Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sava: ” _Mrzljak_: a sad će nagrnuti Hatejići u nju .. ” Šta im ti kao iskusan stručnjak predlažeš: 1. Košarica u ruke; 2. Kolica; 3. I jedno i drugo; 4. Ništa od svega: ” 1. košaricu u ruke .. polagano gledati i promišljati i kad si siguaran da ti se roba sviđa , stavi ju u košaricu .. jučer sam ponovo prolistao bafeta ; i on kaže ; kad kupuješ , probaj ovu mentalnu vježbu , zamisli se da imaš resursa (čitaj novaca) da kupiš značni dio firme (20-30-50 %) , ( onda je odgovornost dosta veća nego kad kupuješ 2-3 dionice ) .. znači ti si “direktor svemira” i odlučuješ jel ta firma akvizicija dobra za tebe ? razmišljaš promišljaš, mjeriš , zbrajaš i oduzimaš .. i na kraju dobiješ saldo … i ako je dobra za tebe u ulozi “direktora svemira” ; onda je dobra i za tebe u ulozi ulagača koji kupuje tek neznatan postotak udjela u firmi ..

Evo iz svog penthousea pratim razvoj situacije na glavnim prometnicama u ZG!
Izgleda da će najveća gužva biti u SUPERKONZUMU na Sarajevskoj!
Intenzivan je saobraćaj na Mostu Mladosti te se pozivaju kupci da izaberu alternativne pravce, prvenstvene Most Slobode ili ZG zaobilaznicu!

_Mrzljak_: ” sava: ” _Mrzljak_: a sad će nagrnuti Hatejići u nju .. ” Šta im ti kao iskusan stručnjak predlažeš: 1. Košarica u ruke; 2. Kolica; 3. I jedno i drugo; 4. Ništa od svega: ” 1. košaricu u ruke .. polagano gledati i promišljati i kad si siguaran da ti se roba sviđa , stavi ju u košaricu .. jučer sam ponovo prolistao bafeta ; i on kaže ; kad kupuješ , probaj ovu mentalnu vježbu , zamisli se da imaš resursa (čitaj novaca) da kupiš značni dio firme (20-30-50 %) , ( onda je odgovornost dosta veća nego kad kupuješ 2-3 dionice ) .. znači ti si “direktor svemira” i odlučuješ jel ta firma akvizicija dobra za tebe ? razmišljaš promišljaš, mjeriš , zbrajaš i oduzimaš .. i na kraju dobiješ saldo … i ako je dobra za tebe u ulozi “direktora svemira” ; onda je dobra i za tebe u ulozi ulagača koji kupuje tek neznatan postotak udjela u firmi .. ” Evo iz svog penthousea pratim razvoj situacije na glavnim prometnicama u ZG! Izgleda da će najveća gužva biti u SUPERKONZUMU na Sarajevskoj! Intenzivan je saobraćaj na Mostu Mladosti te se pozivaju kupci da izaberu alternativne pravce, prvenstvene Most Slobode ili ZG zaobilaznicu!

Ja gledam iz svoje sobice 2x2m na Superkonzum kod Avenue Malla. Nema navale. Slaba kupnja.

MLNR se otvorio.Ihaaa.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

mogla bi i AUHR se povest za konzumovim primjerom i napravit jedan stock splitting recimo 1:100

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

cipp: ” Da ponovim post, možda mi netko zna,… ipak. KOJE DIONICE SU U BF-U!?[shocked] ” 7 % ina-e, 7 % ht-a

Thx

@mrazljak

ovo su bufetom je dobra fora.
evo kad bi mene pito ja bi htio biti vlasnik HTa…….[smiley]
a stvarno bi…. [lol]

mada nije los ni konzum ni IGh…
ma daj ti meni bilo kaj…. sve moze…prihvacam sve! [lol]

ili INGRA!? koji bi to tek rally bio.

Evo je i Citigroup objavio rezultate danas i u premarketu futuresi skočili odmah, uz Google jučer after hours, danas evropa i amerika lete visoko.

Izgleda da nam stižu bolji dani.

Da, evo EU indexi čak prelaze 2 % u plus, ameri u plus, a onda u ponedjeljak naslovi oporavak indexa u svijetu.
[thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Koliko ja vidim večina firmi u amreici je zasad objavila bolje rezultate od očekivanih (veće dobiti i prihode u odnosu na prošlu godinu oko 20%). Tako da ja ne vidim po čemu bi oni bili u recesiji u prvom kvartalu.

DiAbLeRo: ” Evo je i Citigroup objavio rezultate danas i u premarketu futuresi skočili odmah, uz Google jučer after hours, danas evropa i amerika lete visoko. Izgleda da nam stižu bolji dani. ” Da, evo EU indexi čak prelaze 2 % u plus, ameri u plus, a onda u ponedjeljak naslovi oporavak indexa u svijetu. [thumbsup]

oduvijek sam volio slušat Indexe….
osobito onu “Samo su ruže znale…”
[proud][lol]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ameri će odmah nagaziti i 12800. Probijaju se neke granice

Treba zaradit za jedrenje...zapravo već jesam

a onda povratak sve one kolicine novca koja je ishlapila s burze od 12 mj pa do sada…pozitivne vijesti stizu sa svih starana, i ukoliko bude ovako do srijede…to je to[rolleyes]

OBAMA................SPASITELJ

plavi: ”
DiAbLeRo: ” Evo je i Citigroup objavio rezultate danas i u premarketu
futuresi skočili odmah, uz Google jučer after hours, danas evropa i
amerika lete visoko. Izgleda da nam stižu bolji dani. ” Da, evo EU
indexi čak prelaze 2 % u plus, ameri u plus, a onda u ponedjeljak
naslovi oporavak indexa u svijetu. [thumbsup]

oduvijek sam volio slušat Indexe….
osobito onu “Samo su ruže znale…”
[proud][lol]

Samo da ne bude ona “Bacila je sve niz rijeku…”

Treba zaradit za jedrenje...zapravo već jesam