sakai:
”
budd:
”
Je, tako su neki uvaženi svjetski autoritetu u brodarstvu tvrdili da će DRYS na 160. Eno ga sad metilja na 50.
”
ne lazi.
”
Ajde što se ljutiš, malo je narasao (bio je oko 50 kad sam ga ja gledao zadnji put)
Bravo kolega Sakai,vi ste pravednik a ne smutljivac i navlakac ko Budd,vrijeme je da netko pokaze bandi pravi put.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=e7f81f20-bbe9-488d-ab55-715d4e4f6018&open=sec
fino stivo….vrlo vjerojatno….[thumbsup]
budd:
”
E moji upravitelji mirovinskih fondova, kako je spavati noću, kad znate da ste nas 100000 doslovce pokrali?
”
Budi siguran da spavaju odlicno i sa osmjehom na licu. Koji OMF je stvarno nas? Niti jedan. Ili Austrija ili ITalija. Ja se slazem da je ovo vrlo prljav posao. Privatizacija iz 1991 na rafiniraniji nacin. Umjesani su svi. Fond manageri OMF-ova su samo odradili ono sto su im nalozili njihovi sefovi iz Beca, Rima, Milana uz amen ovih nasih od gore. Za to su dobili bonuse i promaknuca. Da li ih ja zbog toga krivim? Ne, da nije Pero onda bi to napravio Marko. Mi Hrvati smo uvijek bili dobri vazali.
Ante Samodol tu glumi gljivu i svaljuje na novinare i male ulagace. Ajde sto ste orobili ljude (mene niste, smrad namirisem izdaleka), ali jos im sada uvaljivati krivnju to je stvarno van granica dobrog ukusa. Inace taj model da vas s@ebu pa vam jos objasne da ste vi krivi je jedna od elementarnih stvari koja se uci u velikim korporacijama – odnosno managementu u velikim korporacijama. Razlog je da kada otpustaju ljude moraju ih uvjeriti da otkaz dobivaju zato jer su sami krivi kako ne bi dizali tuzbe. Perfidno zar ne. Takvu obuku je prosao i ovaj nas vazalski kadar.
Boriti se protiv toga ne mozemo. Ali mozemo probati provaliti sistem pa pratiti. IMHO
[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
budd:
”
E moji upravitelji mirovinskih fondova, kako je spavati noću, kad znate da ste nas 100000 doslovce pokrali?
”
Budi siguran da spavaju odlicno i sa osmjehom na licu. Koji OMF je stvarno nas? Niti jedan. Ili Austrija ili ITalija. Ja se slazem da je ovo vrlo prljav posao. Privatizacija iz 1991 na rafiniraniji nacin. Umjesani su svi. Fond manageri OMF-ova su samo odradili ono sto su im nalozili njihovi sefovi iz Beca, Rima, Milana uz amen ovih nasih od gore. Za to su dobili bonuse i promaknuca. Da li ih ja zbog toga krivim? Ne, da nije Pero onda bi to napravio Marko. Mi Hrvati smo uvijek bili dobri vazali.
Ante Samodol tu glumi gljivu i svaljuje na novinare i male ulagace. Ajde sto ste orobili ljude (mene niste, smrad namirisem izdaleka), ali jos im sada uvaljivati krivnju to je stvarno van granica dobrog ukusa. Inace taj model da vas s@ebu pa vam jos objasne da ste vi krivi je jedna od elementarnih stvari koja se uci u velikim korporacijama – odnosno managementu u velikim korporacijama. Razlog je da kada otpustaju ljude moraju ih uvjeriti da otkaz dobivaju zato jer su sami krivi kako ne bi dizali tuzbe. Perfidno zar ne. Takvu obuku je prosao i ovaj nas vazalski kadar.
Boriti se protiv toga ne mozemo. Ali mozemo probati provaliti sistem pa pratiti. IMHO
Sve stoji osim ovog zadnjeg. Pitanje je kak se sistem može provaliti ako nemaš informacije iznutra. A i to nije više ono kaj smo htjeli od ovog posla. Barem ja. Ulazeći na tržište smatrao sam da ulazim u iole transparentan posao. Sad vidim da je to bilo prenaivno.
to ti je tako kad banci daš pare kako bi oni mislili na dobrobit naših mirovina, moš mislit – to je ionako 5% drugog stupa koji ni neće bog zna kako utjecat na naše mirovine[tongue][tongue]
mirovinski su prvo pokupovali na ATH dionice od svojih investiciskih fondova,
zatim su zatražili isplate iz domaćih investiciskih fondova,
pa JE TRŽIŠTE PALO
sad opet kupuju njihovi investiciski fondovi
i kad narastu cijene opet će prodavat mirovincima koji su sve a samo ne naši
hebate pa oni su u teškom sukobu interesa
to ti je tako kad banci daš pare kako bi oni mislili na dobrobit naših mirovina, moš mislit – to je ionako 5% drugog stupa koji ni neće bog zna kako utjecat na naše mirovine[tongue][tongue]
mirovinski su prvo pokupovali na ATH dionice od svojih investiciskih fondova,
zatim su zatražili isplate iz domaćih investiciskih fondova,
pa JE TRŽIŠTE PALO
sad opet kupuju njihovi investiciski fondovi
i kad narastu cijene opet će prodavat mirovincima koji su sve a samo ne naši
hebate pa oni su u teškom sukobu interesa
Nema tu nikakvog sukoba…samo INTERES[wink]
ivek123:
”
budd:
”
”
”
Sve stoji osim ovog zadnjeg. Pitanje je kak se sistem može provaliti ako nemaš informacije iznutra. A i to nije više ono kaj smo htjeli od ovog posla. Barem ja. Ulazeći na tržište smatrao sam da ulazim u iole transparentan posao. Sad vidim da je to bilo prenaivno.
Dragi kolega, ovdje nema mjesta za naivnost…ni malo!
Inače[shocked][shocked][shocked][shocked][shocked][shocked][shocked]
nadam se da se ovakve stvari više neće događat, sad ih drže u šaci ali nadam se da će nešto naučit iz ovog i
ubuduće se znati nosit s tim
Baš me interesira što bi se desilo kad bi novinari ( i to oni neovisni od bankarsko-državnih lobija) malo žešće povukli pitanje manipuliranja tržištem i pokušali pronaći imenom i prezimenom odgovorne za ovakvo stanje?
Od Hanfe ionako nikakve koristi…
nadam se da se ovakve stvari više neće događat, sad ih drže u šaci ali nadam se da će nešto naučit iz ovog i
ubuduće se znati nosit s tim
Ma ovakve stvari će nam se događati dok god “regulator” upire prstom u Šprajca![bye][bye][bye]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=e7f81f20-bbe9-488d-ab55-715d4e4f6018&open=sec
fino stivo….vrlo vjerojatno….[thumbsup]
Clanak je bez veze..prebacivanje krivice i optuzivanje,to nece pomoc nama koji smo u gubitku.Hrvatska je drzava politicara i lopova,te ce to ostat zauvijek, nikad nece bit drzava malih i vrjednih ljudi.
Hehe, kreće lagana tarapana po Samodolu. Što si je skuhao napadom na novinare, to će i pojesti.
“To je razlog više da se branitelje ne tretira kao opasnost za burzu i kao ljude kojima treba skrbnik, kao što ih je tretirao predsjednik Hanfe Samodol….No, Samodol je poručio da je braniteljski fond tek fond za posebne potrebe koji ne treba poštovati europska pravila igre te da branitelji mogu doznati cijenu po kojoj su prodali udjel tek za 60 dana.”