Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Promet je realno bio manji za nekih 14 milijuna kuna, jer je dionica ht-a imala promet od samo 10 milijuna a unazad dva dana 40 milijuna kuna. Promet od 86 milijuna kuna odgovara prometu od 130-150 milijuna kuna u prosincu 2007 jer su cijene dionica i do 50 % posto manje. Bolje bi vam bilo da pogledate broj prodanih dionica prije i sad pa onda zključujte o prometu na burzi.[undecid][undecid]

Ja isto mislim da če biti još manjih korekcija na burzi ali pada do 3200 bodova ja mislim da više neće biti. Čim su naši fond menadžeri čuli da su baltički i skandinavski investicijski fondovi zainteresirani za kupnju naših dionica odmah su počeli kupovati kako bi njima mogli skuplje uvaliti u 5 i 6 mjesecu ove godine.

Saladin: ” Ima li tko kakav pametan argument koji govori o nastavku pada ili samo drukate ? ” Nije argument ,ali izbori u Srbiji i strah od Nikolića će sigurno utjecati

A Tadić?

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

19.04.2008.

Zaključni govor predsjednika Mesića na gospodarskom savjetovanju

PRH – tematski sastanak „Gospodarski odnosi RH sa svijetom“, zaključno, 19.04.2008.

……I na samome kraju još jedno upozorenje. Kada kažem kako Hrvatska ima štetan ekonomski model, koji je kriv za nepovoljne ekonomske rezultate, onda ne mislim da je taj model „pao s neba“. Njega su stvorili ljudi. U ovome trenutku, kada pokušavamo pokrenuti promjene, moramo računati s time da ono što šteti zemlji, koristi mnogim pojedincima i interesnim skupinama. Da ćemo se, dakle, sukobiti s krupnim ekonomskim interesima i jakim i utjecajnim strukturama.

Kada to kažem, ja ne zamjeram ljudima zato što imaju interese. Ne optužujem ih čak ni zato što svoje interese smatraju važnijima od općih.

No, od političara, od ljudi koji su dobili povjerenje građana, očekujem, pa i više od toga: tražim, da brane opće interese. Tako ja shvaćam svoj mandat i polazeći od toga dao sam inicijativu za održavanje ovoga sastanka.
Hvala vam na sudjelovanju!

Vidim da su opet počela laprdanja Tadić, kosovo, nato, bato, zlato,
tito i sl.
E moji “investitori”!

Promet je realno bio manji za nekih 14 milijuna kuna, jer je dionica ht-a imala promet od samo 10 milijuna a unazad dva dana 40 milijuna kuna. Promet od 86 milijuna kuna odgovara prometu od 130-150 milijuna kuna u prosincu 2007 jer su cijene dionica i do 50 % posto manje. Bolje bi vam bilo da pogledate broj prodanih dionica prije i sad pa onda zključujte o prometu na burzi.[undecid][undecid]

onda isto tako mozes reci da je promet od konzuma u petak odgovara 550 prometa u cetvrtak jer (3200000/390) / (820000/55000) = cca 550.

bitno je koliko je para u igri stari.
osim toga stari, bar nemoj davati krive podatke
cetvrtak prometi ZSE:128M , HT:16M
petak prometi ZSE:86M , HT:10M

a jos zanimljivije :
čet: rising volume: 98M, falling volume: 27M
pet: rising volume: 59M, falling volume: 24M

Baš da bude došlo do takvog pada kakav smo prošli proteklih mjeseci čisto sumnjam!Do manje korekcije da al do ovakvog sloma definitivno ne!

Proteklih mjeseci? Ja govorim o stanju od pred 4 dana (ponedjeljak) !!! Nitko normalan ne očekuje dodatni pad od 30%, ali ponovno dodirivanje dna na oko 3200 bodova i te kako je moguće!

Ignore: KressoM, delux

fond300: ” Baš da bude došlo do takvog pada kakav smo prošli proteklih mjeseci čisto sumnjam!Do manje korekcije da al do ovakvog sloma definitivno ne! ” Proteklih mjeseci? Ja govorim o stanju od pred 4 dana (ponedjeljak) !!! Nitko normalan ne očekuje dodatni pad od 30%, ali ponovno dodirivanje dna na oko 3200 bodova i te kako je moguće!

ni ja se ne bih usudio prognozirati pad od 30%, ali svakako ispod 3200 s obzirom na to da bi ljudi stvarno mogli propanicariti na to da su kupili igh za 30% vise u petak nego u pon.

Ne zelim biti zloguki prorok, ali

datum rising volume falling volume
16.4.2008 125M 32M
17.4.2008 98M 26M
18.4.2008 59M 23M

znate matematiku bar toliko
u pon ako ne ulete fondovi bi mogao debeli debeli pad

Prognoziram početak tjedna lagano hlađenje, a onda povratak na početne položaje![bye]

Nije sve tako sivo.....

Ne zelim biti zloguki prorok, ali

datum rising volume falling volume
16.4.2008 125M 32M
17.4.2008 98M 26M
18.4.2008 59M 23M

znate matematiku bar toliko
u pon ako ne ulete fondovi bi mogao debeli debeli pad

Ma sve jasno!
Čim malo popusti posrška na kupnji[bye][bye][bye][bye][bye]
To je realnost!

Nema tu još stabilizacije!
Još uvijek je većina ljudi u debelim minusima i važe!!!

Nije sve tako sivo.....

governor: ” Avax, ajd ne kopliciraj. Prodo si ovaj tjedan i popušio. Da si pričeko sljedeći, prodo bi skuplje. Priznaj, zajebali te Ameri. Ae bok. ” A stvarno s kime se ja upuštam u rasprave. Samo vi drukajte i kupujte, kad za koji dan krene stampedo u suprotnom smjeru onda će vam opet biti kriva HANFA, fondovi i ne znam tko. Čisto jedno zrnce za razmišljanje: zašto je u petak, nakon 5 dana naglo pao promet na ZSE? Zato jer dok su cijene bile niske, mirovinci i veći igrači su kupovali. Čim su cijene otišle malo jače gore, stali su s kupnjom i povukli se, a mali su u petak nastavili i dalje kupovati i nabijati enorman rast na pojedinim dionicama! U odnosu na prijašnje dane kad su prometi prosječno bili preko 130 mil. kn, u petak je bio samo 86 mil.kn (a odbijemo li dogovorene transakcije na KORF i RIVP promet je još manji – samo oko 78 mil.kn!). Idući tjedan možemo očekivati takve ili još niže promete, sve do sljedećeg pada tržišta. A vi kupujte i dalje. Ili ste se nakupovali, pa sad nagovarate nas s kešom da mi počnemo kupovati i dizati cijene da se iskrcate? Moj keš nećete vidjeti do naredne korekcije [lol]

manji je promet zbog HT-a, i ti to dobro znaš. Što se tiče svih drugih likvidnih dionica promet je odličan i to 4.dan za redom. THNK primjerice preko 3 milje u petak, a dnevni prosjek je cca 1milijun. Sumnjam da ćeš moć jeftinije kupovat nego što si prodo i znam da te to ždere, jer si unutar par dana u sukobu sa samim sobom(barem po pisanju na forumu). [yawn]

I'LL BE BACK

New Report

Close