Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Definitivno idemo u BUY područje po analizi[/b]. Barem kratkoročno. Dugoročno još ne znam, niti želim znati.

Ako je BUY kratkoročno a ne dugoročno, onda bi to pametnima trebao biti SELL signal?[shocked]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Fidel
btw usao sam na 3200 a jucer sam dio prodao, neke sam selektivno i zadrzao, ne brijem da sam najpametniji ali ne vidim nikakvog razloga za ovakav pretjerani optimizam.

Zato i drukaš na pad kad si većinu dionica rasprodao. Ne vidiš razloge za pretjerani optimizam….a vidiš raloge za skorašnji pad, ha? Nekako mi nisi vjerodostojan…

Živimo u zemlji gdje je pisanje slobodno,prema tome neka čovijek piše…
Na kraju tko ga je slušao sada je 30 % u plusu,tko nije -30%,nek se prosudi tko je pomogao pojednicima
a tko ih utopio sa svojim pisanjima..fondovi su kupili INGRU PO 60 000,oo neće oni dozvoliti da padne
a rezultat se .
Bolje da se piše i tako nego iće INGRA NA 80 000,00 KUNA što se pisalo prije 6 mjeseci.
(da se ne misli da nešto imam poput INGRE nemam ,nego mi je ona pala na pamet za usporedbu,dapače
sve pet o Hrvatskoj tj sada već Međunarodnoj tvrtci)

Fidel molim te koji su ovo podaci koje iznosiš…..

datum rising volume falling volume
16.4.2008 125M 32M
17.4.2008 98M 26M
18.4.2008 59M 23M

tigrus: ” Kairos: ” Prognoziram početak tjedna lagano hlađenje, a onda povratak na početne položaje![bye] ” ja mislim da je i vrapcima jasno da se u ponedjeljak napada 37xx…. trebalo bi tu i tamo procitati pravila iz tehnicke analize. mi jesmo malo trziste ali se pravila igre postivaju…. drugim rijecima, knjigu u ruke! ”

imam tu knjigu, ali malo sam spor, reci mi na kojoj strani pise da idemo gore? ili je samo dovoljno imati tu knjigu da bih bio pametan. u tom slucaju up up

tu i mnoge druge knjige trebas imati na polici, ali ih treba i procitati – bar jedanput.
trebalo bi posjetiti koji puta i neko predavanje,
zatim napraviti markoekonomsku analizu
pa nakon toga fundamentalnu analizu firmi u koje mislis ulagati
onda tehnicku analizu
pa pokusati shvatiti sentiment

na kraju kad sve to uzmes u obzir shvatiti ces zasto cemo sad neko vrijeme ici kak ti kazes UP, UP
[thumbsup]

@ivek
Wiking, kako ce tebi pomoci sto se meni zlato “topi”??? Bolje razmisli koliko se naseg GDP-a otopilo i kako ce se to odraziti na poslovanje obzirom na novu cijenu nafte. To bi te trebalo brinuti a ne moje zlato. Samo nisi intelekt cini mi se za te stvari povezati.

bas sam jucer razgovarao s ekipom o toj novoj cijeni nafte.
jebote pa to je manja cijena nego prije 10 godina!!!

nitko nije uzeo u obzir pad dolara sa npr. 8,x kn na 4,x kn!
a da o inflaciji ne govorim!

danas je nafta jeftinija nego prije 10 godina! a posebno se to odnosi na hrvatsku s obzirom na jaku kunu…
zacudujuce !
[shocked]

Nema više mačketine i onih koji misle da će tržište se srušiti. Svi ovi članci u meni više bude gnjev nego nešto pozitivno

Vaš link

Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Fidel: ” tigrus: ” Kairos: ” Prognoziram početak tjedna lagano hlađenje, a onda povratak na početne položaje![bye] ” ja mislim da je i vrapcima jasno da se u ponedjeljak napada 37xx…. trebalo bi tu i tamo procitati pravila iz tehnicke analize. mi jesmo malo trziste ali se pravila igre postivaju…. drugim rijecima, knjigu u ruke! ” imam tu knjigu, ali malo sam spor, reci mi na kojoj strani pise da idemo gore? ili je samo dovoljno imati tu knjigu da bih bio pametan. u tom slucaju up up ” tu i mnoge druge knjige trebas imati na polici, ali ih treba i procitati – bar jedanput. trebalo bi posjetiti koji puta i neko predavanje, zatim napraviti markoekonomsku analizu pa nakon toga fundamentalnu analizu firmi u koje mislis ulagati onda tehnicku analizu pa pokusati shvatiti sentiment na kraju kad sve to uzmes u obzir shvatiti ces zasto cemo sad neko vrijeme ici kak ti kazes UP, UP [thumbsup]

pa ne znam, rekao si

Fidel, 19.04.2008. u 19:44
trebalo bi tu i tamo procitati pravila iz tehnicke analize
pa mi se i ne cini bas da si je se nacitao. uostalom hajde podijeli s nama kakav je sentiment i kako si dosao do njega..

Fidel molim te koji su ovo podaci koje iznosiš….. datum rising volume falling volume 16.4.2008 125M 32M 17.4.2008 98M 26M 18.4.2008 59M 23M

kad s kolegom tigrusom vec pricam o teh. analizi

rising volume- zbroj volumena svih rastucih dionica
falling volume- zbroj volumena svih padajucih dionica

Koliko drukera za pad [huh]
Ljudi iz brloga su bar imali argumente [proud]

Meni paše oboje, a nemam pojma što će biti. za 10 dana dolaze 1q, pa ćemo vidjeti.

Fidel btw usao sam na 3200 a jucer sam dio prodao, neke sam selektivno i zadrzao, ne brijem da sam najpametniji ali ne vidim nikakvog razloga za ovakav pretjerani optimizam. Zato i drukaš na pad kad si većinu dionica rasprodao. Ne vidiš razloge za pretjerani optimizam….a vidiš raloge za skorašnji pad, ha? Nekako mi nisi vjerodostojan…

sve stoji osim da sam rekao da sam vecinu dionica prodao i da drukam dole, iako ne kazem da nemam prst na obaracu. hajde budimo oprezni.

Vaš link

ma baš su fora dečki, kako su oni fino otvoreno počeli govoriti o krizi u prošlom vremenu. fakat je hrvatska zemlja u kojoj nema tajni.

a bila je to obična kalendarski determinirana korekcija. oni su jednostavno mislili da je nepravda da kupuju ovako skupo pa su odlučili kupovati kao da su na burzi od prvog radnog dana prošle godine.

CROBEX 2.1.2007.: 3214.93

CROBEX dno utorak: 3215.91

New Report

Close