Baš sam na drugom topicu rekao da bi nas zbog pozitivnog trenda i HT mogao iznenaditi…pad će bit manji od predviđenog i imaocima ćemo čestitati na dividendi[thumbsup]
osvježi stanje, kupnja se povlači… nažalost
No, slažem se s tobom, mislim da neće završiti dan ispod 300.
vidim na večini dionica kupnja jača od prodaje i dosta iznad jučerašnje zadnje cijene, diskont se prepoznaje[thumbsup]
Jučerašnji dan bio je vjerovatno jedan od najzanimljivijih ove godine na burzi. Ukratko, rast Crobexa odvijao se na način da su investicijski fondovi prodavali HT koji su mahom kupovali mirovinci i pojedinačni ulagači ( zbog dividende ) i dizali cijene “svojih” dionica, kako bi bar nakratko zaustavili odlijev sredstava iz fondova. Samo jedan primjer koji se može pratiti putem interneta. Fimini fondovi “izgubili” su u ožujku cca 24% a u prvih 15 dana travnja već 20,5 % tako da je Fima u jednom trenutku morala prodati i mali dio DDJH kako bi pokrila ulagače koji izlaze ( samo je jučer kumulativno vrijednost Fimine imovine pala 7.1 mil. kuna cca 3-4% imovine njezinih fondova ). Slično je bilo i sa drugim fondovima. Izlaskom iz HT-a pumpajući svoje dionice nakratko su uspjeli podići njihovu vrijednost, a samim tim smanjili odljev novca ulagača. Slično će se vjerovatno dogoditi i na ex dividend dayu ERNT. Sad se postavlja pitanje: Što će biti danas ? Da li su fondovi ostavili rezervu casha iz prodaje HT-a za zadržavanje i rast “njihovih dionica”. Vjerovatno jesu, ali da li će to biti dovoljno za tradere koji su jučer ulazili na niskim cijenama. U svakom slučaju ubrzo ćemo vidjeti odgovor naročito u vremenu poslije 12h. Pozitivno će biti ako promet bude iznad 100 mil kuna bez obzira na fluktuacije Crobexa jer onda opet postajemo volatilno tržište na kojem se nešto događa. Eto to je moje viđenje događanja jučerašnjeg dana, a svi Vaši komentari su dobrodošli. Uspješno trgovanje kolege forumaši.[thumbsup]
Znanac, svaka čast!
Usput, kad je ex dividend day za ERNT?
plavi:
”
Eu otvorila ponovno u zelenom, jučer tvrdnja da će gubitak zbog hipotekarnih kredita biti daleko manji od planiranih bilijardu koliko je najavio MMF, u Brazilu otkriveno veliko nalazište nafte, jučer Motušić u 2 navrata na Otvorenom objavio da smo vjerojatno na početku okretanja trenda burze / oporavka, u dva dana na burzi porast cijena na velikim prometima…[thumbsup]
”
1. Brazil i nafta – to je stara vijest. Reci ti nama na kojoj je dubini i kad ce ju poceti eksploatirati?
stvarno su neki ljudi talentirani, skoro kao Znanac…
edit: vidim da je neko to vec isto postao…zakljucak?
[lol]
Explicite je prije toga rekao da ne smije davati svoje mišljenje direktno upravo zbog SAmodola i Hanfa, a iz njegovih izjava se dalo naslutiti što on misli.
Meni samo nije jasna ona Mlinarevička, pa ona je potpuno nekompetentna, očekivao sam više znanja i otpora prema Samodolu.
Pa koliko ja vidim i nema nešto prodaje , a kupnje ne nedostaje.
Hočemo li uopće do 300?
…kad sam ja pogledao oko 9:20 bilo je cca. 2250kom na prodaji na 300kn…
…. Meni samo nije jasna ona Mlinarevička, pa ona je potpuno nekompetentna, očekivao sam više znanja i otpora prema Samodolu.
E sada si ti mene razočarao! Čitaš li ti šta ta “ANALITIKANTICA” piskara.
da ispod 300? – izgleda manje više posve sigurno!
HT-R-A
Kupnja Prodaja
324,00 7
320,00 37
314,05 100
314,03 94
313,05 87
312,00 47
310,00 20
306,00 2
305,13 1
305,00 8
284,10 63
284,11 417
284,99 157
285,00 63
288,00 252
288,88 63
289,98 533
290,00 654
292,99 317
293,00 323
plavi:
”
…. Meni samo nije jasna ona Mlinarevička, pa ona je potpuno nekompetentna, očekivao sam više znanja i otpora prema Samodolu.
”
E sada si ti mene razočarao! Čitaš li ti šta ta “ANALITIKANTICA” piskara.
Ma iskreno i ne previše u zadnje vrijeme.
Ali nakon onoga jučer sve mi je jasno.
Čini mi se da ode gore ATPL. Pogledajte bid.[thumbsup]
Top bid CIJENA KOLIČINA
2.303,00 10
2.302,00 210
2.301,00 5
2.300,00 21
2.250,01 3