sakai: ” ne lupetajte. On je jedini pametan covjek u drzavi. Vi kakvi jeste digli biste kredit i opet kupovali npr LEDO na 20 K, Ingru na 60 K i slicno…. ” 🙂 a ima li negdje podatak koliko je bilo tih kredita .. i koliko su krediti uopće uzrok ovom lančanom padu .. ovoj kaskadi ?? a Novoselac nije kupovao pakete Ingre na 55 k i 60 k ?? ok nije na kredu nego za tuđi novac.. to je malo bolje po njega ..
Mrzli, ne pricam o Novoselcu, vec o Rohatinskom – prozvali njega. Svatko tko malo duze prati ekonomiju u rvata zna da Roha barata sa vrucim kestenom kojeg su mu drugi uvaljali i bori se kako zna i umije.
[thumbsup]
Pogledajte kojom se brzinom oporavljaju burze u Evropi (Njemačka,Engleska…).US je opet napravio skok od 2-3 % !!!!!!!!!!!!
Mislim da kod nas sve ide brže ( kao kod Kineza ) ali i to se bude smirilo i nadam se da ćemo uskoro krenuti sa normalnim rastom u oporavak.Ovo je bio isforsirani pad koji se naravno mora nekako ublažiti. Danas se bude burza u EU tak zelenila,otvaranje poReutersu cc. 1,5 % gore.
Mislim da je fondovima,mirovinskim fondovima,Hanfi…jasno kaj se je dogodilo,kakvo je stanje na ulici, u političkim krugovima i da je došla voda do grla svima.Ali ne nama samo nego prvenstveno njima.Svi oni imaju odlične pozicije,plaće,ugovore,bonuse…ato se sve može preko noći izgubiti.
Pogledajte samo one majestore iz fonda za privatizaciju….pa već mjesecima griju zatvor ijedu govna.A još će dugo tamo biti i nema više BMW,kurvi,koverti….
ipak se nadam da će se trend brzo okrenuti, jer se tad ivek123 malo pritaji
Ova godina je donijela dosta bola na burzi. Donijeti ce jos u to sam siguran i to vrlo uskoro. Kada kola krenu nizbrdo tesko ih je zaustaviti i treba dosta vremena. Puno novca je ishlapilo. Ponavljam, u bear marketu ovakvi rally-i mogu trajati i do dva tjedna biti iznimno ostri, sa jakim skokovima i velikim prometima. Koju god knjigu uzmete to vam se nalazi unutra. Nakon toga slijede opet ostri padovi. Po meni je ovo odlicna prilika za bail out mnogih malih investitora. Kada sam govorio o 3700 proglasen sam ludim. Kada sam govorio o 3500 proglasen sam klinickim slucajem. Kada sam govorio o 3200 govorili su da mii niti lobotomija nece pomoci.
Sada je opcenarodno veselje jer je Crobex otisao gore cca 8% u dva dana!!! Nikome to nije sumnjivo? Nitko nije pogledao malo u povijest sto se dogadja nakon takvih slucajeva i to uglavnom bez iznimke? Velika vecina ocekuje burzu na 5000 u narednih par dana? Ucite malo iz povijesti ona se ponavlja. Nije bilo rally-a gotovo mjesec dana – to je bilo jako cudno i mene osobno iznenadilo. Pa naravno da je morao doci jedan jaki rally nakon tolike kompresije trzista.
Nikada nisam nikome govorio da prodaje ili kupuje. Nisam nikada navlacio niti na jednu dionicu. Masa ljudi pise mi na PP pa evo neka se javi jedna osoba kojoj sam rekao kupuj ili prodaj bilo sto. Uvijek govorim o trendu. Ovaj jaki rally pretvorio je jaki pesimizam u ekstremni optimizam koji po meni nije baziran na cvrstim temeljima. Vidim ponovno postove kako nas kradu, lazu, varaju itd. Jucer su ljudi kupovali dionice koje su u 2 dana skocile po 30% a neke i vise. Sto ce biti kada dodje do uzimanja profita i kada to krene naglo dolje. Opet bjezanija i ostar pad? Bid je vrlo supalj. Ima ga ali na nizim razinama. I ja se stavljam na bid ali nisko. Volatilnost je zahebana stvar sto sam osjetio na svojoj kozi na viru pred koji tjedan.
Kada pogledam da je moju transakciju povuklo cca 360 ljudi to mi samo govori da ljudi ne razmisljau uopce svojom glavom. Bitno je sto Ivek radi bio on u krivu ili u pravu. To nije nacin za trgovanje na burzi. Ovaj forum bi trebao sluziti za razmjenu misljenja pa makar ona bila totalno oprecna i to ne bi trebalo nikoga smetati a ponajmanje biti osobni issue. Dokle god smatrate ove stvari osobnim to znaci da niste spremni za ovu arenu i neke srece nece biti. Burza je bila jedno do sada i svi su dobivali po pikado sistemu. Medjutim, doslo je novo doba gdje su se stvari promijenile. Godinama sam bio dugorocni investitor i gadilo mi se trejdanje. Sada je dosao period gdje je trejdanje jedan od nacina za ostvariti kakav takav profit ali sa povecanom dozom rizika pa tko voli neka izvoli. Kada je vecina rasprodavala dionice prislilno ili svojevoljno ja sam ulazio. Kada je vecina vas krenula u kupovinu malo sam cekao i prodavao – eno transakcije pa gledajte. Ne tajim nista, idem uvijek kontra struje jer poslovica “kud svi Turci tu i celavi Mujo” ne vrijedi u zivotu a pogotovo ne na burzi.
