Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kad se bal, nek je bal. Kad se odblokira HT ponovo u blokadu, ali poztivnu. Još samo to fali !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Ako mogu biti malo zločest, pošto sam HT prodao davno, nije za cijelo tržištze niti tako loše što je pao, osim što će se osloboditi solidna količina casha-a, uz pretpostavku da će ga kupovati / braniti mirovinski fondovi koji cash-a ionako imaju, index neće previše poskočiti, tako da ćemo još uviejk biti u ogromnom minusu od početka godine.

ma koja kolicina casha ce se osloboditi?
blokada na 1 milju kuna.

i tko ce normalan prodavati za 280 ako je IPO bio 265..???
a analize rekle da vrijedi 380kn

ja ovo na HTu gledam kao jedan veliki cirkus.
izvodaci: majmuni i svinje
sami procjenite tko je tko u prici

kad se odblokira ode to sve dolje malo , osobno smatram da je bolje prodavati u ovoj euforiji

Ma ne lupetajte vi sto pricate da ce biti placa. Previse smo pali da bi opet padali. Previse smo pali da bi masovno opet netko kapitalizirao na ovoj razini. Previse smo pali da se i veliki opet zaje..avaju sa stanjem. Pa ljudi moji pali smo vise od Beograda, sta je vama!!

A HT ce se brzo vratiti na razine od prije par dana, branit ce se i dokupljivat. Dobro je i da se cash iz ht-a prelije u druge dionice. Mozda je malo prenagli rast, ali ocekujem i daljnji rast manjim stopama, ali svakako rast sljedecih dana. Milsim da idemo prema 4000… laksim tempom sljedece tjedne.

@saladin

u plusu iznad 2% a ako se HT digne i više

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

živo me zanima kako će dan završit!

[color=Gray; font-family:Verdana]

U posvemašnjoj euforiji .. ..
nakon 100 kišnih dana .. evo i par sunčanih ..[cool]

[/color]

Interna kladionica za sutra…
Ja stavljam sto kuna da idemo prema gora preko 2%.

Taktika im je jednostavna…dići će tržište dok si reko keks do 4000-4500 tako da mogu reći…što nas napadate pa oporavili smo se[wink]

Koliki ti je koeficijent na tih 100 ćuna? Kako sad stvari stoje krenulo te je.

who dares, wins

@saladin
u plusu iznad 2% a ako se HT digne i više

Dignut će se, ovo nema veze s normalnim.

Baš me zanima gdje ćemo danas završiti.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Zar vi stvarno mislite da je završilo medvjeđe doba ili samo pokušavate zaraditi na trejdanju?

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Gledao sam jučer onaj show na Otvorenom i žao mi je što nisu barem nekog od iskusnijih malih investitora pozvali u emisiju da se suprotstavi onim lopinama.

Samodol se u svojoj nemoći odmah sakrio iza odredbi Zakona o HANFI, a nitko od sugovornika nije bio dovoljno potkovan da mu kontrira, a mogao je i to ovako:

Članak 105. stavak 6. kaže:

Osobe koje raspolažu povlaštenim informacijama, kao i osobe koje su na neovlašteni način doznale povlaštene informacije i kojima je poznata njihova priroda ne smiju:
1. koristiti povlaštene informacije prilikom neposredne ili posredne kupnje ili prodaje vrijednosnih papira koji su u prometu na teritoriju Republike Hrvatske ili vrijednosnih papira što su ih izdali izdavatelji registrirani u Republici Hrvatskoj, bez obzira na to gdje se njima trguje,

Dali je Luković znao da će iz njegova AZ fonda mirovinci povući 500 milijuna kuna u jednom danu? Dali je znao to prije nego što je prodao svoj paket dionica ZABA?

Manipuliranje cijenama
Članak 108. stavak 1. kaže:
Radi sprječavanja stvaranja neistinite slike tržišta, za pojedini vrijednosni papir zabranjeno je:
1. obaviti transakciju vrijednosnim papirima na način da njezinim izvršenjem ne dođe do promjene zakonitog imatelja ili vlasnika, odnosno da se na drugi način stvori privid sklopljenog posla,
2. dati nalog za kupnju ili prodaju vrijednosnog papira, znajući da je dan ili će biti dan nalog za prodaju ili kupnju toga vrijednosnog papira od iste ili druge osobe, po cijeni koja je približno ista, radi stvaranja privida cijene ili aktivnog trgovanja.

Dali je Luković znao da će njegov paket od 20 milijuna kuna biti poklopljen po cijeni od 12.500 kuna?

stavak 2. istog Članka dalje kaže:

Zabranjeno je obavljati transakcije s vrijednosnim papirom radi toga:
1. da se poveća cijena toga vrijednosnog papira te na taj način potaknu drugi ulagatelji da kupe taj vrijednosni papir,2. da se smanji cijena toga vrijednosnog papira te na taj način potaknu drugi ulagatelji na prodaju tog vrijednosnog papira,
3. da se stvori privid aktivne trgovine tim vrijednosnim papirom te na taj način potaknu drugi ulagatelji na kupnju i/ili prodaju toga vrijednosnog papira.

Dali se manipuliralo dionicama ZABA da se dođe do cijene od 12.800 kuna kako bi se gazda mogao iskrcati?

