[thumbsup] ” ne kockaj se s onim sto ne smijes izgubiti… ” nisi me shvatio meni porast od ‘par posto’ znaci zaradu u iznosu prosjecne place, a isto je i sa padom od par posto. i zato je 2 % gore-dole bitno nije problem u tome da nesto ne smijem izgubiti, nego u tome da mi 3-4 % mjesecno mogu omoguciti da ne radim nista osim ovoga. a to mi je bitno, jer sam lijen. [yawn]

Ovakvu glupost još godinama neću čut. [shocked][shocked]

Kod INE se ceka kraj lock upa za inine penzionere, to ce biti negdje sljedeci mjesec, mozda posljednja prilika za povoljnu kupnju

@plavi

sve to stoji, ali sto mislis sto ce se dogoditi kad se proda prva blok transakcija iz BFa?
mislis da ce to biti po cijeni od 285?
prije nego je utvrdeno da je ona mreza u vlasnistvu HTa i prije objave dividende,
HT je bio procijenjen na oko 380kn.
jel tako?

sto ce se dogoditi sa cijenom nakon blok transakcije?

TRANSAKCIJE – PUNT-R-ABroj Vrijeme Cijena Količina Ukupno
1558 10:57:25 2,64 50 132,00
707 10:16:22 2,64 20 52,80
598 10:13:10 2,64 15 39,60

Krenulo ciscenje aska i na Pounju..preko 200kn prometa, a jos 2/3 radnog dana pred nama[proud]
[tongue]

CASH, ZVZD, ATPL, LEDO, PTKM, MRSK. Hic Rhodos, hic salta !!!!

Imam jedno malo “zeleno” pitanje:

Vide li se vama ostalima k/p nalozi koji se zadaju tijekom blokade?
Pitam, jer ja na Rastu ne vidim.

Gledao sam puža kako puže po oštrici britve. To je moj san...

New Report

Close