Prognoziram početak tjedna lagano hlađenje, a onda povratak na početne položaje![bye]
Jel mi možete prognozirati i vrijeme za sljedeći vikend!
Volio bi otići planinariti ali ako mislie da će loše vrijeme da ne planiram bezveze.
Naravno da i porfelj odmah rasprodajem s obzirom na ovako kvalitetnu analizu.
Pa za koga vi gubite vrijeme na forumu? Tko će prodati samo jer vi mislite da treba prodati?
Bez ikakvih argumenata!
Pa jel niste više i sebi jadni sa 20 postova dnevno nagovaranja ljudi na prodaju?
Koja predviđanja jedni za up drugi za down to valjda ovisno o tome da li se netko zaj… pa prodao prerano ili ne.
Kako stvari stoje mislim da je upravo obrat trenda na snazi.
Da će ponovno pastri na 3200 crobex ne vjerujem , mada nije isključeno, prije bih rekao da će index rasti još koji dan , slijedi blaža korekcija i konačno okret trenda.
I u europi i americi se stvari stabiliziraju.
Sretan je onaj ko je u ponedjeljak kupovao po 3200 u to sam uvjeren
Prognoziram konstantan rast sve do ulaska u Uniju zbog toga jer je zbog te odgode i došlo do pada! Sa velikim interesom i malo manjim razumjevanjem pratim razne analize kolega koji se u to puno bolje razumiju od mene. Došao sam do zaključka da to baš i ne pali kod nas kao i mnogo drugih normalnih stvari uvezenih iz Evrope.
Moj jedini argument je 20godišnje buljenje u razno razne burze.
Prognoziram početak tjedna lagano hlađenje, a onda povratak na početne položaje![bye]
ja mislim da je i vrapcima jasno da se u ponedjeljak napada 37xx….
trebalo bi tu i tamo procitati pravila iz tehnicke analize.
mi jesmo malo trziste ali se pravila igre postivaju….
drugim rijecima, knjigu u ruke!
stari, NIJE manji pad zbog ht-a.
molim moderatora da razmisli o tome kako tretirati ljude koji pisu neistine. mnogo ljudi cita grupe na portalu poslovnog i razmjenjuju misljanja sa drugim investitorima. iznosenje neistina treba se poceti sankcionirati.
Mislim da ova slika ipak govori da je došlo do promjene trenda koji će još neko vrijeme potrajati, nemora značiti da će biti značajnih skokova, ali je činjenica da nas sljedeći tjedan očekuje stabilizacija s naznakom na signal buy.
Definitivno idemo u BUY područje po analizi. Barem kratkoročno. Dugoročno još ne znam, niti želim znati.
Ako ovako nastavi nije ni 3900 nemoguće i to već tijekom tjedna. To da je nakon ovog vala korekcija neizbježna je jasno samo vrlo lako bi moglo biti da ta korekcija ne ide ispod 3500 a oni koji su prerano prodali ne preostaje ništa drugo nego se pomiriti s tim.
Treba pratiti američke i europske indexe kako vidim amerikanci već opasno deru gore
Kupovni signal će se javiti nakon potvrde obrnutog obrasca glave i ramena. Bez obzira na trend signale ovaj scenarij mi se čini vrlo vjerojatan. Nadam se da ste primijetili volumene trgovanja na 3200-3300 pametnom dosta, čista akumulacija
Iskreno, koliko je ljudi u nevjerici kupovalo ovaj PON, UTO, SRI kad su fondovi ko ludi kupovali i okretali
trend?! Čini mi se da je vrlo malo ljudi kupovalo. Do 30%. Ostatak koji su u cashu, i mislim da polako izlazi iz nevjerice i kreće u kupovinu da bi nadoknadio gubitak. Ali klimavo je to još.
Ali ima jedan paradoks. I fondovi i mali dioničari kupuju u isto vrijeme.[huh]
Pa za koga vi gubite vrijeme na forumu? Tko će prodati samo jer vi mislite da treba prodati? Bez ikakvih argumenata! Pa jel niste više i sebi jadni sa 20 postova dnevno nagovaranja ljudi na prodaju?
eto ti argumenata. zasto nisi izvadio digitron iz ladice kojeg nisi koristio jos od osnovne skoole pa posjetio malo stranice od zse.hr. Svatko tko to zeli neka provjeri sljedece brojeve.
datum rising volume falling volume
16.4.2008 125M 32M
17.4.2008 98M 26M
18.4.2008 59M 23M
promet dionica koje su u plusu pada gotovo eksponencijalno. pa da i ne pada ubrzano nego istim tempom u ponedjeljak smo u minusu. sa ovim brojevima ovo nije stabilan rastuci trend
na temelju kojih argumenata ti predvidjas rast??
btw usao sam na 3200 a jucer sam dio prodao, neke sam selektivno i zadrzao, ne brijem da sam najpametniji ali ne vidim nikakvog razloga za ovakav pretjerani optimizam.
ne znam da li ste culi za onu anegdotu; kada psihijatar pocne lijeciti odredjenu grupu ljudi i nakon nekog vremena jedan od njih kaze: -doktore vi nam stalno govorite kako nece doci nitko da nas magicno izljeci nego da se moramo sami potruditi, a dosli ste vi . A kaze psihijatar: – da, ali ja sam vam dosao reci da nece doci nitko.
ja ne zelim nikoga uvjeravati u moje stavove, ali nije dobro da navlace na kupnju ljudi koji su i sami kupili, volio bih ovdje vidjeti komentare trgovanja. a ne za navlacenje ni gore ni dole.
Kairos: ” Prognoziram početak tjedna lagano hlađenje, a onda povratak na početne položaje![bye] ” ja mislim da je i vrapcima jasno da se u ponedjeljak napada 37xx…. trebalo bi tu i tamo procitati pravila iz tehnicke analize. mi jesmo malo trziste ali se pravila igre postivaju…. drugim rijecima, knjigu u ruke!
imam tu knjigu, ali malo sam spor, reci mi na kojoj strani pise da idemo gore?
ili je samo dovoljno imati tu knjigu da bih bio pametan. u tom slucaju up up
Ako ovako nastavi nije ni 3900 nemoguće i to već tijekom tjedna. To da je nakon ovog vala korekcija neizbježna je jasno samo vrlo lako bi moglo biti da ta korekcija ne ide ispod 3500 a oni koji su prerano prodali ne preostaje ništa drugo nego se pomiriti s tim. Treba pratiti američke i europske indexe kako vidim amerikanci već opasno deru gore
ako ovako nastavi na ATH smo do 1.5. [lol] [lol] [lol]
Che: ” Kupovni signal će se javiti nakon potvrde obrnutog obrasca glave i ramena. Bez obzira na trend signale ovaj scenarij mi se čini vrlo vjerojatan. Nadam se da ste primijetili volumene trgovanja na 3200-3300 pametnom dosta, čista akumulacija ” Iskreno, koliko je ljudi u nevjerici kupovalo ovaj PON, UTO, SRI kad su fondovi ko ludi kupovali i okretali trend?! Čini mi se da je vrlo malo ljudi kupovalo. Do 30%. Ostatak koji su u cashu, i mislim da polako izlazi iz nevjerice i kreće u kupovinu da bi nadoknadio gubitak. Ali klimavo je to još. Ali ima jedan paradoks. I fondovi i mali dioničari kupuju u isto vrijeme.[huh]
Gdje si ti našao informaciju da su fondovi kupovali u srijedu ?