Drugi slučaj:

Članak 23.
(1) Komisija nije odgovorna za istinitost podataka koje sadrži prospekt. Komisija svojim rješenjem potvrđuje da prospekt sadrži sve zakonom propisane podatke i da može biti objavljen.
(2) Za istinitost i potpunost podataka koje sadrži prospekt neograničeno odgovaraju izdavatelj i osobe za koje se utvrdi da su se prospektom koristile za prikrivanje ili lažno prikazivanje važnih činjenica. Osobe koje su potpisale prospekt odgovaraju za istinitost i potpunost podataka koje sadrži prospekt u granicama onoga što su znale ili mogle znati.

Uzmite prospekt Magme i usporedite projekcije dobiti za 2007. i usporedite ih s konačnim rezultatima. Treba li Fižulić odgovarati što je zaveo nemali broj investitora koji su na temelju njegovog prospekta kupovali dionice po više od 360 kuna?

To su pitanja koja bi HANFA trebala istražiti, a ne baviti se sitnim politikanstvom i napadati novinare, male investitore i marginaše.

NEŠTO JE TRULO U NAŠOJ DRŽAVI!

Simone: ” @saladin u plusu iznad 2% a ako se HT digne i više ” Dignut će se, ovo nema veze s normalnim. Baš me zanima gdje ćemo danas završiti.

Ovo bi mogao biti najveći BULL trap ikada. Vidjet ćemo sutra.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Gledao sam jučer onaj show na Otvorenom i žao mi je što nisu barem nekog od iskusnijih malih investitora pozvali u emisiju da se suprotstavi onim lopinama. Samodol se u svojoj nemoći odmah sakrio iza odredbi Zakona o HANFI, a nitko od sugovornika nije bio dovoljno potkovan da mu kontrira, a mogao je i to ovako: Članak 105. stavak 6. kaže: Osobe koje raspolažu povlaštenim informacijama, kao i osobe koje su na neovlašteni način doznale povlaštene informacije i kojima je poznata njihova priroda ne smiju: 1. koristiti povlaštene informacije prilikom neposredne ili posredne kupnje ili prodaje vrijednosnih papira koji su u prometu na teritoriju Republike Hrvatske ili vrijednosnih papira što su ih izdali izdavatelji registrirani u Republici Hrvatskoj, bez obzira na to gdje se njima trguje, Dali je Luković znao da će iz njegova AZ fonda mirovinci povući 500 milijuna kuna u jednom danu? Dali je znao to prije nego što je prodao svoj paket dionica ZABA? Manipuliranje cijenama Članak 108. stavak 1. kaže: Radi sprječavanja stvaranja neistinite slike tržišta, za pojedini vrijednosni papir zabranjeno je: 1. obaviti transakciju vrijednosnim papirima na način da njezinim izvršenjem ne dođe do promjene zakonitog imatelja ili vlasnika, odnosno da se na drugi način stvori privid sklopljenog posla, 2. dati nalog za kupnju ili prodaju vrijednosnog papira, znajući da je dan ili će biti dan nalog za prodaju ili kupnju toga vrijednosnog papira od iste ili druge osobe, po cijeni koja je približno ista, radi stvaranja privida cijene ili aktivnog trgovanja. Dali je Luković znao da će njegov paket od 20 milijuna kuna biti poklopljen po cijeni od 12.500 kuna? stavak 2. istog Članka dalje kaže: Zabranjeno je obavljati transakcije s vrijednosnim papirom radi toga: 1. da se poveća cijena toga vrijednosnog papira te na taj način potaknu drugi ulagatelji da kupe taj vrijednosni papir,2. da se smanji cijena toga vrijednosnog papira te na taj način potaknu drugi ulagatelji na prodaju tog vrijednosnog papira, 3. da se stvori privid aktivne trgovine tim vrijednosnim papirom te na taj način potaknu drugi ulagatelji na kupnju i/ili prodaju toga vrijednosnog papira. Dali se manipuliralo dionicama ZABA da se dođe do cijene od 12.800 kuna kako bi se gazda mogao iskrcati? Drugi slučaj: Članak 23. (1) Komisija nije odgovorna za istinitost podataka koje sadrži prospekt. Komisija svojim rješenjem potvrđuje da prospekt sadrži sve zakonom propisane podatke i da može biti objavljen. (2) Za istinitost i potpunost podataka koje sadrži prospekt neograničeno odgovaraju izdavatelj i osobe za koje se utvrdi da su se prospektom koristile za prikrivanje ili lažno prikazivanje važnih činjenica. Osobe koje su potpisale prospekt odgovaraju za istinitost i potpunost podataka koje sadrži prospekt u granicama onoga što su znale ili mogle znati.[/i] Uzmite prospekt Magme i usporedite projekcije dobiti za 2007. i usporedite ih s konačnim rezultatima. Treba li Fižulić odgovarati što je zaveo nemali broj investitora koji su na temelju njegovog prospekta kupovali dionice po više od 360 kuna? To su pitanja koja bi HANFA trebala istražiti, a ne baviti se sitnim politikanstvom i napadati novinare, male investitore i marginaše. NEŠTO JE TRULO U NAŠOJ DRŽAVI!

[color=Gray; font-family:Verdana]

Bravo Debeljko .. to je ono što ja govorim već 30-ak dana ..
Drago mi je da si razradio slučajeve i potkrepio zakonskim člancima .

kako bi Genijus Profesor Jurčić rekao “Povijest burze je povijest prevare” ..
ali tu je navodno Hanfa koja štiti ulagače od manipulacija i prevara ..
pa zašto nisu nešto poduzeli , tj. kada su oni uopće nekog većeg igrača kaznili za bilo što ?
NIKADA
[/color]

New Report

Close