Iako me mnogi smatraju “drzavnim neprijateljem” ja to nisam. Pisem sto mislim i kako osjecam Mozda imam malo vise iskustva od vecine ali isto tako i oziljaka. S vremenom biti ce jednog i drugog jos i vise. Na burzi je potrebno konstantno se adaptirati. Kada krdo krene u jednom smjeru treba bjezati u drugom jer krdo je uvijek topovsko mese ili ovce za sisanje. Strpljenje, logika i zdrav razum su jedino sto ovdje moze dovesti do uspjeha. Bilo u rastu ili u padu.
Iskreno svima zelim puno srece jer svatko svoju mora pronaci na svoj nacin. Borg mentalitet je osudjen na propast.
Mateja, ako sam medvjed a cijeli forum se pretvori u bikove koja svrha je uvjeravati ljude da idu u trap? Pisano im je to X puta.
ivek je mozda samo pijun koji mora obaviti svoj zadatak.
Da, Ivek je pijun masonerije cije”planove” razotkriva na forumu i pokaze se da je u pravu. E dobar mu zadatak. Ako vec tako mislis ona bi Ivek prije bio 5. kolona unutar te masonerije. Ovakva bahatost i oholost kao i euforicno zasljepljen nacin razmisljanja vrlo brzo ce pokazati svoje rezultate.
ivek mislim da ovo ima veze i sa preporukom sanadera fondovima kako bi se trebali ponasati.ovdje ne mozes izostavljati politcke faktore.
Pa koliko puta sam jucer spomenuo da je ovo politicki rally. Ali ne zaboravi da politika nikada nije uspjela kontrolirati market i u puno jacim zemljama nego sto je ova. Po meni je ovo “terapija” daj narodu kruha i igara, smiri strasti pa kada se ispuse a oni opet navale mozes im reci da su imali priliku za spas. Da li stvarno mislis da se stanje na burzi moze politicki rijesiti???? Ja mislim da je ovo samo odgoda neminovnog. Dobijes gripu pa je bas ne prelezis neko landrads okolo pa kao bolje je i biti ce dobro i na kraju zavrsis u bolnici sa galopirajucom upalom pluca. A doktor ti veli hebi ga trebao si o tome misliti dok je bilo vrijeme.
“Na žalost ipak nije sve tako divno…ako misliš da je zbog toga što je cijelo vrijeme vikao da će bit korekcija on u pravu, to nije tako jer ovu situaciju u kojoj jesmo nije niko ama baš niko pa ni ivek123 mogao predvidjeti ”
mlada curo (barem izgldes taka ako gledemo tvoju sliku ili avatar) ti neznas sto govoris.
ama baš niko pa ni ivek123 mogao predvidjeti …
moze se puno toga ako se zna kako
3x[bye]
9 dom var ..men snart…[thumbsup]
blade…ti se jedan od onih sto im skidam kapu…a to nisam cinio puno puta
takvih kao ti bi trebalo vise… men så är det int
Croman djaba pises. Nitko ne slusa. Samo ces postati Enemy Of The State kao ja. [undecid]
dobro jutro ljudi, pamet u glavu, danas i slijedećih dana će nam ona biti najvažnija![thumbsup]
Samo nemojte se opet zaboravit iskrcat na 5000!
Mozda da ipak cekaju 6000 ATH. [lol] [lol] [lol]
Uh
Nazalost mislim da cemo se do tih razina dobrano nacekati. Ja bih osobno bio jako zadovoljan da 31.12.2008 vidim crobex na razini na kojoj je bio 1.1.2008, dakle realni rast u ovoj godini 0%
sinoć su američki indexi završilu u plusu skoro svi preko dobrih 2% a jutros su pokazatelji na europskim burzama dobrano pozitivni. Ja se nadam da smo i mi dio Europe i svijeta i to onog pozitivnog.[thumbsup]
Ivek i tebi je jedno vrijeme dno bilo na 3200….kad smo ga dotakli (uz pomoć Ante i konferencije za štampu) spustio si letvicu na 2500. Iz nijednog tvog posta se ne vidi mogućnost oporavka i to je sumnjivo. Pa znaš onu narodnu – Poslije kiše uvijek dolazi sunce – čak i u Engleskoj[wink]
Saladin: ” a stručnjaka , tužno …. Bago koga ti zoveš u emisiju[cry] ” Pa čuo si da je zvao 10 stručnjaka, ali nijedan nije imao muda doći u emisiju kad se boji prijave i Samodola.
Samodol je po mom mišljenju potpuno krivi čovjek na krivom mjestu, a možda je i kriva politika iza njega.
ljudi moji nama treba mačak u čizmama koji će se hrvati s stranim bankama i zaljepiti im ako ništa barem šamar nakon ovoga, a ovaj ih brani i sve što radi je štiti svoju fotelju prijeteći oko sebe..potpuno nesposoban čovjek. ne nosi se sa situacijom, trebao bi odstupiti.
dobro, možda nije Hanfa ta koja bi trebala reći sve svima koga ide, ali onda tko je?
očito je da nismo više šefovi u vlastitoj državi i da nas je skupo koštalo to što smo financijski sustav predali u ruke strancima.