Ak se ne varam hvaliso si se tu ko neki stari ulagač sa 75% casha dok
su drugi strepili za sutra, nije to baš lijepo. Isto vrijedi i za obrnuto.
Nenene, toliko je kapitala uloženo izvan burze. Koliko sam u cashu nije bitno.
A oko obrnutog se slažem. Znam da kolege u dionicama sad strepe za ove u cashu. [thumbsup]
Ugodan weekend guys.
Zaboravite na dejonice do ponedjeljka.[thumbsup]
OT ili za BezCenzureOpćenito
Inače jeste li znali da je ove godine Poslovni Dnevnik promijenio vlasnika ?
od 01.03.2008. je vlasnik austrijska Styria : oni su vlasnici i Večernjeg Lista ..
znači da su zapeli za oko “velikoj” Styrii .. to je dobro, “sad imaju strateškog partnera”, ali samo se nadam da neće biti (negativne) promjene u uređivanju novina i naravno Foruma ..
Je, pričalo se o tome naveliko Mrzljak…
Nego, evo nam HANFA-ine statistike za ožujak:
Jel’ ja to dobro vidim ili je OMF PBZ imao 7 milijuna casha na kraju ožujka? Ukupni cash je bio 430 milijuna, sva četiri fonda skupa? [huh]
G. SLK, Vaš privitak se ne otvara.Dolazi to nekog “Name konflict”.
Ako kažeš za link na HANFA, to i meni pravi problem. Nudi ti upisat neko ime, lupaj bilo što “fsddsf” 4-5 puta i proći će dalje.
Jel’ ja to dobro vidim ili je OMF PBZ imao 7 milijuna casha na kraju ožujka? Ukupni cash je bio 430 milijuna, sva četiri fonda skupa? [huh]
Ne vidi se oročeni cash, imaju dosta više
imat će svi oni puno manje nego su imali do sada[smiley]
U 2008. znatno manji priljev novca u banke
Vaš link
imat će svi oni puno manje nego su imali do sada[smiley] U 2008. znatno manji priljev novca u banke Vaš link
ja mislim da to sve banke muči .. manjak priljeva keša ..
a ovi mirovinci su vezani na banke .. velike Hr banke ..
a bankama ne odgovara da novci idu u OIF-ove ili razna osiguranja ..
teorija zavjere bi rekla .. “uzdrmaj tržište kapitala; tako da se nevjerna dječica vrate natrag”
a zapravo banke posuđuju novac tvrtkama i građanima a to rade iz depozita građana i tvrtki ..
i oni su zapravo neki “carinik” tih novaca ..
ako građani direktno ulažu novac u burzu tj. tvrtke putem npr. dokapa .. gubi se ulaga banaka , njihova uloga “carinika” ..
i naravno mali ulagači mogu više zaraditi (u prosjeku i ako se ne ponašaju super iracionalno kao zadnjih dana), barem za taj dio koji banka uzima sebi, plus dio ako se neka tvrtka pokaže uspješnija zbog ulaganja ..