Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve mi ukazuje na rast prije sezone godišnjih odmora. Da li znate onu za staru poruku za lipanj :prodaj i bježi? I moja suseda špekulira o rastu u kolovozu. Pa tad su svi na moru! Ako svi o tom pričaju znači da nije točno. Rast će biti prije i cjela ova muljaža je izvedena zato što nam je odgođen ulazak u Uniju i muljatorima je data prilika da nas još jednom ožene prije nego što pravila igre budu stroža. Mi idemo gore isključivo radi tog ulaska i ova prilika je jedinstvena jer će mo onda ući u normalno razdoblje sa prosječnim rastom od cca10,15% na godinu. Po meni pred pristupno razdoblje su zlatne godine koje treba iskoristiti. Svi ovi podatci o poslovanjima firmi su sporedna stvar jer je glavni generator rasta EU i zauzimanje pozicija prije toga. Ako neko misli da nije tako neka me demantira!

who dares, wins

Da li možete gledati kupnju i prodaju na rastu?
hvala

kolega pa Vi ste sami priznali da ste najveći luzer[lol]-50-60% ,dakle počnite se baviti nečim što vam bolje ide[lol]

trenutno stanje ali što vama početnicima vrijedi objašnjavati kad ste još prezeleni i ništa ne razumijete.

daleko od toga kolega da sam ja početnik,ja sam pratio burzu dok Vi još niste čuli za burzu
[wink],nije poanta nikoga vrijeđati,ali Vi konstantno forsirate svoje propale investicije i time samo prostituirate ovu temu,a sebe vrlo lošim pisanjem držite pod moderiranjem što je sasvim u redu [thumbsup],nabili ste preko 3000 postova koji su Ž,kvalitete,jedino Vam donekle kolega plavi konkurira sa svojim pisanjem o ingri [lol] [lol] ,dakle čim vidimo da je kolega tenkista nešto napisao većin nas samo preskoči čitanje ove teme,kako Vam samo ne dosadi pisanje bezveze?

Ja mislim, da ćemo laganica danas, bez divljanja. Mirovinci sigurno neće kupovati na ovim cijenama, jer su se nakrcali parsto milijuna na znatno niže u proteklim danima. Pravi rast i stagnacija biti će tek kada se vrate stranci na burzu, a to se neće dogoditi prije izbora u Srbiji, tko god pobijedio.Jednako tako, s obzirom da je sezona rezktata u US (danas izlazi citibank) još može biti potresa.

Mixed opening. NO bitno je za znati da su jučerašnje prosjećne cijene jako visoke, tako da danas Crobex može pokazati nerealno visok minus iako se možda cijene otvore po zadnjim cijenama od jučer.

Miču se nalozi s prodaje prema očekivanju. Na vrhu države odlučeno je da se burza spasi i nakon što je vraćeno povjerenje ova zadnja 3 dana , još ćemo 2 dana gore a onda stabilizacija do ljeta negdje na 4000 bodova.
Današnjim padom plan bi bio poremećen.
A do kraja godine novi ATH. [thumbsup]

vama preporuka kolega tenkista[sealed],zar mislite da imate kredibilitet nakoga uvjeravati da Vas posluša?[wink]

verdi:

Simone: ” Jučer sam fulao da ćemo biti u plusu 2% ali ako se pogleda cijeli dan..skoro da sam bio u pravu…mislim da nas i danas čeka veliki promet a ne vjerujem u velik minus…ima i nekih dionica koje su još uvijek jako povoljne za kupnju a nisu završavale nebu pod oblake ” HT te je juče zeznuo inače bi bilo. Niko nije mislio o zadnjem danu za dividendu!

Ja jesam…po objavi dividende izašao na 340..skoro su me linčovali na HT topicu[lol]

Ja čekam još onih 10% na jesen. Sigurno je sigurno, a poslije toga ću ih otpaliti samo tako jer mi se telekomunikacijski bisnis ne dopada na duži rok.

who dares, wins

Da li možete gledati kupnju i prodaju na rastu?
hvala

ne,naravno

Jutro će očito biti zeleno, a do kraja dana tko zna……….

pozdrav

slavenijus: ” danas se ide sigurno gore, ” Za deset dionica koje pratim japanske svijeće pokazuju gore, ali na gore [sad] Najavljuju bezuspješan pokušaj dizanja i pobjednički pritisak medvjeđe šape. Nadam se da sam krivo interpretirao.

mda, ne samo japanske svijece… volio bih da smo na putu za ath, ali nam ni sanader nece pomoci sljedecih tjedan dva.. vidim da su neki usavrsili jutarnje ‘up up’ postove do mjere da me toliko ganu da kapne i pokoja suza.. nesto kao 9/11.. da bar postoji mogucnost da stave neku prikladnu muzicku pozadinu, ono kao spica od serije ‘zapadno krilo’ ili sl… mora da su pisali cijelu noc..

Europa u zelenom, nema razloga da ne budemo i mi.
Dobri rezultati Royal Bank of Scotland dižu Europu, a mi smo Europa…
http://www.reuters.com/article/marketsNews/idCAL1834391420080418?rpc=44

[smiley]

No respect

dobro jutro!

kako smo danas?
cini mi se po postovima da smo za rast? kaj ne?
ja sam vec dao davnih dana prognozu na temelju analize Crobxa a to je rast do barem 37xx…

a ivek isto misli da ima sanse za rast – “30% sanse da ce rasti”
sto je za vjecite pesimiste i vise nego puno…
[thumbsup]

slazem se sa analizama da se nece prodavati nego se skladno ide u oporavak burze.
pa ipak je bolje trgovati na razinama oko 4000 na oko 3000… kaj ne?
lakse se dise…[thumbsup]

Po nalozima izgledno zelenilo.

New Report

Close