Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plavi:

Potvrda onoga što sam pisao zadnjih dana, margin call-ovi su spustili burzu, sada kada toga više nema pitanje je tko će prodavati dionice po ovim smješnim cijenama?

Možda oni kojisu se krcali na još smješnijim cijenama prije par dana.[wink]

Pa samo ti većinom i prodaju po ovim cijenama.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Bit će plaća ali od sreće, iako je ostalo gorak ukus u ustima od korekcije.[thumbsup]

Jučer se i meni rugao jedan, mislim da je Conan kada sam rekao da je gotova korekcija.[lol]

Čisto sumnjam, da su se svi nagomilani problemi kod nas i u svijetu riješili za dva dana!!?
Ili možda jesu????![wink]

Nije sve tako sivo.....

margina je uvjek bilo i biti će .. to je sastavni dio tržišta kapitala , jedino je bitno da ih nema previše , više od neke prihvatljive razine ..

ako ovih dana nije bilo pravo vrijeme za “upucati” novi kapital neznam kad je ? na crobex-u 5000 ??
[/color]

Upravo tako.
Već sam negdje napisao tko na ovim cijenama upuca veći kapital kroz godinu dvije biti će bogataš.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kairos:

plavi:

Potvrda onoga što sam pisao zadnjih dana, margin call-ovi su spustili burzu, sada kada toga više nema pitanje je tko će prodavati dionice po ovim smješnim cijenama?

Možda oni kojisu se krcali na još smješnijim cijenama prije par dana.[wink]

Pa samo ti većinom i prodaju po ovim cijenama.

Kolega, mišljenja sam da čim nestane potpore na strani kupnje, koja je sada očita, isto tako brzo se vračamo na početne položaje.[lol]

Nije sve tako sivo.....

@ivek:
Sada ce fondovi polako na prodaju….

nece.testirati ce se 37xx

Gledao sam jučer onaj show na Otvorenom i žao mi je što nisu barem nekog od iskusnijih malih investitora pozvali u emisiju da se suprotstavi onim lopinama.

Samodol se u svojoj nemoći odmah sakrio iza odredbi Zakona o HANFI, a nitko od sugovornika nije bio dovoljno potkovan da mu kontrira, a mogao je i to ovako:

Članak 105. stavak 6. kaže:

Osobe koje raspolažu povlaštenim informacijama, kao i osobe koje su na neovlašteni način doznale povlaštene informacije i kojima je poznata njihova priroda ne smiju:
1. koristiti povlaštene informacije prilikom neposredne ili posredne kupnje ili prodaje vrijednosnih papira koji su u prometu na teritoriju Republike Hrvatske ili vrijednosnih papira što su ih izdali izdavatelji registrirani u Republici Hrvatskoj, bez obzira na to gdje se njima trguje,

Dali je Luković znao da će iz njegova AZ fonda mirovinci povući 500 milijuna kuna u jednom danu? Dali je znao to prije nego što je prodao svoj paket dionica ZABA?

Manipuliranje cijenama
Članak 108. stavak 1. kaže:
Radi sprječavanja stvaranja neistinite slike tržišta, za pojedini vrijednosni papir zabranjeno je:
1. obaviti transakciju vrijednosnim papirima na način da njezinim izvršenjem ne dođe do promjene zakonitog imatelja ili vlasnika, odnosno da se na drugi način stvori privid sklopljenog posla,
2. dati nalog za kupnju ili prodaju vrijednosnog papira, znajući da je dan ili će biti dan nalog za prodaju ili kupnju toga vrijednosnog papira od iste ili druge osobe, po cijeni koja je približno ista, radi stvaranja privida cijene ili aktivnog trgovanja.

Dali je Luković znao da će njegov paket od 20 milijuna kuna biti poklopljen po cijeni od 12.500 kuna?

stavak 2. istog Članka dalje kaže:

Zabranjeno je obavljati transakcije s vrijednosnim papirom radi toga:
1. da se poveća cijena toga vrijednosnog papira te na taj način potaknu drugi ulagatelji da kupe taj vrijednosni papir,2. da se smanji cijena toga vrijednosnog papira te na taj način potaknu drugi ulagatelji na prodaju tog vrijednosnog papira,
3. da se stvori privid aktivne trgovine tim vrijednosnim papirom te na taj način potaknu drugi ulagatelji na kupnju i/ili prodaju toga vrijednosnog papira.

