svi koji su uzeli pakete INA i HT su na gubitku … zašto?
zato što su očekivali da će zaraditi dvostruko, a zaradili su samo 20%
mislim da i kod marginaša treba razlikovati.
oni koji su ulazili u dionice s prenategnutim mulitplama jer su do tada jako rasle igrali su ruski rulet i nisu pokazali veliku inteligenciju.
ali sasvim isto se ovih dana dogodilo i mnogima koji su pažljivo birali fundamentalno jake dionice i zaista sve sveli na razumni rizik, a onda se u ovoj korekciji pokazalo da to nije bila nikakva garancija.
Ali ono što je tužno je da su oni najpohlepniji najbolje prošli!
Oni koji su u zalog stavili 100% portfelja su prodali davnih dana i sad su u boljoj situaciji od mnogih koji su barem malo razmišljali svojom glavom. Koji paradoks zar ne?
E zbog toga je meni žao a za sve ostalo ne žalim!
Polepni su i precijenili su se, a to jako ne volim kod ljudi.
A kako stoji Industrogradnja? 20% isto?…[thumbsup]
Nebitno. Nisu zaradili planirano, ali su čini se bili uspješniji od 95% znalaca.
Ja sam u ovom strmoglavu Crobexa nekoliko puta bio na rubu toga da napravim glupost i uništim se sa krivim potezom. I (zasad) nisam. Predomislio sam se u zadnji tren. Sreća – možda. A možda i samokontrola i čvrsta volja te držanje zadanih pravila.
U svakom slučaju, da sam se uništio, kriv bi bio ja, samo ja i nitko više. Ni Ivo ni Ljubo ni Ante ni Fazan… ja.
Čovjek se mora nositi sa svojim odlukama.
fazan: ” svi koji su uzeli pakete INA i HT su na gubitku … zašto? zato što su očekivali da će zaraditi dvostruko, a zaradili su samo 20% ” Nebitno. Nisu zaradili planirano, ali su čini se bili uspješniji od 95% znalaca. Ja sam u ovom strmoglavu Crobexa nekoliko puta bio na rubu toga da napravim glupost i uništim se sa krivim potezom. I (zasad) nisam. Predomislio sam se u zadnji tren. Sreća – možda. A možda i samokontrola i čvrsta volja te držanje zadanih pravila. U svakom slučaju, da sam se uništio, kriv bi bio ja, samo ja i nitko više. Ni Ivo ni Ljubo ni Ante ni Fazan… ja. Čovjek se mora nositi sa svojim odlukama.
buraz,
malo si previše dajemo na važnosti … rijetki su na ovom forumu duže od 2-3 godine na burzi … a ipak treba iskustva, da bi se neke stvari predvidjele …
meni su prošle godine u 10 mjesecu govorili da će se ovo dogoditi .. a ja sam im govorio: vi niste normalni, fondovi će to braniti, govorili su mi da ne kupujem BLJE, da će IGH doći na 8 milja, a ja im nisam vjerovao …
jedino u čemu su ti ljudi u prednosti u odnosu na mene je to što imaju 10 godina iskustva na burzi …
s boldanim se slažem i dvostruko ga potpisujem … i baš zato ako preživimo ovo, sljedeći put ćemo bolje odreagirati …
Fazan ti si ko general poslije neke davne bitke. lako je sad učiti nekog pameti. Gdje si bio prošle godine kad se trebalo izaći iz dionica? Gdje je bio tvoj TA i tvoji komentari na tuđi račun “frustracije” i sl.
Jedan od onih koji je govorio na kraju prošle godine (ali najviše svojim prijateljima sam bio i ja). Svi smo skupa izašli i bok te veseli. Nije nam trebala tvoja TA ni ti ni EWT ni nešto drugo. Fundamenti kolega, fundamenti…
Da se njih malo više držiš…gdje bi ti bio kraj….uz najbolje želje…
[thumbsup]
a vjerovatno ću biti pametan kao i ti kada budem imao toliko godina …
a vjerovatno ću biti pametan kao i ti kada budem imao toliko godina …
He, he, nemoj biti frustriran…vratiće se INDG natrag…kad-tad…kaže zimzi…[thumbsup]
MIROVINSKI FONDOVI si osigurali potreban novac svom gazdi – DRŽAVI. Da li znate koje još dugove HITNO
država mora platiti ? Ja znam da je dug HZZO-a prema svojim klijentima / bolnicama, ljekarnama,
zdrats. ustanovama / dosegao KRITIČNU granicu- tj. ministar zdravstva sigurno napinje da se taj dug namiri
– a to je oko 1.7 MILIJARDI kuna.
Zato je zarada koju su ostvarili mirovinci / država upravlja tim novcem, bez obzira na fondove / mislim,
upravo namijenjena TOJ ISPLATI- a treba još novaca- NE ZABORAVite isplate umirovljenicima
DRUGI DIO – tj. one umirovljenike koji žele isplatu za par godina u cijelosti za svoje potraživanje.
NARAVNO, ovaj novac od mirovinskih fondova koji su zaradili ovom prevarom na burzi- bit će ISPLAĆENI
i dijelom branitelji nakon 60 dana predaje zahtjeva .
DRŽAVA ovim novcem plaća svoje obaveze- i toga će biti još- ali u manjem opsegu- zato jer je osipanje
bilo veliko ……….. a i ulagači su postali oprezniji.