Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

meni jedna stvar nije jasna. u emisiji su žalili paničare koji su kao ispali žrtve mirovinaca jer su vdijeli da ovi prodaju pa krenuli i oni prodavati. i nitko nije rekao da su baš ti koji su panici prodali na 4400 i sada mogu kupovati najbolje prošli, napravili ekstra profit od 20%.

ako su usli na 5000+, kako su onda napravili ekstra profit???
pricali su o onima koji su prodali i [bye]
i o marginalcima koji su izgubili manje vise sve [bye]

Heaven or Las Vegas

Darinko Kosor je sve rekao kako je i svaka mu čast što je prozvao banke i njihove fondove za ovaj kriminal. Nije mi jasno samo kako uopće ima ljudi na ovom forumu koji to ne shvaćaju i koji ga sad pljuju.

Dakle, banke, koje su u vlasništvu Švaba i Talijana, naredile su svojim mirovinskim fondovima da naglo izađu sa tržišta što je pokrenulo lavinu. Imali smo par naglih padova uzrokovanih njihovim naglim povlačenjima ogromnog novca iz OIF, što je onda aktiviralo margin callove, kao i lavinu izvlačenja novca iz fondova od strane drugih ulagača. S druge strane, te iste banke su naplatile svoje margin kredite, ulaske i izlaske iz fondova na čemu se bome debelo zarađuje, i otjerale s burze male investitore i privukle kapital u depozite i u dobrovoljne mirovinske fondove, usput izvrnuli koji mali fond koji im je konkurencija. Poanta priče, Talijani i Švabe su oderali nas glupe Hrvate, po ko zna koji put. I svaka čast Kosoru što je to reko na glas.

gorgija: ” meni jedna stvar nije jasna. u emisiji su žalili paničare koji su kao ispali žrtve mirovinaca jer su vdijeli da ovi prodaju pa krenuli i oni prodavati. i nitko nije rekao da su baš ti koji su panici prodali na 4400 i sada mogu kupovati najbolje prošli, napravili ekstra profit od 20%. ” ako su usli na 5000+, kako su onda napravili ekstra profit??? pricali su o onima koji su prodali i [bye] i o marginalcima koji su izgubili manje vise sve [bye]

napravili profit u odnosu na one koji se nisu poveli za OMF i čekali da naraste.

marginalci su druga priča i s njima zaista suosjećam. ali što se tiče nas drugih, samo je pitanje da li se netko uključio u igru mirovinaca i prodao pa išao skupa s njima u čeku.

Pa što onda što su marginalci izgubili sve?
Meni ih je žao ali ih ne žalim!
Svi su dobro znali da su dionice rizik a dionice na kredit su rizik na kvadrat!
Teorija vjerojatnosti je pobjedila pohlepu i gotovo.
Dali bi mi svi skupa djelili njihovu sreću?! Nebi!
E pa nećemo onda ni tugu!

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

da ali oni su naši “kolege” dioničari .. i zbog toga mi je žao .. jer moglo se to doditi i drugima , tj. može se i dalje dogoditi drugima ..
to što su znali da je to rizik i što su ga prihvatili me ne spriječava da mi bude žao ..

Pa to sam i ja rekao!
Žao mi ih je ali ih ne žalim!

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

Pa to sam i ja rekao! Žao mi ih je ali ih ne žalim!

hehe kul ..
oprosti ali ovo ja ne razumijem .. jel to oksimoron ? ili kontradikcija na djelu ?

ali nema veze , nemoj se ljuti ili uzrujavati zbog svega toga .. pa to su samo novci u pitanju ..

Iako sam popušio i skoro izgorio puno sam naučio iz ove korekcije. Stvarno puno.

Kao što je netko rekao: tko preživi pričat će.

Nadajmo se da je gotovo.

I love the Smell of Profits in the Morning

Iako sam popušio i skoro izgorio puno sam naučio iz ove korekcije. Stvarno puno.

Kao što je netko rekao: tko preživi pričat će.

Nadajmo se da je gotovo.

Koliko znam ti si imao dobar prinos u zadnje vrijeme [smiley]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Iako sam popušio i skoro izgorio puno sam naučio iz ove korekcije. Stvarno puno. Kao što je netko rekao: tko preživi pričat će. Nadajmo se da je gotovo.

Sve će to doći na svoje žao mi je naj više onih što su im margini riknuli u ponedjeljak.

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Nadam se da mali neće izlaziti iz onih dionica koje su imale abnormalni rast zadnjih dana.
U ovim nesigurnim vremenima, šta je sigurno , sigurno je.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Pa što onda što su marginalci izgubili sve?
Meni ih je žao ali ih ne žalim!

Meni ih nije žao niti namanje, dapače.
Mislim da im treba uvesti privremenu mjeru zabrane pristupa tržištu kapitala.

Nepoznavanje pravila igre nije opravdanje. A neki bi u do bola korumpiranoj državi tražili pravdu na Burzi, mjestu gdje se vrti najviše novca.

Idem sutra otvorit firmu i neću plaćat PDV, jer nisam znao da se to mora.
Hoće mi neznanje biti opravdanje, mogu li psovat državu jer to nisam znao?

Burza nije socijalna ustanova nego posao. Nema mjesta za sentimente.

Ja samo molim državu – dajte odmah svima šta imaju dobit dionica: BF, radnici svih državnih firmi, prodajte svoje udjele u društvima, napravite sve povlaštene IPO i SPO – pa da onda, za Boga miloga, više počnemo funkcionirati kao normalno tržište kapitala!

Eto, to je moja želja. A kolateralnih žrtava neznanja je uvijek na Burzi bilo.

P.S.: I da se razumijemo – svi koji su uzeli IPO pakete INA i HT, a nemaju pojma o Burzi i stoga se ne petljaju, su i dalje u plusu. Nakon ovolikog pada – oni su u plusu. Jer ne čačkaju tamo di im nije mjesto…

No respect

New Report

Close