Dali se manipuliralo dionicama ZABA da se dođe do cijene od 12.800 kuna kako bi se gazda mogao iskrcati?

Drugi slučaj:

Članak 23.
(1) Komisija nije odgovorna za istinitost podataka koje sadrži prospekt. Komisija svojim rješenjem potvrđuje da prospekt sadrži sve zakonom propisane podatke i da može biti objavljen.
(2) Za istinitost i potpunost podataka koje sadrži prospekt neograničeno odgovaraju izdavatelj i osobe za koje se utvrdi da su se prospektom koristile za prikrivanje ili lažno prikazivanje važnih činjenica. Osobe koje su potpisale prospekt odgovaraju za istinitost i potpunost podataka koje sadrži prospekt u granicama onoga što su znale ili mogle znati.[/i]

Uzmite prospekt Magme i usporedite projekcije dobiti za 2007. i usporedite ih s konačnim rezultatima. Treba li Fižulić odgovarati što je zaveo nemali broj investitora koji su na temelju njegovog prospekta kupovali dionice po više od 360 kuna?

To su pitanja koja bi HANFA trebala istražiti, a ne baviti se sitnim politikanstvom i napadati novinare, male investitore i marginaše.

NEŠTO JE TRULO U NAŠOJ DRŽAVI!

Bit će plaća ali od sreće, iako je ostao gorak ukus u ustima od korekcije.[thumbsup] Jučer se i meni rugao jedan, mislim da je Conan kada sam rekao da je gotova korekcija.[lol] Ovo nije bull trap, ovo je tjeranje medvjeda u šumu, ali duboko.

samo polako…

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Sve samo ugodni smajiči. Stavim[cry] ali od sreče.

Bit će plaća ali od sreće, iako je ostao gorak ukus u ustima od korekcije.[thumbsup] Jučer se i meni rugao jedan, mislim da je Conan kada sam rekao da je gotova korekcija.[lol] Ovo nije bull trap, ovo je tjeranje medvjeda u šumu, ali duboko.

Nisi tako mislio na LKPC, malo vjerodostojnosti [thumbsup]

Obzirom na negativne prinose koje su ostvarili od početka godine mislim da fond manageri neće tako lako spušatti cijenu i da neće prodavati. Ne mogu sve prodati a vrijednost fonda porasti će ako zadrže cijene, ako uspiju održati trend rasta neko vrijeme polako će im se vratiti i ulagači.

Članak 155.

(1) Novčanom kaznom u iznosu od 60.000,00 do 1.000.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako:

74. ovlašteno društvo, kada osobe iz članka 105. stavka 4. ovoga Zakona postupe protivno odredbama istoga članka,

75. ovlašteno društvo, protivno odredbi članka 105. stavka 5. ovoga Zakona vrijednosne papire za koje ima povlaštene informacije kupi ili proda za vlastiti račun ili ako o tim vrijednosnim papirima da investicijski savjet,

76. raspolaže povlaštenim informacijama na način protivan odredbama članka 105. stavka 6. i 7. ovoga Zakona,

77. izdavatelj vrijednosnih papira uvrštenih na burzi ili uređenom javnom tržištu bez odgode ne izvijesti javnost o svim informacijama iz članka 106. ovoga Zakona,

78. obavi transakciju vrijednosnim papirima ili izda nalog za kupnju ili za prodaju vrijednosnih papira protivno zabranama ili članka 108. stavka 1. točke 1. i 2. ovoga Zakona,

79. obavlja transakcije vrijednosnim papirima protivno zabranama iz članka 108. stavka 2. točka 1. do 3. ovoga Zakona,

(2) Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom u iznosu od 20.000,00 do 200.000,00 kuna.

Članak 156.

Novčanom kaznom u iznosu od 20.000,00 do 200.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba, odgovorna osoba u pravnoj osobi ili osoba koja samostalnim radom obavlja djelatnost, ako:

6. raspolaže povlaštenim informacijama na način protivan odredbama članka 105. ovoga Zakona,

plavi: ” Potvrda onoga što sam pisao zadnjih dana, margin call-ovi su spustili burzu, sada kada toga više nema pitanje je tko će prodavati dionice po ovim smješnim cijenama? ” Možda oni kojisu se krcali na još smješnijim cijenama prije par dana.[wink]

Mislim da nećemo… jer smo pohlepni do boli…a plač je uvijek moguć…se sjećate mexikanaca I BOGATI PLAČU[lol]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

New Report

Close